Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hluk při jízde, škoda octavia I

Od: lukasm odpovědí: 7 změna:

Ahoj
Mám dotaz ohledně vozu škoda octavia I 1.9 tdi 81 kw AHF
Při jízdě na 40km jsou v interieru slyšet jakoby rázy od přední nápravy. Ve volantu nic cítit není, pneu jsou nové značky Nankang, při mírné levotočivé zátačce zvuk mizím při prudkém zatočení je zvuk stále slyšet.
Video zde:

Děkuji za radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zní mi to jako boule na gumě.

hodnocení

0x

nově nazutý pneu - máš dobře utažený přední kola?

lukasm
hodnocení

Ano kola jsou utažené dobře, dělali to 3 druhy pneumatik, uplně stejný, totožny zvuk.

silenthill
hodnocení

0x

Kola jsou správně vyvážená? Kdy byla měněná ložiska kol? To hučení tam je dost výrazný...

hodnocení

0x

zvedni kolo chyt rukou pružinu toč přednim kolem jak při točení kolem ucejtíš v pružině nákou odezvu je ložisko kola v háji

lukasm
hodnocení

Kdyby bylo špatně vyvážené kolo tak by to bylo cítit ve volantu. Jinak ložiska za dobu co vlastím auto (asi 3 roky) nebyla měněná. Větsinou když bylo vadné ložisko tak to hučení bylo stálý, a né takové rázy. Ale zkusím co jsi psal a uvidím.
Jinak díky za rady

f0nzee
hodnocení

0x

Zdravím, podařilo se to nějak odstranit, případně jak? Mám po přezutí kol stejný problém i jsem kola nechal vyvážit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]