Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vjetí do kruhového objezdu velmi rychle

Od: mon2 odpovědí: 9 změna:
Dobrý večer,
Co hrozí za přestupek, když před kruhovým objezdem dávám přednost, potom je čisto, rozjíždím se a najednou se rychle řítí za mnou auto do kruhového objezdu a já už ho omezím, kdyby ten kruhový objezd projížděl ve 30km/h mohli by se auta plyně přiřazovat.
Dost často se to stává, protože řidiči jezdí rychle do kruhového objezdu v Praze v silném provozu konkrétně v Praze, je velký a dá se projet 50km/h i více.
Je možné řidiči udělit pokutu. Když se nic nestane (za nedaní přednosti v jízdě)
Děkuji za info.
Hezký klidný večer
doplněno 15.03.19 19:31: Vozidlo bylo daleko, jak jsem tam vjel tak přidal plyn aby ukázal, že jsem ho omezil.
doplněno 15.03.19 19:39: V Praze v pátek v odpoledních hodinách je silný provoz, na některých křižovatkách nejde vyjet pokud nepustí popřípadě vjede a omezí..

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nelze odpovědět, jen spekulovat a vymýšlet možné teorie, jak to opravu bylo. Již Váš text je divný, nepřesný, tak jak ho vidíte Vy. Řešení je jen podle momentální situace, nikoli 1-2 vteřiny potom.

Páč když je čisto, Vy se rozjíždíte, nemůže tam být rychlé auto, které jelo dle předpisů. Bylo to zřejmě jinak. Proč by měl jet jen 30km, jiné kruháky ani neumožní jet 30km/hod.

doplněno 15.03.19 19:36:

po doplnění, to byl tryskáč, že měl tak velké zrachlení? Takže nebylo tak čisto, jak jste psal. Bylo tam auto...

doplněno 15.03.19 19:43:

po doplnění 2.

Ale to je jiná situace, nežli jste popsal v dotazu. Tak to bývá, že se situace popíše jinak, nežli opravdu byla.

hodnocení

2x

Váš popis je nejasný ("řítí za mnou auto do kruhového objezdu"?), ale pokud ho dobře chápu, pak není možné toho řidiče pokutovat, protože se ničeho nedopustil. Rovněž není možné pokutovat vás, jelikož jste se rovněž nijak neprohřešil.

doplněno 15.03.19 19:36:

@mon2: To přidání plynu je jen vaše spekulace, v autě jste s ním neseděl. A také si pletete pojmy "přednost v jízdě" a "ohrozit", popř. "omezit. Přečtěte si dobře co o tom říká §2 zák. č. 361/2000Sb.

doplněno 15.03.19 19:43:

@mon2: Pokud znáte zákon, pak víte, že "vjet a omezit" může, nezakládá to dopravní přestupek "nedání přednosti". Přečtětě si opravdu ten §2 zákona.

mon2
hodnocení

Děkuji Vám za rady, budu si to muset přečíst ten zákon.
Doufám, že mi nepřijde pokuta.
Ale to by v reálném provozu bylo asi hodně pokut, kdyby každého měli pokutovat za to, že trochu omezí vozidlo,při vjetí do křižovatky, které chce jet 50km/h a musí ubrat na 35km/h.

mon, osobně doporučuji 1x ročně pomalu přečíst zákon, vždy najdete, že jste něco zapomněl. Kdypak jste ho četl naposledy?

hodnocení

0x

Nic se nestalo, nikdo vás nezastavil, tak co řešíte? I kdyby to byl přestupek, po Praze jich ještě uděláte...

xenofob
hodnocení

0x

jezdí rychle také proto, že když už v tom objezdu jsou, mají přednost...poameljší řidič vjíždějící z jiné strany jim musí dát přednost, tedy zpomalit nebo i zastavit...rychlejší prostě bere

hodnocení

0x
Ja teda presne nevim odkud se priritil, predpokladam z vedlejsiho vjezdu. Pokud jsi mu to neposlal primo pred cumak tak bych to vubec neresil. U nas se mi stava, ze si z kruhaku delaji hlavni silnici, peeou to tam v plne rychlosti skoro bez ohledu na to jestli nekdo po kruhaku zrovna jede nebo ne. Uz jsem parkrat malem byl bez predku. Hlavne je opruz se pak dostat z tech bocnich vjezdu, takze ja to neresim a beru kazdou mezeru. Pak je trosku problem aby clovek kdyz jede obvyjezd nedostal pecku do dveri od zavodnika v levem pruhu.

mon2
hodnocení

Jaká pokuta, body hrozí, když se nic nestane?

když se nic nestane, není přestupek, není nic. Když uděláte přestupek, musí se stanovit, co jste porušil a podle toho přijde trest.

Proto je dobré, abyste si přečetl ten zákon.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]