Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicia - podvozek

Od: mkava odpovědí: 8 změna:

Zdravím, mám tři dotazy ohledně podvozku. Mám feli 1.3 50kW bez serva a při cukání volantem slyším takové lupnutí nebo svaknutí, občas když je nutno a musím točit koly na místě tak to uprostřed auta trošku bouchne. Vyměnil jsem čepy, spodní čepy, táhla řízení i s manžetama a už jediný co mě napadá že to může být na hřebenu. Nebo to může být třeba jen nějaký silent nebo tak něco? a pak taky mi auto trošku táhne doprava, ale fakt je že jsem ještě nebyl na geometrii.

Druhá věc je to, že jsem z nouze sehnal dopředu zadara oba složený tlumiče i s uložením, prostě na výměnu kus za kus. Na pohled vypadaly úplně stejně, ale po nasazení na auto je předek až moc tvrdý a taky že každý tlumič má trošku jiný zdvih :o nevím jak je to možný, ale pravá strana jde trošku níž než levá. Může být tímto způsobeno, že jde auto doprava a při nerovnostech hází volantem?

No a do třetice - když jsem měnil spodní čeopy, tak jsem odvrtal a odbrousil ty tři nýty co drží čep v rameni a našroubil nový. Je technicky možný, když bych třeba ten spodní čep nedal úplně na vlas přesně do těch děr, protože tam myslím nejsou 8.5mm díry, budou větsí, že bych nějak rozhodil odklony?

Předem díky... jsem vděčnej za každou poznámku nebo připomínku

P.S. pro rejpaly - normálně s ní nejezdím, jen si na ní opravuju pár věcí a používám jiný auto, aby mě tu třeba někdo nechtěl zabít, že s tím někoho ohrožuju

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
To lupnutí bude asi dělat horní uložení tlumičú múžou bejt kouslí ložiska a pružina pak poskočí ma spodní misce tlumiče
K tomu ostatnímu pokud šáhneš do nápravy čepy tlumiče silenty tak vždy musíš na geometrii přední nápravy
olinl

Souhlas s dabel-to křupnutí při stání nebo při pomalém projetí ostré zatáčky mi dělalo také zatuhlé/z části zarezlé ložisko horního uložení tlumiče. Originál ložisko doporučím rozebrat, vyčistit a promazat grafitkou nebo koupit nové, ale nejde už sehnat originál, jen náhrady nevím jaké kvality. Na starší auta se toho kvalitního už moc nevyrábí, raději zkusit oživit mrtvolu, než každý rok kupovat noname Čínu.

gum

OlinL ... Ložisko je PLC 23-7 výrobce ZVL a stále koupit jde. To je originál.

olinl

gum, nevíš jestli na tom ložisku výrobce dál vyráží výrobní údaje nebo už se tam bojí taky něco "napsat". Objednal jsem u AMD autodíly.cz tohle ložisko: amd-autodily.cz/... a nikde jsem na něm nenašel ony "údaje"o výrobku a výrobci jako u originálu, není tam prostě nic. Na Felicii jsem ho nedal, nechal jsem tam raději originál, nechci to za rok měnit znovu. Napadlo mě ještě napsat e-mail výrobci jestli ještě značí nebo jen přeposílají čínu. Mimochodem- známý pracuje ve fabrice na výrobu šroubů a vozí jim "dráty"na onu výrobu šroubů z Německa a Japonska. Pokud nechají německé dráty déle ve skladu, rychle začnou povrchově reznout, japonské jsou při stejné době skladování bez rezi. To jen o kvalitě, o kterou mi jde.

gum

Oline, na ložisku je nápis KCYR Slovakia a pak to PLC..., je v sáčku ZVL a celé v modré krabičce ZVL. Autodíly stancl eshop.

olinl

No vidím že AMDautodíly (a nejen oni) už berou na starší auta jen Čínu a dovolí si uvést v mém případě zemi původu ČR. Raději ten štancl. Díky gum za info.

gum

Oline, AMD mají ve skladě bordel. Je jim jedno co dají zákazníkovi. Na skladě je nějaké blbá baba. Přešel jsem už dávno ke štanclovi, cc-autodílům a skoda-dily. Ty nervy za to nestojí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]