Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr disků podle ET

Od: danie odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, vybírám alu disky a nevim, jestli musim vybírat podle ET. Ve velkym techničáku mám ET43 u pneu 195/55 R15 který jsem kupoval, tak nevim jestli se podle toho musim řídit nebo jestli můžu koupit i ET38, který jsem doteď měl vybraný.

Děkuju

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já bych to neriskoval. Do disku s menším ET se totiž nemusí vejít třmen kotoučové brzdy. Více viz zde.

doplněno 16.03.19 19:31:

Kdysi (před 25 lety) jsem si koupil "elektrony"na Opel Ascona 1.8i bez ověření ET. Nebyl žádný problém až do okamžiku, kdy jsem potřeboval vyměnit brzdové destičky. A bylo "vykydáno". Třmeny se s novými deskami do disků nevešly a já měl doma pár kilo šrotu. No, povedlo se je rozumně prodat ...

doplněno 16.03.19 19:38:

@re4zon: Dej tam nové desky a garantuji ti, že do disků s ET o 20 menším ty třmeny nevlezou:-D

Určitě se musí vybírat i podle ET, prostě se tam nevejdou třmeny, případně dřou třmeny o disk... To je ověřeno!

re4zon
Tak s takhle radikalnim tvrzenim bych byl opatrny, kolikrat se vejde i o 20 vetsi et naprosto bez problemu, jde i o tvar disku. Musi se to zkusit. Ze tam kola s jinym et nemaji co delat je vec druha, na stk muze byt problem.

PS: Pochopitelně s ET o 20 větším je situace jiná*smich*

re4zon
Garantuj co chces, ale mensi et znamena vic vylezle kolo od naboje, takze tvoje tvrzeni je pekna blbost. Drhnout to muze napr. o blatnik, ale tezko o brzdy. Navic jsem nekolikrat videl auto s predepsanym et 45 na kolech et 18, tuningari to tak maji bezne.

Omlouvám se, máš pravdu. Trochu jsem to pomotal. Takže disky s menším ET lze použít s rizikem drhnutí o blatník, disky s menším ET nepoužívat, hrozí, že se do nich nevejdou třmeny.

hodnocení

0x

Všimněte si, že je číslo ET vyraženo tak, aby bylo vidět při technické kontrole. Proto se musejí sundávat pokličky, které kryjí jen matky a střed kola.

Takže deste stejné ET, ať není probléms technickou.

danie
hodnocení

Jde mi o to, že na všech stránkách se vyplňuje, jaké máte auto a podle toho vám ukážou disky, který by tam nejspíš měli pasovat, či? a co jsem tak hledal, tak jsem nenašel pěkný disky s ET43

lmgify

Heureka ( R15/43mm)?

danie
hodnocení

Akorád mám 5x100 a 6x15 no, a pro mě pěkný tam nemají :(

re4zon
Jeste je moznost disky dopsat do TP pokud k nim vyrobce dava typovy list.
danie
hodnocení

Jo v jednom obchodu tu možnost mají za stovku, takže kdyby nevadilo o 5mm vystouplejší disky tak bych to klidně dal :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]