Nejste přihlášen/a.
Zdravím poradte.cz,
v sobotu se mi stala dost nemilá věc. Ráno jsem tankoval u benziny Vervu100. Nastartuji, odjíždím od stojanu a když na konci parkoviště najíždím na hlavní, začalo auto škytat jako kdyby vypadávalo zapalování. V nouzovém režimu zastavilo a zhaslo motor. Při pokusu o další nastartování jen točí startérem a nenastartuje.
Hned ten večer mi volal mechanik, že zjistil mokré svíčky od vody, zalepený palivový filtr a po vyčerpání nádrže i vodu v ní. Před příjezdem na čerpací stanici jsem urazil cca 8 km, tak s největší pravděpodobností jsem prý načerpal s benzínem i vodu.
Dnes jsem se šel zeptat na pumpu co s tím a jak to řešit. Prodavačka mě odkázala na vedoucí, která bude až v pondělí. Je možné nějak po čerpací stanici nárokovat škodu způsobenou nekvalitním benzínem? Auto nemám zrovna nejlevnější, tak oprava nebude stát jen pár tisíc.
Celou noc před tím pršelo, je tedy monžé vniknutí dešťové vody do nádrží čerpací stanice?
Díky za odpovědi.
Myslím, že pokud postižených nebude víc, nemáte moc šancí to na tu čerpačku hodit.
@pletiplot: A za co, pokud se nic neprokáže?
nejak rychle to natahlo benzin z nadrze az do motoru, to parkoviste melo nekolik stovek metru?
100m má určitě. Jelikož při rozjezdech je spotřeba pořád okolo 30l/100km, tak si nové palivo nasaje dost rychle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.