Nejste přihlášen/a.
Škodu bude pojišťovna vymáhat po řidiči. Auto ti sebral bez tvého souhlasu, takže ty můžeš mít sankci jedině za špatně zabezpečené klíče.
Žádná sankce za špatně zabezpečené klíče neexistuje, tudíž ji nelze udělit. A pokud není řidič ztotožněn, jde škoda za provozovatelem...
Osoba blízká? Poté co ti ukradne auto a ožralej ho rozseká? No ty jsi hodně hustá! Na tvém místě bych policajtům ještě nahlásil, že jsem měl v odkládací přihrádce půl míče cash...
Poškozenému to zaplatí pojišťovna. Ta to pak bude vymáhat po viníkovi nehody, tedy tvém příteli. Pokud nikomu nezpůsobil újmu na zdraví, pravděpodobně ho nezavřou (mohou ho soudit maximálně pro ohrožení pod vlivem návykové látky - sazba 6 měsíců až tři roky, pokud ještě nebyl trestaný, tak pravděpodobně podmínka). Pokud to nepůjde po dobrém, přijde exekuce. Na žádný zkrat se ho nikdo ptát nebude. Nenadávám ti. Ale zastávat se někoho, kdo v ožralosti ohrozí zdraví a životy jiných, to chce silnej žaludek...
Vina neprokáže? Ale no tak... Ale i kdyby se to nějakým zázrakem stalo, bude odpovědnost na provozovateli (Zákon č.89/2012Sb.)
A jestli šlo o opakované řízení bez řidičáku, tak nevím o jakém "náhlém zkratu, který se stal poprvé" mluvíš. Ten člověk je normální hovado, nic víc. Sorry,ale je to tak...
Takže opakovaná jízda bez řidičáku, alkohol, nehoda, ujetí od nehody. No... myslím, že bude hůř.
Nezlobte se na mě, ale zastávat se a krýt takového "vykuka" je blbost na druhou... dítě ne dítě. Stát se to mě, tak ho nejen nahlásím, ale osobně na tu Polici dovezu.
Jinak pokud se neprokáže vina vašemu povedenému příteli, ale bude se vědět které auto to bylo, tak jde škoda za jeho majitelem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.