Zdravím mám takový problém že u mé 250 4 taktu musím startovat s plynem a na sytič. Pak to chvíli nechám sitič stáhnu a motorka ihned chcípne. Před pár mth byl dělán rozvodovy řetěz, píst, válec, karburator cisten ultrazvulem a stelovany ventily. I svíčka je nová. Už si nevím rady nevite někdo co s tím?
Sehnat odborníka na tyto Suzuki a nechat ho seřídit karburátor. Pouhé čištění většinou nestačí.
Stejně dopadla stejná závada u karburátorové Aprilie z 90. let u mého kamaráda mechanika. Poradil si až skutečný odborník, který je na tyto typy zařízený a má příslušné znalosti.
Zkus se podívat na sání vzduchu, jestli není přicpaný otvor k filtru vzduchu, nebo sundej hadici přívodu vzduchu do karburátoru, jestli je volný, průchodný a zkus nastartovat. Jinak to může být směsí palivo/vzduch nebo se něco mechanicky někde "šprajclo" a drží to jen na sytič. Když na !VYCHLADLÉM! motoru vyndáš svíčky, jakou jsou elektrody pokryty vrstvou? Jsou jen mokré s černým povlakem nebo černé od nespálené směsi? Dříve k Československým motorkám(ČZ, JAWA) i těm z bývalého NDR (SIMSON)vycházely dílenské příručky, kde vše bylo popsáno, vysvětleno, nakresleno a sem tam nějaké černobílé foto. To si motorku opravil/nastavil každý a knižnice byla za pár korun. Dnes v době internetu nevím jestli se něco tiskne, spíš to bude jen pro servisy a pěkně drahé..
osloz
Tak před chvílí jsem přijel z projížďky. A pořád nechyta studená jen s trochu plynem a chytne ale tepla vůbec. Přislo mi že klepou ventily a střílela strašně do karburátoru jinak jede normálně. Co by to mohlo být? Vím že je to na servis taky to tam povezu ale rád bych věděl co by to mohlo způsobovat. Podle mne špatné vůle na ventilech.
Jen taková poznámka - když byl čištěn karburátor - dali tam nové trysky,nebo namontovali ty staré? Ony se totiž můžou ucpávat ,,bincem,,.Nádrž máte kompletně vyčištěnou a nový čistý benzín.Filtr taky.Taky někdy stačí rozvoďák posunutej o jeden zub.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.