Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak být psychicky fit v AUTOŠKOLE

Od: zkvky odpovědí: 8 změna:

Zdravím, mám dotaz, který se týká autoškoly. Jsem mladej, za měsíc hned po narozeninách mě čekají zkoušky z autoškoly. Teď mi myslím ještě zbývá polovina jízd. Můj učitel je hodně zkušený, ale bohužel někdy až moc výbušný, vulgární naštěstí ne. Co se týká silničních pravidel, dávání předností, ukazatelů a celkovou plynulost jízdy, s tím nemám problém, ale... Dám příklad. Jedeme po čtvrti, kde platí pravidlo pravé ruky, 10x tu přednost dám, potom jedeme kolem zaparkovaných aut, učitel ihned začně ječet, co se na ty auta tak lepím a v té nesoustředěnosti kvůli jeho ječení ihned přehlédnu, že se mám podívat do prava. Když se naopak snažím, abych nebyl u aut tolik nalepenej, tak jedu podle něho v protisměru. O to by tolik tak nešlo, ale o to ječení, jsem celkem hodně stresující se osoba, žádný jiný problém nemám, ale to, že na mě někdo začně řvát mě ihned chytne. Učitel mi říká, že už po polovině jízd co mám odjěždených by on měl být v pozici, že jenom sedí v autě a říká mi kam mám jet. Rozumím celkovému provozu, celkovým pravidlům... Před týdnem jsem měl jízdu, kde mi pouze říkal kam mám jet a ani jednou nezařval, teď, po týdnu jsem dopletl co jsem mohl. To přece není štěští, že jednou jezdím 2 hodiny bez problému a dnes blbosti sem a tam... Říkal jsem mu, že jenom nejsem koncentrovanej na jízdu, on to ví, ale stejně když udělám chybu tak hned zařve jak na psa... Nerozumím, proč to nedokáže říct normálně, bylo by to pro mě o dost snazší a nebyl bych pod takovým tlakem. Ovládání auta zvládám, co se týče rozjezdů do kopce, plynulé rozjíždění i couvaní ale ten jeho cholerismus ne. Poraďte mi prosím, jak tohle při jízdě psychicky zvládnout. Dnes jsem se těšil, jak to bude v pohodě jako před týdnem a po 20 minutách jsem měl chuť si vystoupit a odejít...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

1x

Pokud nezvládáš stres z cholerického učitele, jak chceš někdy v budoucnu např. vézt tchýni? Mmch. zvládat stres patří k umění řídit...

Dost může pomoct přehrávat si situace nebo si je i hrát s někým - "učitel" tě bude buzerovat a ty jakože furt v pohodě pojedeš v klídku.

jp

Nesouhlasím ! Psychicky labilní je učitel AŠ, a takoví lidé na tuto pozici nepatří. Myslím, že by rozhodně učitelé AŠ měli

dělat psychotesty. Nemám o tom přehled , ale zřejmě to tak v praxi nebude. Žák AŠ si získání ŘP platí a za to mám dostat náležité služby, nikoliv učit se řídit s cholerikem.

michalverner

jp...ale on ty služby za které platí dostává.

lmgify

učitelé AŠ by měli dělat psychotesty

Těžko tomu věřit, ale podle zákona musí projít "dopravně psychologickým vyšetřením".

stefan*
hodnocení

1x
Napadlo ma to, čo kolegu nadomnou... Stres musíš zvládať. Čo svokra, ale čo keď budeš viezť vlastné detí? Ja mám 2ks a občas v aute býva doslova hukot... 8mesacny sa nedá utíšiť, 2,5rocny je z toho nervny a niečo stale opakuje dookola a manželka sa snaží utíšiť toho malého a niečo naňho rozpráva alebo mu spieva a semtam letí čosi namna... + K tomu meškanie 20minut a chobot ktorý si myslí že 70 je na 90ke v pohode...
Takže vnímať len premávku, keď niečo, tak hlboký nádych a život ide ďalej :)

lmgify
hodnocení

0x

Si příště zamluv jízdu s jiným instruktorem. Někteří jsou nerváci. Jsou v každé autoškole. Vždycky tam byly. On až majitel zjistí, že se nikdo nechce k tomu instruktorovi hlásit na jízdy, tak ho usměrní nebo se ho zbaví sám. Jestli ne, tak autoškola bude ve městě známá jako ta s nervníma instruktorama a lidi se tam přestanou hlásit.

Jestli nebude volné políčko v rozvrhu jízd, tak si raději počkej. Jízdy by měly být příjemně stráveným časem, kde se něco naučíš a ve stresovým prostředím, kde se bojíš udělat chybu.

hodnocení

0x

Když jsem před 35 lety dělal papíry na náklaďák, tak jízdy byly v památném vozidle Praga V3S. Instruktor seděl metr vedle od tebe. No a aby dostal, tak měl laminátový ohradník, co měli kolchozníci na oplůtky kolem pastvin.Laminátová tyčka přes metr dlouhá, průměr asi centimetr.

Jakmile to šlo při řazení přes zuby a to u řazení s meziplynem, než to člověk dostal do ruky, nebyl žádný problém, už tloukl proutkem o motor...a pravda, sem tam člověk i jednu koupil. *smich**smich*

Všichni, co jsme s ním měli jízdy si to do teď pamatujeme. Ale naučil, to je fakt.

michalverner
hodnocení

0x

Psychicky labilní člověk za volant nepatří a je naprosto jedno z jakého důvodu labilita vznikla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]