Nejste přihlášen/a.
Zdravím,dneska mě naboural pán,zabrzdil jsem před přechodem a on to domě naboural.Šikula... Takže to byla jeho vina.Má pojišťovnu Generali tak se chci zeptat máte někdo zkušenost za jak dlouho vyplácí peníze poškozenému?Musím dávat auto do servisu aby měla pojišťovna faktury za opravu.Nechci to dávat do servisu a opravím si to svépomocí. Tak jestli je to takhle možný že třeba nato mají ňáký tabulky a podle toho ohodnotí škodu.Potřebuju to dát rychle do kupy a jezdit. A ještě jedna otázka.Auto jsem si koupil ve středu 13.1.10 a ještě nepřihlásil na sebe.(na magistrátě) povinné je na mě.to jsem uzavřel hned jak jsem auto koupil.tak se ptám můžu auto ráno jít přihlásit na sebe a viníkovy nahlásit až novou značku.(on si jí totiž neopsal)Myslím si že to takhle bude nejjednoduší řešení.Mám obavy aby nevyplatily škodu "majiteli" co je napsaný v techničáku .
Věř a víra Tvá Tě uzdraví.Zatím je předčasné toto řešit.Většinou viník nehody,pokud tam nebyla policie,ucukne a popře zavinění.Pokud jste nehodu a poškození nafotil máte aspoň nějaké šance.Podotýkám viník musí nehodu nahlásit své pojišťovně a pak záleží na jejích podmínkách pro likvidaci pojistné události.
doplněno 20.01.10 05:45:A Záznam o nehodě řádně vyplněný s uznáním viny a podepsaný oběma účastníky nehody máte?Odevzdat na pojišťovnu to musíte oba.
Do mne taktéž naboural řidič pojištěný u Generali. Poté, co si auto prohlédl likvidátor tak asi do měsíce půl zaslali peníze.
Nutno však dodat, že jsme si nechali vyplatit nehodu rozpočtem, jinak bychom ještě (i když jsem nebyl viníkem) dopláceli cca 25000 Kč, kdyby nás nutila pojišťovna opravit v autorizovaném servisu.
Takhle jsme dostali peníze a nechali si sami opravit auto u autoklempíře na ŽL a dovezli jsme si jeden díl z Polska. (cena v ČR v autor. servisu cca 14000 Kč, cena v Polsku v náhradních dílech 3000 Kč plus možná 300 Kč za cestu tam a zpět...)
Škodnou událost by měl pojišťovně nahlásit viník i poškozený, zajímalo by mě, co dotyčný nahlásí, když si neopsal registrační značku...že boural jakési auto, které nebude schopen blíže specifikovat? A co když Vám pojišťovna sdělí, že nemá jeho vyjádření a budete muset čekat čekat dlouhé měsíce...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.