Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Repase předního brzdového třmenu

Od: zuno odpovědí: 29 změna:

Dobrý den,

dá se doma udělat repase brzdového třmenu? Jak odpojit hadičku od brzdového třmen, nevyteče všechna brzdová kapalina?

Jak dále postupovat? Budu měnit i pístek na opel astra G.

Díky

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

sundat brzdič dát pod něj nákou nádobu

šlapeš na brzdovej pedál tak dlouho dokud ti pístek nevyleze ven -vyteče kapalina

vyměníš vevnitř těsnící gumičku pak dáš novou manžetu a pístek - mázni to přiloženým mazivem at ti to tam lip de

zatlačíš pístek namontuješ brzdič a odvzdušníš si celý auto !

de to udělat bez sundání z brzdový hadice ale líp se to dělá sundany je to na tobě

návod na repas u opla nemam mám tu jen zadní brzdič na oktě jako inspirace by ti to mohlo stačit *palec*

club-opel.cz/...

zuno
hodnocení

Dobrý večer,

děkuji za popis, chtěl bych se poradit, dá se to udělat aniž bych musel odvzdušnit celé auto, ale jen tu jednu brzdu?

Mám na autě totiž ABS a to bych doma nejspíš nedal.

Co přicvaknout bzdovou hadici aby netekla? Případně jsem slyšel o tom, že když se zadělá víčko od nádobky brzdové kapaliny, tak to taky nevyteče.

Díky

Abs se odvzdušnuje stejne jak bez abs akorat místo od nejvzdálenějšího kola začínáš u nejblišího
Standartne jeden šlape druhej odvzdušnuje
Hadice ma na konci oko s prutokovym šroubem ja bych hadičku neškrtil a vymyslel zaslepku ze šroubu vetších podložek plus guma a to bych utahl aby to neteklo
Odvzdušnit jen to jedno kolo lze dej bacha abys měl v nadobce furt kapalinu !
Pokud ti bude pedál držet a nepude k podlaze tak bys celý auto odvzdušnovat nemusel ale je vždy lepší do odvzdušnit komplet jistota je jistota
007cz

Dabel...nemusíš nic vymýšlet stačí podložit brzd. pedál,,,ale jinak chceš mit českého kutila, amatera na svědomí, nevi o tom vubec nic, jedná se o brzdy!

Taky sem o tom kdysy nevěděl nic a žiju
007cz

Evidentně o tom moc nevíš dodnes, ale jo hrdinů jsou plné hrbitovy

zuno
hodnocení

Dabel: Díky za dobrý nápad jak zastavit odtékání brzdovky, dám tam šroub a mezi něho z obou stran to těsnění ;) pak sáček pod víčko od nádobky brzdovky a zašroubuju.
Snad to pak bude OK. :)

hodnocení

2x
Staci kdyz se ti ta hadicka povede zamotat treba izolackou. U predku na tom neni nic sloziteho. Dulezite je dobre vycistit drazku pro gumku. Ja jsk si ohnul kousek dratu a rozklepal konec. Dej si fakt zalezet. Jak budes davat novy pistek tak mam pocit ze das manzetu na kraj pistku, nejprve nasadis manzetu na trmen a pak zasunes

mathew
hodnocení

2x

Ano. Pokud to nevíš ani toto tak se do repasu vůbec nepouštěj, protože na té silnici jsou kromě tebe i další lidi. Kdyby jsi tam byl sám tak si klidně jezdi bez brzd*smich*

007cz
hodnocení

0x

Udělat se dá bez větších problémů...ale ty ji nedělej..to je upřímně míněná rada.

break

ty mu doporučuješ dát někam ke zlodějům do servisu, že?...vždy´t jsou to jen primitivní brzdy.Maximálně si nabije hubu...

