Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poškození vozidla na parkovišti

Od: micha* odpovědí: 14 změna:

Při nájezdu na volné parkovací místo na parkovišti jsem přehlédl kovovou traverzu (obr1) kterou jsem přehlédl a poškodil si narazník a plastove díly zajímalo zda je šance získat náhradu škody po majiteli - správci parkoviště resp jak dále postupovat. Sice mám havarijní pojištění, ale spoluúčast mi pojišťovna tak jak tak odečte. Děkuji za rady. MS.

Poškození vozidla na parkovišti
Poškození vozidla na parkovišti #2
Poškození vozidla na parkovišti #3

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Možná to špatně vidím. Ovšem ten kus železa není na parkovišti, alébrž kus za za parkovištěm.

jurajjuraj*
hodnocení

5x

ziskat skodu po majiteli parkoviste? z jakeho duvodu? kdyby tam sedelo dite, vy jste ho prehledl a srazil, poskodil si pritom auto tak budete chtit penize po rodicich ditete protoze nedavate pozor?

hodnocení

3x

Micha,

...jsem přehlédl...poškodil si narazník a plastove díly...

To myslíte vážně? Proč by Vám měl někdo platit škodu, kterou jste si udělal Vaší chybou, nebo neuměním zaparkovat.

Vy jste obrysem vozidla zaparkoval mimo parkoviště, je to Váš problém.

Hezký víkend.

hodnocení

3x
Ano, podle mne je možné zadat náhradu. Vy jste svou nepozornosti poškodil vybavení parkoviště a tak je možné, že majitel parkoviště po Vás bude chtít náhradu za poškozenou zábranu.
22.03.19 08:17

*smich*

Martine, omlouvám se za předchozí "hloupou" odpověď. Ale na hloupou otázku může být zase jen hloupá odpověď. Někdy žasnu jak jsou někteří hloupí, vychcaní či hledají jak druhé oje..t.Udelam chybu a hledají jak ji přehodit na někoho druhého. Co by se dělo pokud by takovýto jedinec byl opravdu v právu nechci domyslet.Ale co by člověk chtěl od mladého majitele BMW.

Ivane, neomlouvej se! Ta odpověď je naopak zcela správná...a je to přesně styl, který mám rád.

Před dvěma dny jsem přes zastupitele našeho města vznesl dotaz na pana starostu, zda v našem městě platí zákony a vyhlášky, nebo neplatí. Bydlím ve čtvrti, kde se ve většině ulic dá legálně zastavit, ale nikoliv stát. 80% lidí má garáže a vjezdy do dvora, takže u nich je nesprávné parkování pouze věcí lenosti, ničeho jiného. 10% lidí má domy bez vjezdů a garáže, takže tam je argument "ale tady se jinak parkovat nedá" (v tom případě se tam tedy ale parkovat nesmí a řidič musí zaparkovat prostě o něco dále). Z posledních 10% špatně parkujících jsou vojáci z blízkých kasáren, nad kterými drží ochrannou ruku armáda (a starosta, dříve také voják z povolání). A pokud se tedy nesprávné parkování "toleruje", tak já bych od pana starosty chtěl písemné vyjádření, že pokud tak budu parkovat já (a kterýkoliv jiný obyvatel města a vlastně i návštěvník města), bude se nám to také "tolerovat". Jinak zákony nemají smysl.

Ano, odbočil jsem...také se omlouvám:)

Martine, tak to by mě moc zajímalo, jak to dopadne.
Máme u nás podobný problém. Na hlavní silnici zákaz zastavení, ovšem v zimě tam běžně parkují auta lyžařů, neb jedno parkoviště je asi 300 metrů a druhý asi necelý kilometr a kdo by to chodil, že? Jednou přijelo rameno spravedlnosti, vystoupili z auta, metrem přeměnili šířku silnice, pokývali hlavou a od tý doby je tam nikdo neviděl.
Starosta dělá mrtvýho brouka.

jenyk: Vím dopředu jak to dopadne...NIJAK, vše zůstane při starém a odpověď bude ve smyslu, že se situace prověřila (pokud tam vůbec někdo půjde se podívat, tak nejlépe v 8h ráno, kdy jsou všichni v práci) a v době "prověření" tam žádný problém nebyl a k žádnému porušení zákona a vyhlášky nedošlo. I když najít tam i desítky špatně zaparkovaných aut je otázka několika málo minut, či dokonce vteřin. Tato asituace trvá ale již roky, takže člověk bydlící v našem městě ji samozřejmě zná a netřeba nic prověřovat, je potřeba pouze jednat.

Přesně stejný scénář očekávám i u nás.

joudic*
hodnocení

2x

bohuzel.. vas cumak tam uz nema co delat, parkoviste samotne je v poradku

hodnocení

2x
Příště se drž plochy parkoviště a nebudeš muset vystavovat fotky, jak neumíš parkovat. Na trávníku nemáš co dělat. Onehdy jsem viděl na parkovišti velké nepřehlédnutelné krabice - klasická "rezervačka" pro stěhováky. Ženská bez kouknutí krabice temperamentně sejmula a ještě nadávala, kdo to tam dal. Nevím, jak ostatní, ale já se před najetím do stání vždy v klidu kouknu, jestli tam něco neleží apod.

hodnocení

1x

@micha - zda je šance získat náhradu škody po majiteli - správci parkoviště
A na jakém základě byste si představoval tu náhradu - zajímalo by mě to.

asd1
hodnocení

1x

Dobrá past... Bohužel tohle jde na řidiče. Hodilo by se to dát pryč nebo tam zapíchnout patník (nebo aspoň klacek nebo cokoliv co jde vidět...) Nebezpečné i pro pěší, podobné věci jsou hodně zákeřné...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]