Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou octavii

Od: zafir odpovědí: 15 změna:

Dobrej,chtěl bych octavii v benzínu,tak 1.6ku.Poradte jakou.Díky.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

jaká je vaše finanční možnost?

doplněno 08.03.19 18:57:

s ohledem na zadaný limit - kupte si citroen xsara - ušetříte... motor 1,4i 55kw

NE - není to sranda. Za sto litrů bude šáde vylítaná mrcha s poloviční výbavou a před K.O. motoru - xsara bude za 30 tis a jistě pohodlnější i trvalejší svezení.

doplněno 08.03.19 19:25:

Obecně motory 1,4 v benzínu od PSA jsou výborné... pak záleží na aktuálním stavu vozu. Na C4 jsem se díval, ale kvůli volantu jsem ji nekupoval... pevný střed je na prd.

Ale znám pár lidí s tímto autem a všichni jsou spokojení.

zafir
hodnocení

Do 100000.

zafir
hodnocení

Co třeba citroen C4 1.4 16V 65kw

zafir
hodnocení

Omlouvám se,v autech se nevyznám.Co je pevný střed?Má nalítano cca 88000km.

U C4 jsem benzín 1,4 ještě neviděl - jen C3 a xsara..., ale může možná někde být... většinou jsou 1,6 a 1,8 ... a ta jednašestka je podle mne lepší.

Ten střed - airbag a různá tlačítka na volantu - sauto.cz/...

točíte volantem a uvnitř je pevný střed - když pak chcete něco kliknout, motáte rukama uprostřed... a jedna známá začala u řízení "ručkovat"- protože se jí několikrát ulomil o ten střed nehet...

break

chlap si v hospodě poručí svíčkovou a číšník mu přinese kuřecí řízek.

"Pane vrchní, já si ale objednal svíčkovou!"

"To sice jo, ale kuřecí řízek je podle mě lepší za ty peníze."

"To možná jo, ale já kuřecí maso nejím."

"Tak to zkuste!Já s tím byl vdycky spokojenej."

...

co to je za radu cpát mu xsaru, když chce octu?

Jednou stačí - pochopil jsem - ale můžete si klidně založit vlákno, kde budete v rámci tématu psát, jak jsem velký debil...

V oblasti ojetin se pohybuju cca. 12 let. Proto vím, jak vypadá citroen za 100tis a jak vypadá ochcávka.

Stejně jako já doporučuju jiné značky - fiat, citroen, ..., stejně tak vy a podobní haníte "F" u "Fšeho" - prostě co má "F", to nebrat... Ještě že do toho nezahrnujete i "FSI".. to by byl průšvih.

V této cenové relaci jsou z roků od 2009 motory 1,2 HTP vs. 1,4 16V a 1,6 16V od PSA.

Š=hniloba, PSA= pozink

Š= aaa auto - cena v akci na úvěr... *smich*

Chápu, že vás tím štvu. Chci prostě doporučit řízek místo svíčkové... a proč? Protože ze svíčkové jsem se včera pokálel, řízek mi chutnal a neměl jsem potíže...

daniela*

I já doporučuji i jiné značky, než Škodu, je vidět, že se vůbec nechápeme.. ;) Tazatel píše, že by chtěl Škodu Octavii. Break má pravdu, tohle je jak s řízkem.

A já taky vím, jak taky může vypadat francouzské auto. Proto bych brala předraženou, olítanější, ale kvalitní Octavii. *smich* No tohle nemá smysl, já vím. Každý ať si jezdí čím chce, ale nemusí to podsouvat jiným. Kdyby se tazatel ptal, jaké auto by si měl pořídit, je situace jiná a neříkám nic.

OK - máte pravdu. Tady jsem přestřelil... Hlavně jsem neměl psát "kupte si" - polepším se

break

za kilo můžeš mít cokoliv.Od Dacie po sedmičkovýho bawora...

Stejně tak jsou pěkný kousky octavií, nejsou všechny stejný.Dělám do aut už dlouho a mám jen jedinou zásadu - nebrat vyježděnej krám, ale jít po co nejlepším kousku.To je celý, pak je jedno jestli je to francouz, VW nebo japonec...

A nejsem VWčkář, nikdy bych si už z tohodle koncernu nic nekoupil...

hodnocení

0x
Pokud oktu nebo koncern honil bych 1.8 turbo 110kw
daniela*

Souhlas.

Pokud už to musí být 1.6, tak do sta tisíc by se snad dala sehnat i Octavia II, ale ani Octavia I 1.6 MPI není úplně špatná. :)

Ale nebrala bych auto za 100 000, nechala bych si část rozpočtu na opravy a nutné výdaje - olej, filtry, rozvody a tak.

@jmlc,tazatel se ptá na Octavii, ne na Xsaru.. Nechápu proto, proč sem zase cpete vlastní názory, které navíc ani nejsou / nemusí být správné. Takový divný zvyk téhle poradny, fuj VW, super PSA, že.. A ve "vedlejším" vláknu o TDI Volkswagenech, že jsou červená písmenka jenom design, to je taky perla..

break

souhlas, když už benál, tak to turbo.Cokoliv jinýho v octe je krám...a reakce jmlc je tady typická.Chcu takový auto, ne to je na hovno, bež do francouze.Kdybych z těch dvou chtěl menší zlo, tak sáhnu po octě.A Xsaru už vůbec...

Hlavně ne O1 1.6 MPi 55 kW.

hodnocení

0x

1.6 od koncernu nebrat, to už spíš 1.8 turbo nebo 2.0 atmosféra.

Celkově benzín od koncernu nejsou žádná špička. Nejlepší benziny mají Japonci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]