Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vážná závada je nutnost výměny nápravnice

Od: joudic* odpovědí: 10 změna:

Zdravim, uvazuji o koupi vozu, ktery je po par beznych opravach a mel mit cerstvou STK... zrejme na STK to diky tomu neproslo nebo nevim duvod dodatecne opravy. Co vim, tak je to kus tvarovaneho zeleza, ktery asi drzi cepy? Jaky muze byt duvod vymeny, prilisna rez nebo?

Dik ;)

doplněno 13.03.19 08:22:

Jedna se o Focus II 170tkm

doplněno 13.03.19 08:32:

Co jsem tak dohledal, u Forda pujde urcite o zadni napravu
" Problematické jsou excentry zadních ramen - pokud je nutné třeba po drobné nehodě udělat geometrii. Šroub totiž umí v pouzdře silentbloku zareznout tak, že s ním nelze hnout. Následně je potřeba uříznout jej, vyměnit ramena a udělat kompletní generálku zadní osy."Více na: autorevue.cz/...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slavo*
hodnocení

2x

Nápravnice je asi 5mm svařenec, určitě to neprojítí na STK nebylo kvůli rezu ale kvůli něčemu jinému, předpokládám kvůli geometrii, a to by ta nápravnice musela dostat takovou rámu, že si to nedokáži představit.

Důvod výměny asi nebude rez, ale hnutá nápravnice, a pokud má špatnou geometrii tak doporučuji nebrat.

izovo

Viděl jsem desítky aut, kde se totálně sypala nápravnice. A dnes se už zase šetří na nátěru těchto dílů, takže i některé úplně nové auto má nápravnici už orezlou.

hodnocení

2x
Z největší pravděpodobností bude prohnilá děravá
Seženeš na vrakecu jinou přehodíš a jezdíš dál
Ja to měnil na dcery fokusu bez zvedaku u garáže ve dvou cca 3.5 hodky prace
Tady sem našel i náký obrázky
Jak vážná závada je nutnost výměny nápravnice
Jak vážná závada je nutnost výměny nápravnice #2
Jak vážná závada je nutnost výměny nápravnice #3
bedrich*

Ahoj dabel. Dal jsem se na demontáž přední nápravnice. Prosím tě jak jsi povolil šrouby převodky řízení. nejde se mi dostat k levému. Musím odšroubovat tu tyč stabilizační? Děkuju Beďa

Vim že sem sundal ramena z obou stran a odpojil tyčky ale samotnou tyč sem nesundaval
Byl tam pekelnej přístup dělal sem to ráčnovými klíči bez nich to nešlo u toho řízeni mi dost pomohly

hodnocení

0x

Je mi líto, ale pro nedostatek informací neumím odpovědět.

hodnocení

0x
Pokud to nebereš pro zlou tchýni, tak to nekupuj...

asd1
hodnocení

0x

Přední nebo zadní? Pokud neprošlo STK tak je buď shnilá nebo ohlá po bouračce. Výměna z vrakáče + repas, nic drahého ca 5k

joudic*
hodnocení

dik za rady, to auto bylo nakonec v takovem stavu, ze to, ktere jsem se chystal nahradit, oproti tomu sjelo minuly rok z montazni linky *nevi**smich* Bylo to jak v renovaci veteranu ze 70 let na discovery channel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]