Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna oleje vs nepochopení ceny

Od: terinecka* odpovědí: 25 změna:

Dobrý den,mám trošku kuriozní případ.Manželovi se nechtělo osobně měnit olej a tak zašel do servisu s otázkou na cenu.Servisák řekl 150,- výměna a 600,- za olej(mění se 4 litry).Jenomže manžel pochopil tak jak bylo řečeno,600,- za oleje a ne 600,- za litr,prostě naučtovali mu 2500,-.Tolik neměl,zaplatil zálohu 100,-,zbytek by měl doplatit zítra.Dá se s tím ještě něco dělat,např.reklamovat?Děkuji za odpovědi.

doplněno 20.01.10 13:51:

Oprava,zaplatil zálohu 1000,- Kč.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
"Servisák řekl 150,- výměna a 600,-" kolik litrů? 4?
to buďte ráda, že nenaúčtoval 4x (150+600) Já bych dále tvrdil, že 150+600 je za kompletní výměnu. (kde je filtr?) a nezaplatil.
stirecek*

autobat.cz/...

běžný olej pro škodovky, cena za pět litrů. Většina servisů objednává v sudech, takže neplatí za obal, cena je ještě levnější. Práce cca 15-20minut, 150kč bych akceptoval a plus 150za filtr, tedy pokud ho umělci měnili taky.

ar*

Chlapci už ji netejrejte , je jajsný že manžel udělal chybu a blbě se domluvil a navíc bez dokladu o předběžné ceně, ale kdo znás v životě neudělal blbost. Je jasný , že příště si na to dá sakramentskej pozor.

stirecek*

Tak třeba je ukecal, ale my se to zase nedovíme:)

tesyk*
hodnocení

0x

Jsou plně syntetické oleje, které stojí i více, je otázka jaké máte auto a jestli tam byl nutný ten, který vám prodali. Ale reklamovat asi těžko. Jedině, že vám naúčtovali jiný než tam nalili. A to není snadné dokázat... Berte to jako poučení pro příště.

perda*

Plně syntetické oleje - už zase *ee*

" Jestliže někdo o motorových olejích neví téměř vůbec nic, potom určitě ví alespoň to základní - že existují motorové oleje minerální, polosyntetické a syntetické. Ti, kteří jsou pevnější v kramflecích, to ještě trochu vylepší a používají termíny jako "plná syntetika" nebo "obyčejný minerál""

oleje.cz/index.php

tesyk*

Hele, perda, tak se nám tady trochu rozpovídej o olejích. Je vidět, že jsi znalec...když se ti nelíbí název plná syntetika a polosyntetika.

dobrá odpověď, dobrý odkaz

perda*
hodnocení

0x

Těžko, když už je olej vyměněný. Je to tvrzení proti tvrzení. Příště ať si manžel nechá udělat cenovou nabídku písemně.

hodnocení

0x

Hm. To je blba situace.

Obavam se, ze kdyz uz tam ten olej jednou je, tak se s tim uz asi ted nic delat neda.

Reklamace se vztahuje na vady, ale ne na cenu. O te se vi vzdy dopredu a pri koupi se s ni souhlasi. A dokazat, ze ho automechanik schvalne oklamal bude tezke. Ne-li nemozne.

terinecka*
hodnocení

A nelze zaplatit jen odškodné za 1 den jetý olej,ať si ho vyčerpají a zaplatit pouze práci?Už chci vidět,jak se servis bude soudit kvůli takové částce,když by museli dokazovat,že souhlasil s tím nejdražším ojelem.Taky by se mohlo tvrdit,že souhlasil s levnějším a oni mu přesto nalili ten nejdražší.Prostě jde o to,že tolik peněz navíc teď nemáme a půjčovat si na výměnu oleje,to se mi zdá divné.

A vy byste snad do sveho auta chtela olej, o kterem byste vedela, ze uz byl jetej? Asi ne, co?

Nebo snad, ze by to meli dalsimu zakaznokovi zatajit? To asi taky ne.

Proste ten olej by uz po vycerpani byl k vyhozeni (lepe receno uz by nebyl na prodej).

Samozrejme, ze muzete tvrdit, ze souhlasil pouze s levnym olejem a odmitnete zaplatit. Uvidite, co se bude dit.

perda*

Olej už je nepoužitelný a servis nemusí auto bez zaplacení vydat, dle zadržovacího práva. Raději se zkuste domluvit třeba na splátkách. U soudu by musel dokazovat i manžel, jak víte, který olej je pro auto nejdražší? Tento argument raději zapomeňte a utíkejte se domluvit.

ar*
hodnocení

0x

Běžne se udává v servisech ( do přijímacího protokolu) předběžná cena a pokud se výrzně má cena překročit tak se kontaktuje majitel jestli s navýšením ceny souhlasí. Pokud tam máte předběžnou cenu a ta je 2500 tak stím nic neuděláte pokud tam cena je výrazně nižší tak s cenou výměny nemusíte souhlasit a můžete trvat natom,že chcete auto uvést do původního stavu. Placení zálohy při výměně oleje v servisu slyším poprvé už to by mně osobně odradilo od takového servisu.

