Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vybírám alu disky a nevim, jestli musim vybírat podle ET. Ve velkym techničáku mám ET43 u pneu 195/55 R15 který jsem kupoval, tak nevim jestli se podle toho musim řídit nebo jestli můžu koupit i ET38, který jsem doteď měl vybraný.
Děkuju
1x
Já bych to neriskoval. Do disku s menším ET se totiž nemusí vejít třmen kotoučové brzdy. Více viz zde.
doplněno 16.03.19 19:31:
Kdysi (před 25 lety) jsem si koupil "elektrony"na Opel Ascona 1.8i bez ověření ET. Nebyl žádný problém až do okamžiku, kdy jsem potřeboval vyměnit brzdové destičky. A bylo "vykydáno". Třmeny se s novými deskami do disků nevešly a já měl doma pár kilo šrotu. No, povedlo se je rozumně prodat ...
doplněno 16.03.19 19:38:
@re4zon: Dej tam nové desky a garantuji ti, že do disků s ET o 20 menším ty třmeny nevlezou![]()
Určitě se musí vybírat i podle ET, prostě se tam nevejdou třmeny, případně dřou třmeny o disk... To je ověřeno!
0x
Všimněte si, že je číslo ET vyraženo tak, aby bylo vidět při technické kontrole. Proto se musejí sundávat pokličky, které kryjí jen matky a střed kola.
Takže deste stejné ET, ať není probléms technickou.
Jde mi o to, že na všech stránkách se vyplňuje, jaké máte auto a podle toho vám ukážou disky, který by tam nejspíš měli pasovat, či? a co jsem tak hledal, tak jsem nenašel pěkný disky s ET43
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.