Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvýšená spotřeba

Od: zazaz odpovědí: 5 změna:

Něměli by jste tip jak snížit u auta spotřebu?

Mám vw golf 3 1.9 tdi 66kw, měnil jsem nedávno vzduchový filtr a olej a zdá se mi že auto má celkem velkou spotřebu okolo 5.5-6l a to jezdím po okreskách, na plyn s rozumem.

Co zkusit vyměnit i palivový filtr? Pomůže to?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tu spotřebu mám s kombíkem HDI - na tak malé auto by to mělo snad být o cca. litr menší ne? Nicméně - otázka by mohla zaznít: Jezdil jste s vozem dlouhodobě s jinou-nižší spotřebou? Nebo jste koupil a teď se divíte?

Mrkněte se na TP ze zadní strany - tam máte teoretické spotřeby uvedeny. Pak je to o těžké noze, myšlení a délce cesty na jedno nastartování.

hodnocení

0x
Je to naprosto normalní spotřeba
Lidi neblbněte jen na vzduch ty auta nejezdí
Sam jezdim s Tdi okolo komína kolem 6l na 100km
Palivak pokud si dlouho neměnil určitě vyměn ale zasadní vliv na spotřebu to mít nebude

hodnocení

0x

Mám ve zvyku u nafty měnit pal.ftr vždy na zimu.vlastně ani jen normu jeho vymeny,ale toto mně nikdy nezklamalo!

zazaz
hodnocení

Mám ho chvíli a myslel jsem že budu jezdit spíš do 5l, měl jsem asi 4 auta s timto motorem a i težší passat žral o něco méně. Tak dumu v čím by moh být zádrhel, vzduch neuchází i když je trošku zaolejovanej intercoller, ale auto nehulí. Snad možná nastavení motoru?, na volnoběh mě otačky ukazuji okolo 950, 960.

olinl
hodnocení

0x

Můžeš zkusit prémiová paliva a na vyběhaný motor zkusit motorový olej s nanočásticemi od Millers Oil. Použil jsem tento do dieselové Felicie (najeto 260ooo km) pipas.cz/... . Olej citelně zvyšuje kompresi, lepší starty, zvyšuje výkon od nízkých otáček, zklidní se běh a hluk od motoru, ale vymačkané ventilové pružiny a hydroštely (z těch olej stéká) po nastartování uslyšíš. Další přísadou do motorového oleje je AeroTec aerotec.cz/... . Nemám s ním přímo zkušenost, údajně se spotřeba snižuje o 0.3 litru na 100km u benzinových aut. Přípravek se může přidat jak do motoru, převodovky tak i do paliva.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]