*smich*

007cz

Takovou reakci jsem cekal ale od někoho jineho.*palec*;),,,ona ještě přijde...

break

ironie...některý rady tady mě pobavily...

asd1
Pánové trošku slezte ze stromu s tou ironií. Prasáren ze servisu jsem viděl už víc než dost, včetně práce na brzdách, tak trošku šetřete s tím že se amatér nejspíš zabije. Pokud nechcete radit tak zalezte do dílny... Už připomínáte elektrikáře s jejich "nesahej ani do vypínače, jinak všichni budou mrtví a dům shoří"Mmch. blbě udělaná repase hned teče a s tím vyjede jen opravdový trotl. Normální kutil co se tu ptá na postup při nezdaru koupí nový brzdič (a pokud jde o cenu tak to i tak pořád bude levnější než to hodit do servisu)Rady tady v tématu nekomentuju, na netu je informací o repasi víc než dost, stačí trochu hledat a kdo je aspoň trochu šikovný tak to zvládne. Že brzdy musí fungovat na 100% si uvědomuje drtivá většina lidí a nepotřebuje to extra připomínat.PS: kus pístu vyšlapu ven (ne celý - nerad rybník pod kolem), shodim hadici + hned jí ucpu klínovým špuntem, pak v klidu vyndám píst, vyčistim nebo nový, nahodim nový kroužek, nasadim píst (máznout), nasadim prachovku (neproštípnout), odšpuntuju hadici + nahodim třmen, odvzdušnim, pořádně vyzkoušim a prohlídnu jestli je všechno OK (velmi stručně).. Nezapomenout na čepy + pouzdra a kluzné plochy třmen/ desky. Obvykle měnim komplet brzdovku (hlídat hladinu v nádobce aby si potrubí neloklo vzduchu)
007cz

tak už je to tady

asd1

Ty sis začal a kolega připojil. Ojeb v servise = osobní zkušenost na několika místech včetně autorizáků, tak se nediv kritice a snaze dělat to radši sám (v lepší kvalitě a za poloviční cenu). Mmch. Breakovi bych svoje auto svěřil, tobě ne :P

007cz

zase,,,,, ale meleš pořád dokola stejné plky, ani to nemusím číst a vím co zpráva obsahuje.

jurajjuraj*

007cz ze te to bavi se porad dohadovat *smich* vzdyt je nech, pokud delas dobre tak prace urcite nemas malo a takovych pro ktere je vsecko otazka 5 minut i s cigem, dily si sezenou levneji nez je vyrobce vyrobi, takze vsechno zvladnou doma sami ( pravy duvod je ve vetsine pripadu vychcanost na penizky ) bude vzdycky plno

ja uz treba tady na dotazy kolem oprav aut nereaguju, ztrata casu, stejne prijde takovy co vsechno zna, vsude byl dvakrat a minimalne jeste jednou tam pojede a ten to vsechno vysype z rukavu, pocitam ze kdyby meli rychlejsi net tak to i opravi po netu

007cz

jura...*palec* break ,, asi budeš brzo dělat zánovní FOFO,,,,tak nic neojebat, neokrádat, ideálně zadarmo a připravit na kritiku.

asd1
Jura bez komentáře, snad jen že díly seženu o třetinu levněji než mi je prodá nejlevnější servis a většinu věcí zvládnu pomaleji ale kvalitněji než servis, ale nemusim tam vozit/ vyzvedávat auto tak časově to vyjde spíš líp. Prachy jsou až za kvalitou - ojeb je bohužel častý a už mě nebaví stát servisu za zadkem a hlídat co kde vypotí za perlu, 007 zánovní FF hnije jak Ford, tak do pár let bude potřebovat vyvařit. Budeš se divit, ale Breakovi klidně dám za prahy 20k, očekávám že to neojebe a pokud ano tak mu to zkritizuju. Už mě totiž nebaví dát 2k za poblití bodynou a vydrží to půl zimy - takhle totiž dělaj všichni supermechanici v okolí u kterých to auto bylo a to jsem dával na doporučení kdo je dobrý... Mmch. radši dělám jinou práci než se hrabat v autě. Cizí auta jen známým a to ještě když mě ukecaj/ nevydržim se dívat jak sypou prachy servisu a závada na autě jim straší furt...Melete tu s Jurou jak taxikáři na Uber...
jurajjuraj*

*smich**smich* ferda mravenec, prace vseho druhu, je hadra *smich* akorat ferda to zvladal ne jenom na hube

Tak hlavne ze jste borci co vsechno vi a znaji temer od narozeni, v peti letech jste menili rozvody jak na bezicim pase a v 10 uz generalky motoru. Pane bozee takovi chytraci jsou nejlepsi. Sice to nikdy nedelal, rizika si je urcite vedom, portrebuje poradit a od toho jsou tyto stranky. Ne od toho delat z lidi blbce. Uceny z nebe nespadl.
asd1

