Nejste přihlášen/a.
Mám dotaz, kdo máte zkušenosti s výměnou žárovek H7 v hlavních světlometech, které mají opravdu velkou svítivost a hlavně, aby měly homologaci, na našich komunikacích. Na netu, je velký výběr různých typů autožárovek, ale většinou ty, o kterých uvádějí, že mají až o 110% větší svítivost, nejsou homologovány a mají krátkou životnost. Mám Hyundai I30 a vyměnil jsem žárovky u kterých uváděli výkon o 30% větší svítivost a ve finále to svítí o 30% méně. Tak nechci kupovat zase něco, co není ověřené jinými řidiči. Pokud máte někdo zkušenost s nějakýma lepšíma žárovkama, byl bych moc rád, za každou radu. Děkuji za případné odpovědi.
Ty takzvaně lepší žárovky s vyšší svítivostí mají zpravidla nižší životnost, ale krom toho některé poškozují i paraboly světlometů.
Takže stručně řečeno - i30 svítí velice slušně i s lautr obyčejnou žárovkou za 50Kč. Nevidím důvod tam cpát cokoliv jiného. Pokud máte problém s viděním v noci, bylo by asi k věci navštívit očního lékaře.
Na tvém místě bych koupil běžné H7 od spolehlivého výrobce a více bych nevymýšlel. Dle mých zkušeností s žárovkami do hlavních světlometů (H4, H7) na podobném laborování se žárovkami lze jen prodělat.
@re4zon: Promiň, ale Osram Megalight nestojí ranec, jako Osram? Tomu nerozumím ...
Pokud koupíš Osram Night Breaker Laser H7 PX26d 12V 55W, nebo podobné Osramky, tak opravdu svítí více, ale je to na úkor jejich životnosti... Používám je mnoho let a i jejich předchůdce... A v pohodě, ale jak říkám, je to na úkor životnosti...
Ale zase nějaké období to také vydrží, abych úplně nestrašil...
Spotřebu halogenek máš danou, takže vyšší svítivost snad jedině vláknem na vyšší teplotu (snížení životnosti). Navíc zrak vnímá intenzitu světla logaritmicky, tedy dvojnásobná svítivost se zdá jen o trochu víc.
Největší vliv na světlo má stará parabola, zažoutlé plasty. Nedávno jsem u jednoho auta měnil - a svítí jako nikdy.
Používám na doporučení H7 Philips X-treme Vision. Svítí parádně a jsou schválené pro provoz na pozemních komunikacích. Jsou v balení po dvou. Pokud použijete žárovky s větší svítivostí, ale o stejném výkonu jako originál, nemůžou poškodit parabolu.
ja pouzivam GE megalight ultra +130% , tech 130% to ma nejspis jen na krabici ale rozdil oproti obycejne zarovce je dost velky, je to schvalene a klasicka 55w, to ze ti to vypali parabolu je naprosta blbost, pokud tam teda nenarves neco vetsiho nez 55w, par roztavenych parabol, kde pouzili 100w zarovku uz sem videl
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.