Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motor nejde nastartovat

Od: tomasb odpovědí: 8 změna:
Dobrý den prosím o radu
Renault laguna II rv 2001 motor 1,6 16v 79 kW typ BGOA05
Přijel jsem do práce a po 8 hodinách jsem už nenastartoval nereaguje na roztaženi pouze točí ani neškytne před dvěma měsíci výměna svíček, kabelů
Na co jse popřípadě zaměřit jinak vždy jezdilo bez problémů děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Buďto nemá palivo, nebo jiskru, nejprve zjistit co. Roztlačovat se nemá, je riziko, že se dostane palivo do katalyzátoru a způsobí jeho poškození. Občas dochází k omylu při diagnostice, kdy poté co se roztlačovalo, je přerušeno dodávání paliva avšak ne z důvodu závady, ale díky tomu, že software řídící jednotky motoru poznal potíže se startem a palivo utnul z důvodu ochrany katalyzátoru. Proč se měnily kabely, nemůže to mít spojitost?

tomasb
hodnocení

Kabely a svíčky jsem měnil z důvodu že když jsem přidal za studena víc plynu tak se mi to auto dusilo to ale bylo zhruba před dvěma měsíci do této poruchy jelo bez sebemenšího problémů co se týče benzínu vždy se snažím mít minimálně půl nádrže
Zeptal bych se jak poznám že svíčky hází jiskru

hodnocení

0x
Diagnostika a pote to řešit
Co ještě zkusit start s náhradnim klíčkem?
Nemá to nákej dodělavanej alarm?
Pojistky všechny o.k.?
Mohla odejít i ta karta
Poslechnout si u zadních sedadel jestli se po rozsvícení kontrolek rozběhne čerpadlo v nádrži
V motoru najít přívod do lišty vstřikú odpojit dát nadobu a skusit jestli poteče benzín
tomasb
hodnocení

Aha no vážně díky moc za radu určitě zkusím kdyby vás ještě něco napadlo budu jen rád
Děkuji Vám

tomasb
hodnocení

Pojistky ok auto nemá klíče ale kartu na palubce při vložení karty vždy probíhá nějaká kontrola vždy mi vyskočí že test systému je ok prostě nechápu vždy jelo bez problémů a najednou přijedu a už neodjedou
Zeptal bych se jak můžu zjistit že mi do motoru jde benzín dá se třeba odpojit nějaká hadička abych si byl jistý

smutnyklaun*
hodnocení

0x

Laguna s tímto motorem je naprosto spolehlivá.Takže-chce to diagnostiku a také mrknout na rozvody,jestli není z nějakého důvodu volný-tedy přeskočený řemen.Také může zapracovat kuna.Ráda má kabely a deku pod motorem.

tomasb
hodnocení

Tak po dlouhém bádání jsem nejspíš přišel na závadu
Po oddělení zadních sedadel kde se nachází čerpadlo jsem zjistil že nevypadáva žádné zvuky
Po odpojení hadičky s následným startováním žádný benzín nešel ven tudíž to vypadá na vadné čerpadlo
Akorát teď nevím jestli objednat viz odkaz autodily-jama.cz/...
Poněvadž jsem se doslechl že by tam snad měli být čerpadla dva které tedy koupit budu rád za každý odkaz
Všem díky díky moc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]