Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vybírám alu disky a nevim, jestli musim vybírat podle ET. Ve velkym techničáku mám ET43 u pneu 195/55 R15 který jsem kupoval, tak nevim jestli se podle toho musim řídit nebo jestli můžu koupit i ET38, který jsem doteď měl vybraný.
Děkuju
Já bych to neriskoval. Do disku s menším ET se totiž nemusí vejít třmen kotoučové brzdy. Více viz zde.
Kdysi (před 25 lety) jsem si koupil "elektrony"na Opel Ascona 1.8i bez ověření ET. Nebyl žádný problém až do okamžiku, kdy jsem potřeboval vyměnit brzdové destičky. A bylo "vykydáno". Třmeny se s novými deskami do disků nevešly a já měl doma pár kilo šrotu. No, povedlo se je rozumně prodat ...
@re4zon: Dej tam nové desky a garantuji ti, že do disků s ET o 20 menším ty třmeny nevlezou
Určitě se musí vybírat i podle ET, prostě se tam nevejdou třmeny, případně dřou třmeny o disk... To je ověřeno!
Všimněte si, že je číslo ET vyraženo tak, aby bylo vidět při technické kontrole. Proto se musejí sundávat pokličky, které kryjí jen matky a střed kola.
Takže deste stejné ET, ať není probléms technickou.
Jde mi o to, že na všech stránkách se vyplňuje, jaké máte auto a podle toho vám ukážou disky, který by tam nejspíš měli pasovat, či? a co jsem tak hledal, tak jsem nenašel pěkný disky s ET43
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.