Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Voda v benzínu

Od: 23it23® odpovědí: 7 změna:

Zdravím poradte.cz,
v sobotu se mi stala dost nemilá věc. Ráno jsem tankoval u benziny Vervu100. Nastartuji, odjíždím od stojanu a když na konci parkoviště najíždím na hlavní, začalo auto škytat jako kdyby vypadávalo zapalování. V nouzovém režimu zastavilo a zhaslo motor. Při pokusu o další nastartování jen točí startérem a nenastartuje.
Hned ten večer mi volal mechanik, že zjistil mokré svíčky od vody, zalepený palivový filtr a po vyčerpání nádrže i vodu v ní. Před příjezdem na čerpací stanici jsem urazil cca 8 km, tak s největší pravděpodobností jsem prý načerpal s benzínem i vodu.
Dnes jsem se šel zeptat na pumpu co s tím a jak to řešit. Prodavačka mě odkázala na vedoucí, která bude až v pondělí. Je možné nějak po čerpací stanici nárokovat škodu způsobenou nekvalitním benzínem? Auto nemám zrovna nejlevnější, tak oprava nebude stát jen pár tisíc.
Celou noc před tím pršelo, je tedy monžé vniknutí dešťové vody do nádrží čerpací stanice?

Díky za odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

maxicokl
hodnocení

2x

Dude, natankovalz vodu do ostřikovačů!

hodnocení

0x

Myslím, že pokud postižených nebude víc, nemáte moc šancí to na tu čerpačku hodit.

doplněno 17.03.19 19:59:

@pletiplot: A za co, pokud se nic neprokáže?

hodnocení

0x

Je to jak píše Satam. Jeden případ je bez šance. Je to vpodstatě na benevolenci provozovatele, podobné stížnosti od různých vychytralců nají obtýden, vědi jak na to. Pouze pokud by bylo více stejných případů ve stejnou dobu, mohli by se obávat o poškození jména.

hodnocení

0x

Podejte podnět na ČOI, váš případ sice nebude řešit, ale může dát pokutu.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

nejak rychle to natahlo benzin z nadrze az do motoru, to parkoviste melo nekolik stovek metru?

hodnocení

100m má určitě. Jelikož při rozjezdech je spotřeba pořád okolo 30l/100km, tak si nové palivo nasaje dost rychle.

Přepočítávat spotřebu "na 100 km" při rozjezdu je poněkud nesmysl, ale v každém případě aspoň co mám já zkušenost s většinou aut, tam benzín neustále koluje, takže čerpadlo k motoru dopravuje mnohem více benzínu a rychleji, než motor skutečně zpotřebovává - zbytek jde "přepadem" zpět do nádrže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]