Nejste přihlášen/a.
Běžně je na dvoustopém vozidle vepředu a vzadu umístěna RZ která má tento formát:
První tři znaky je kombinace písmen a číslic pak je mezera a pokračují čtyři číslice - pokud ovšem to není značka na přání - ta má jiný formát a navíc o znak více - místo sedm znaků jich má osm.
Ale již několikrát jsem potkal vozidlo které mělo RZ ve tvaru tři číslice pak 2 písmena a dvě číslice.
Zajímá mě co je toto za RZ - černé písmo na bílém podkladě.
Napadá mě snad jedině to, že dříve mohly mít značky na přání 7 libovolných znaků, tak jestli někdo náhodou nechtěl vypadat jako důležitý diplomatický papaláš?
Nebyl to náhodou nějaký vietnamský nebo ruský mafián nebo Arab v drahém autě? Ne že by o důležité, sebestředné a namyšlené české blbce byla nějaká nouze ...
Nevšiml jsi si, co tam bylo za písmena?
Znění vyhlášky při zavedení: "Znaky registrační značky na přání jsou provedeny s nejméně 7 a nejvíce 8 velkými písmeny latinské abecedy a arabskými číslicemi. [...] V registrační značce na přání se mohou písmena a číslice použít libovolně."
Beru zpět těch 7 znaků ve značce na přání.
Ve vyhlášeném znění to sice je, ale má to o rok odloženou ú/... a pár dní před počátkem účinnosti došlo k omezení na 8 znaků.
Ve výsledku tedy nemám ponětí, co ta zpozorovaná značka znamená a kloním se k tomu, že to byla ta tmavěmodrá (trošku zaprášená nebo špinavá) písmena a diplomatická značka.
Znaků bylo sedm a bylo to v tomto tvaru - číslice si už nepamatuji takže napíši hvězdičky - zato písmena ano.
*** XX ** - takto vypadala ta RZ - a bylo to skutečně černé písmo na bílém podkladu.
A nebylo to nějaké luxusní vozidlo a během půl roku jsem to viděl dvakrát a nyní naposledy to byla škodovka.
Tak se podívejte do mého včerejšího odkazu - třeba tam najdete odpověď. Přiznávám, neprohlížela jsem ho celý, protože mě nenapadla jiná možnost.
Pokud tam bylo "XX", pak je jedná o tabulky registračních značek pro vozidla, jejichž vlastník nebo provozovatel je administrativně-technický pracovník diplomatické nebo konzulární mise a požívající omezené diplomatické nebo konzulární výsady a imunity podle příslušných mezinárodních smluv.
Jsou však modrá na bílém pozadí. Váš pocit, že byla černá může být mylný.
Další možností je, že se nejednalo o české RZ.
Další možností je, že byly falešné.
Jiná varianta mě teď nenapadá ...
Dobrý den, to jsou písmena tmavě modrá - zdají se možná být černá. Je to vozidlo diplomata (toto konkrétně s diplomatickou imunitou). Jsou to modrá písmena na bílé značce — pro auta diplomatických a konzulárních úředníků. Tvar je následující – První je na značce trojčíslí identifikující ambasádu, pak vždy dvě písmena CD /diplomatická imunita/, XX /omezena diplomatická imunita/, XS /diplomatický personál/ nebo HC /honorární konsul/ pro celou ČR, ty jsou následovány pořadovým dvojčíslím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.