Nechcete si založit forum "automechanik.cz" a tam si radit jenom mezi sebou a "blbý amatéry" pálkovat pryč?Autorizák mi měnil čepy řízení. Po 5kkm (slovy pět tisíc kilometrů) oba vytlučený s vaklem milimetr. Předchozí na stejných silnicích vydržely 150 kkm. Hádej jak se k tomu servis postavil. Ano běžné opotřebaní a nazdar, můžeš zkusit obíhat znalce a soudit se. Dva litry v háji. Další výměnu jsem dělal teda sám, Lemforder 2x 300,-, geo umim taky a zatim to drží 100 kkm, geo měřili na TK a byla OK. Tak mi tu páni mechanici můžete vykládat o kvalitě a ceně... Pro ty co kvičí něco Ferdovi a kecech od počítače - přijeď se podívat, jsou tu od toho faktury.

PS: repas třmenu jsem dělal taky.

jurajjuraj*

nikdo ti ale nebere ze ti to mohl udelat servis spatne, pripadne nauctovali kvalitu a dali to nejlevnejsi co sehnali, tohle se deje i v autorizacich ale i tam plati ze ne vsechny jsou spatne, jsou dobre a spatne servisy tak jak je to i v jinych oborech

nejcasteji tyhle ojeby delaji ti co si otevrou servis a mysli si ze behem roka budou penize prehazovat vidlema, vsude reklamy jak jsou top atd, ale zakaznici casem prijdou na to ktera bije

od roku 90, co mame servis, sem do reklamy nedal ani korunu a i v dnesni dobe internetu na kazdem rohu klidne budu tvrdit ze nejlepsi reklama je spokojeny zakaznik

007cz

asd1 pokud máš nějakou uchylku pořád někoho urážet a očernovat bud konkrétní, který servis, jak se jmenuje, který mechanik, jméno, popis problému. Třeba se k tomu bude chtít dotyčný vyjádřit, nebo tu bude mít někdo podobnou zkušenost nebo naopak opačnou. Jen tu zvracet nehorázné bláboly o tom jak někdo něco zk,,,,l a já jsem ten nejlepší umí každý. pro honzas1,,uklidni se, nikdo tu z nikoho blbce nedělá /jeden tedy jo ale sám ze sebe/ po zkušenostech co dokáže nejeden kutil, a z dotazu plyne že tazatel to nikdy nedělal a jedná se o brzdy, jsem mu doporučil at to nedělá. Tot vše. Dle mého je to na místě.

cernylysak

"asd1 pokud máš nějakou uchylku pořád někoho urážet a očernovat bud konkrétní, který servis, jak se jmenuje, který mechanik, jméno, popis problému. Třeba se k tomu bude chtít dotyčný vyjádřit, nebo tu bude mít někdo podobnou zkušenost nebo naopak opačnou. Jen tu zvracet nehorázné bláboly o tom jak někdo něco zk,,,,l a já jsem ten nejlepší umí každý. pro honzas1,,uklidni se, nikdo tu z nikoho blbce nedělá /jeden tedy jo ale sám ze sebe/ po zkušenostech co dokáže nejeden kutil, a z dotazu plyne že tazatel to nikdy nedělal a jedná se o brzdy, jsem mu doporučil at to nedělá. Tot vše. Dle mého je to na místě."

Bohužel musim s asd1 souhlasit a navíc sami děláte to, co jemu vyčítáte, úchylku máte zrovna vy, takzvaný mechanici, urážíte a očerňujete ostatní, ze kterých vycítíte že nejsou možná vaši kolegové, dost často drahý nemehla, někdy je dost sranda se takovým odborníkům koukat pod ruce a vydržet je od toho nevyhnat a nedodělat to místo vás.A co se týče toho dělání z někoho blbce, to máte ve zvyku při každém podobném dotazu místo toho, aby jste dotyčnému poradili, tady jste na poradně a né na nějakém fóru mechaniků.

007cz

lišák...něco konkrétního by nebylo, nicneříkajících blábolu je tu už dost.

cernylysak

Teď jsi to napsal přesně a nejsem lišák, ale lysák.

007cz

sorry,, lysák...lišák mi přišlo výstižnější

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]