Taky neuvádíte typ vozidla a jaký je tam motor což je škoda. Mohla jste se dozvědět i přibližné ceny dílů.

doplněno 20.01.10 14:28:

Jen tak mezi náma pokud filtr stál 600 výměna 150 tak při 2500 mně furt cena za litr oleje vychází na skoro 440Kč. To by mně docela zajímalo co tam dali za olej.

terinecka*
hodnocení

Přesně prý(dle manžela) bylo řečeno 150,- za práci a 600,- za olej.Kdyby řekl za litr,hned by ho prý poslal někam.Kalkulaci nemá,žádný papír předem nedostal.Spočítal si,že se snad vleze do tisícovky a tu si sebou vzal.Proto mu potvrdili zálohu a doplatek co nejdříve.

doplněno 20.01.10 14:32:

Auto je felicie 1.9 D

ar*

Tak pokud nemá žádný doklad (přijímací protokol) tak s tím nic neuděláte jen se domluvit nic jiného vám nezbude, bohužel.

Jenom můžete říct co to bylo za servis? A jaký olej vám tam dali a do jakého auta?

A to Vam jeste za ty penize ani urcite nevymenili olejovy filtr...

ar*

No nic stalo se příště už tam asi nepůjdete. Jinak dávat plnou syntetiku do tohoto motoru osobně považuji za zbytečné.

1jara*

Váš manžel si to nedal do souvislosti, 600 za olej, samozdřejmě si myslel že to bude cena za celou náplň.To se stává.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

Myslím že 600,- za litr oleje je dost, já platím za plnou syntetiku při výměně 250,- za litr, můj mechanik ho odebírá ve velkém, má ho v sudu, cena výměny oleje v servisu je z uvedeného důvodu proto přijatelnější než výměna doma svépomocí, pokud ale servis kupuje olej na nejbližsí benzince v litrovém balení, ceně bych se nedivil...u nejmenované čerpací stanice jsem viděl i plně syntetický olej za necelých 900,-/ litr...Dá se s tím dělat to, že se zeptáte, proč byl olej tak drahý, a příště budete měnit jinde...respektive pozorněji poslouchat...

gigi*

Za typrachy bych si vyžádal alespoň prázdné obaly od tohoto oleje.Řekněte manželovi ať se zeptá kolik kilometrů může najet, je možné že se prodlouží interval jeho výměny.

jarda2*
hodnocení

0x

No blba situace a jeste horsi servis - do tohoto motoru by bohate stacil nejaky CINOL 10W40 A3/B3, stoji tusim tak 280,- za 4 litry. Dulezitejsi nez nejaky zazracny olej je vymena filtru, coz ale zas nevypada, ze by se udelalo - pokud ne, jeste bych ho vymenil.

kytka*
hodnocení

0x

Nyní už s tím asi opravdu nic neuděláte. Je to zapeklitá situace.*zed*Je možné ,že to neudělal mechanik schválně ,že by Vás chtěl ošidit . Prostě je zvyklej ,že to tak říkaji a lidi to znají a berou to tak .Těžko soudit.*bum* Možná zveřejnit jméno servisu ,abyste varovala případně další zákazníky . A také poučení pro příště -buď nebýt líný a udělat si to sám a nebo se raději 2x zeptat. Ovšem po boji jsme vždy chytřejší.

stirecek*
hodnocení

0x

Servis vás pěkně natáhl, litr oleje dle specifikace pořídíte za 100kč, slovy sto korun, takže jestli servis řekl 600, víc bych nedal, 150 za práci a 150za filtr, hotovo. Dnes už se na polo nebo plnou syntetiku nehraje, důležitá je specifikace. Běžný olej do 1,9D +-150kč/litr a jestli vám tam nalili něco extra drahé je jejich problém,ale myslím, že tam stejně dali to nejlevnější, co tam dali, aby si vydělali. Cena za práci je jen naoko, vydělává se na materiálu.

Já tedy nevím, ale být takto hodně mimo realitu je unikát. Je pravdou, že cena oleje je 100 Kč a nebo taky 900 Kč a je to jen otázka zákazníka co si koupí a taky auta do kterého se to dává. A nevím jak kdo, ale já chodím jen do servisu, který znám a vím co mi tam dají. V dnešní době to snad ani nejde - jak vidno, asi jde! Ale takto to potom dopadne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma výměna oleje cena

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]