Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
pořídil jsem nový vůz, který má namontované tažné, ale v TP není zapsané.
Tažné nepotřebuji, takže před evidenčkou pujde dolu.
Otázka: Stačí, když odmontuju jen kouli a na voze bude ponechaná elektrická zásuvka + příchyt na kouli? Podotýkám, že tažné není odjímatelné, takže tam jsou navařené takové silné plechy pro uchycení koule + el. zásuvka.
To bude zalezet na tom, na koho se narazi, sundal bych to radsi komplet pokud to nebude potreba... Nebo bych to nejak zamaskoval, koukaji na to jen zvenku, tak treba zasuvku omotat nejakou lepici paskou aby to nebylo na prvni pohled napadne...
Pokud tam zůstane konzola bez zásuvky a někde bude trčící drát (byť schován), tak je to nápadné ještě víc. Lepší je demointovat kouli a zásuvku i s konzolí nechat, pokud to není úplně vidět. Takto je to dle mě lepší.
Na evidenčce se kontrolují jen čísla. Nikoho nezajímá utržený silentblok,brzdy,kouřivý motor,atd...
Poměrně značně zkreslené představy o evidenční kontrole. TZ není totéž co kouřící motor nebo brzdy.
Mno mně prováděli evidenční kontrolu dost důkladně. Skoro jako technickou. A lezli i pod auto, takže by si toho URČITĚ všimli. Jestli by nebylo lepší nechat tažné zařízení zapsat do technického průkazu. Koneckonců někdy se může hodit.
nový vůz má TZ namontováno z výroby, pak to má i v TP, poku to bylo namontováno dodatečně u dealera, pak k TZ dává prodejce řádně vyplněný typový list ...
doplněno 05.11.12 15:24:pořídil jsem nový vůz znamená že je auto nové...nebo sem píšeš hlouposti?
žádné hlouposti sem nepíšu! Vůz vlastním NOVĚ já nikoli že je vůz nový z linky.
V TP tažné zapsané není, typový list nemám a na voze fyzicky je
blahopřeju, vůz s TZ bych nikdy nekoupil, když vidím jak jeden sedlák vozi Touranem s plaťákem z pole velké role sena , nebo kulatinu na topení, lituji toho kdo si poněm to auto koupí
k tomu se nebudu vyjadřovat. řešíte tu vyloženě sr*čky pane NUR. otázka zněla absolutně jinak! nejsem zvědav na Vaše pseudo ironické blahopřání a názory naprosto zcestné a nekorespondující s položenou otázkou.
Otázka zněla, jestli projdu nebo neprojdu evidenční kontrolou a né jeslti by si Vážený a ctěný pán NUR koupil auto s TZ nebo NE!
v takovémhle případě postupuj následovně-ještě před evidenčkou obejdi ve svém okolí firmy montující(a asi i vesměs prodávající) TZ,nahod jim problém a s domluvou za nějakých x set ti dají dodatečně jakože origoš Typový list...,na jeho základě následně po převedení-případně ještě před převedením z prodejce na tebe(kupce) lze dopsat do TP(a registru)...Toho tažného je škoda,při prodeji zvyšuje hodnotu auta...Sice evidenčka bude "nesouhlasit" s registrem,ale jinak vyhovuje(bude zapsána poznámka o tažném),po doregistraci ti jej zapíšou do TP...Jinak takhle se to dělá (nejen) s tažným,ale se vším-at to jsou kola,výfuky apod.na netu jsou mustry jak takový T.list k tomu konkrétnímu vypadá,takže při troše invence lze i samo doma zhotovit...Jezdím takhle s asi třemi TListy,občas je "zauktualizuju" datumově a ani na STK není problém,natož s příslušníky při siln.kontrole-a zapsaného nemám ani "ň"...Prostě přes typáč nejede vlak...
děkuji erikch, opět vyčerpávající odpověď, ze které se dá čerpat. Budu Vás muset pozvat na pivko, když mi každou chvíli takhle radíte
žijeme ve svobodné zemi a já mohu ignorovat všechny vaše otázky, a psát sem co budu chtít...také ironizovat...vzhledem k tomu že auto bylo staré, ale pro vás nové, měl by jste si opatřit typový lsit od prodávajícího...zpsi TZU na úřadu je na počkání a stojí 50,- Kč...jinak na EK NEPROJDETE...a co jsem řekl platí, auto využívané často jako tahač se ničí...NIČÍ!
při evidenčce se zapíše v čem je na autě fyzicky rozpor oproti registru(TP),čili zde v tažném,následně auto tazatel dohlásí na sebe a hned na základě toho typov.listu nechá zapsat...Běžný postup u auta v polopřevodu-protože nelze jinak vyřešit než dohlásit a pak až lze činit jakoukoli změnu v registru...A nic neodporuje kdykoli-i v polopřevodu,namontovat na auto tažné...
I vozidlo na které bylo namontováno tažné později , musí mít tento záznam v technickém průkazu. K jeho zapsání slouží právě typový list. Prodejce Vám předá jen částečně vyplněný typový list, dovyplnit Vám ho může jen certifikovaný servis, který provede samotnou montáž.
Já jsem TZ kupoval starší bez dokladů a jen s kupní smlouvou a bez problému jsem na úřadě zapsal, některé úřady chtějí odbornou montáž s dokladem o montáži aněkde jim to je jedno to je jen má vlastní zkušenost. Jiný kraj jiný mrav.
to jsou ti úředníci kteří nemají žádný pud sebezáchovy, v čechách fungovala firma která vyráběla tažná zařízená které prodávala za babku protože je vyráběla z čínského železa, v evropské směrnici 94/20 ES je podrobně popsáno z čeho a jak TZ vyrobit včetně všech dalších podrobností včetně montáže
Pokud si někdo vezme na triko že zapíše kamkoliv cokoliv, je to jeho věc...TZ má býz z ocele a pokud bude z něčeho jiného a někdo za auto zapřáhne přetížený vozík naložený dřeven nebo kamením, ten se urve a přimáčkne ke zdi mámu s kočárkem, bude se pak dotyčný dívat na celou věc jinak...
Dle mého názoru by mělo definitivně skončit nesmyslné zapisování různých kravin do technického průkazu, nový německý TP na to nemá vůbec kolonky, a další zahraniční TP tento úfaj vůbec neuvádí...včetně rámů, nášlapů, majáků a dalších píčovin...
Obecně platí že vše co se namontuje má být schváleno dle platných předpisů, a pokud má někdo namontováné něco co je schváleno, ten až si schvalovací doklad uloží do kastlíku a na STK to předloží...a přestaneme konečně chodit na úřad s každou pí****nou...
nu-(mimořádně) zcela souhlasím-je ovšem otázkou jiných orgánů státní moci,aby se na zdejším trhu nemohlo prodávat něco co není schváleno(homologováno)-takže až začne ČOI,celní správa,živnostenský úřad atd.konat to k čemu vůbec vznikly,pak nebude možné koupit zde na trhu cokoli za šunty...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.