Nejste přihlášen/a.
Při nájezdu na volné parkovací místo na parkovišti jsem přehlédl kovovou traverzu (obr1) kterou jsem přehlédl a poškodil si narazník a plastove díly zajímalo zda je šance získat náhradu škody po majiteli - správci parkoviště resp jak dále postupovat. Sice mám havarijní pojištění, ale spoluúčast mi pojišťovna tak jak tak odečte. Děkuji za rady. MS.
Ivane, neomlouvej se! Ta odpověď je naopak zcela správná...a je to přesně styl, který mám rád.
Před dvěma dny jsem přes zastupitele našeho města vznesl dotaz na pana starostu, zda v našem městě platí zákony a vyhlášky, nebo neplatí. Bydlím ve čtvrti, kde se ve většině ulic dá legálně zastavit, ale nikoliv stát. 80% lidí má garáže a vjezdy do dvora, takže u nich je nesprávné parkování pouze věcí lenosti, ničeho jiného. 10% lidí má domy bez vjezdů a garáže, takže tam je argument "ale tady se jinak parkovat nedá" (v tom případě se tam tedy ale parkovat nesmí a řidič musí zaparkovat prostě o něco dále). Z posledních 10% špatně parkujících jsou vojáci z blízkých kasáren, nad kterými drží ochrannou ruku armáda (a starosta, dříve také voják z povolání). A pokud se tedy nesprávné parkování "toleruje", tak já bych od pana starosty chtěl písemné vyjádření, že pokud tak budu parkovat já (a kterýkoliv jiný obyvatel města a vlastně i návštěvník města), bude se nám to také "tolerovat". Jinak zákony nemají smysl.
Ano, odbočil jsem...také se omlouvám
jenyk: Vím dopředu jak to dopadne...NIJAK, vše zůstane při starém a odpověď bude ve smyslu, že se situace prověřila (pokud tam vůbec někdo půjde se podívat, tak nejlépe v 8h ráno, kdy jsou všichni v práci) a v době "prověření" tam žádný problém nebyl a k žádnému porušení zákona a vyhlášky nedošlo. I když najít tam i desítky špatně zaparkovaných aut je otázka několika málo minut, či dokonce vteřin. Tato asituace trvá ale již roky, takže člověk bydlící v našem městě ji samozřejmě zná a netřeba nic prověřovat, je potřeba pouze jednat.
@micha - zda je šance získat náhradu škody po majiteli - správci parkoviště
A na jakém základě byste si představoval tu náhradu - zajímalo by mě to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.