Nejste přihlášen/a.
Něměli by jste tip jak snížit u auta spotřebu?
Mám vw golf 3 1.9 tdi 66kw, měnil jsem nedávno vzduchový filtr a olej a zdá se mi že auto má celkem velkou spotřebu okolo 5.5-6l a to jezdím po okreskách, na plyn s rozumem.
Co zkusit vyměnit i palivový filtr? Pomůže to?
Tu spotřebu mám s kombíkem HDI - na tak malé auto by to mělo snad být o cca. litr menší ne? Nicméně - otázka by mohla zaznít: Jezdil jste s vozem dlouhodobě s jinou-nižší spotřebou? Nebo jste koupil a teď se divíte?
Mrkněte se na TP ze zadní strany - tam máte teoretické spotřeby uvedeny. Pak je to o těžké noze, myšlení a délce cesty na jedno nastartování.
Mám ho chvíli a myslel jsem že budu jezdit spíš do 5l, měl jsem asi 4 auta s timto motorem a i težší passat žral o něco méně. Tak dumu v čím by moh být zádrhel, vzduch neuchází i když je trošku zaolejovanej intercoller, ale auto nehulí. Snad možná nastavení motoru?, na volnoběh mě otačky ukazuji okolo 950, 960.
Můžeš zkusit prémiová paliva a na vyběhaný motor zkusit motorový olej s nanočásticemi od Millers Oil. Použil jsem tento do dieselové Felicie (najeto 260ooo km) pipas.cz/... . Olej citelně zvyšuje kompresi, lepší starty, zvyšuje výkon od nízkých otáček, zklidní se běh a hluk od motoru, ale vymačkané ventilové pružiny a hydroštely (z těch olej stéká) po nastartování uslyšíš. Další přísadou do motorového oleje je AeroTec aerotec.cz/... . Nemám s ním přímo zkušenost, údajně se spotřeba snižuje o 0.3 litru na 100km u benzinových aut. Přípravek se může přidat jak do motoru, převodovky tak i do paliva.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.