Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po jim bude pojišťovna vymáhat - likvi poradt

Od: nicky odpovědí: 17 změna:
Ahoj všem,
Stala se mi nemilá věc, přítel užil moje auto neoprávněně, tzn. Jsem mu ho dobrovolné nepujcila. V té době pod vlivem alkoholu, bez řidičského průkazu zavinil nehodu. Vytlačil mim autem jiný vůz z parkovací plochy. Pojišťovna asi plnit nebude, protože tam byl alkohol. Po jim bude vymáhat pojišťovna vyplácenou škodu. Po majitelovi? Nebo po pojistníkovi? Mám napsanou pojistku na rodinného příslušníka. Děkuju, mám strach a potřebuji poradit.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Až ti nějaký řidič pod vlivem, ve "zkratu" zabije tvoje dítě, jak budeš mluvit? Odpustis mu to? Nebo si budeš přát, aby ho zavřeli?

asd1
hodnocení

0x

Škodu bude pojišťovna vymáhat po řidiči. Auto ti sebral bez tvého souhlasu, takže ty můžeš mít sankci jedině za špatně zabezpečené klíče.

jezevec*

Žádná sankce za špatně zabezpečené klíče neexistuje, tudíž ji nelze udělit. A pokud není řidič ztotožněn, jde škoda za provozovatelem...

nicky
hodnocení

Provozovatel je na pojistném rodinný příslušník, já jsem majitel.

nicky
hodnocení

A když řeknu osoba blízká?
asd1

Takže ještě ujetí od nehody? To jste dobrá dvojka...

nicky
hodnocení

Ano, ujel od nehody...bohužel...
re4zon
Nereknes zadna osoba blizka. Reknes ze nebudes vypovidat. A NIC dalsiho. To je jedine co se da poradit. Zbytek at si resi pritel, kdyz je blb.

nickys
hodnocení

0x

Tak příště až bude zase nalitej, se Vám stane další nemilá věc. Třeba Vám rozbije hubu, co my víme.

a dobře by udělal chránit blba co se nalije šlohne vám auto a ještě snim bourá *zed*

jezevec*
hodnocení

0x

Osoba blízká? Poté co ti ukradne auto a ožralej ho rozseká? No ty jsi hodně hustá! Na tvém místě bych policajtům ještě nahlásil, že jsem měl v odkládací přihrádce půl míče cash...

nicky
hodnocení

Já vím, že je to kravina, ale udělal to poprvé a měl nějaký skrat, každopádně nechci platit ten dluh. A nechci platit výjezd policie. Mám s ním dítě a nechci aby ho zavreli. Můžete mi poradit a nenadvat mi?
jezevec*

Poškozenému to zaplatí pojišťovna. Ta to pak bude vymáhat po viníkovi nehody, tedy tvém příteli. Pokud nikomu nezpůsobil újmu na zdraví, pravděpodobně ho nezavřou (mohou ho soudit maximálně pro ohrožení pod vlivem návykové látky - sazba 6 měsíců až tři roky, pokud ještě nebyl trestaný, tak pravděpodobně podmínka). Pokud to nepůjde po dobrém, přijde exekuce. Na žádný zkrat se ho nikdo ptát nebude. Nenadávám ti. Ale zastávat se někoho, kdo v ožralosti ohrozí zdraví a životy jiných, to chce silnej žaludek...

nicky
hodnocení

A když se mu vinna neprokáže? Po jim budou chtít vymáhat peníze? Po pojistiteli, nebo po majiteli? No bohužel moc silnější žaludek nemám, jsem z toho na mrtvici. Zastávat se ho nechci, je to opakovaně řízení bez řidičáku, teď bez zákazu, bez podmínky.
jezevec*

Vina neprokáže? *smich* Ale no tak... Ale i kdyby se to nějakým zázrakem stalo, bude odpovědnost na provozovateli (Zákon č.89/2012Sb.)
A jestli šlo o opakované řízení bez řidičáku, tak nevím o jakém "náhlém zkratu, který se stal poprvé" mluvíš. Ten člověk je normální hovado, nic víc. Sorry,ale je to tak...

hodnocení

0x

Takže opakovaná jízda bez řidičáku, alkohol, nehoda, ujetí od nehody. No... myslím, že bude hůř.

Nezlobte se na mě, ale zastávat se a krýt takového "vykuka" je blbost na druhou... dítě ne dítě. Stát se to mě, tak ho nejen nahlásím, ale osobně na tu Polici dovezu.

Jinak pokud se neprokáže vina vašemu povedenému příteli, ale bude se vědět které auto to bylo, tak jde škoda za jeho majitelem.

nicky
hodnocení

Děkuju za odpověď

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]