Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Topení octavia II - jak funguje

Od: vladim* odpovědí: 8 změna:

Dobré odpoledne, potřeboval bych poradit jak už samotný předmět napovídá, ohledně škodovky dvojikový. Jde přímo o topení v autě. Mám v autě otáčecí kolečko na ovládání teploty. Vím, že když to dám na nejstudenější tak fouká přímý studený vzduch z venku a když na max ( červená část ) tak fouká nejteplejší vzduch ( vždy to v tom kolečku cvakne když přesouvám mezi 26°c a červenou čárkou ). Každopádně jinak tam mám teplotní číslice která mi označují telotu v autě. A jen mě zajímá, jestli je v autě nějáký teplotní senzor nebo něco takového, protože kolikrát nastavím teplotu na 26 ( nikoliv na červenou část ) a fouká stále takový ... chladnější vzduch který podle mě rozhodně 26°C nemá. Tak bych rád věděl, jestli to maj tak promakaný že tam senzor ovládá klapkou přísun teplého vzduchu na udržení těch 26 nebo jestli to funguje jinak. Npř v fábii se teplota mění podle otáčení knoflíku.

Děkuji za odpovědi.

Topení octavia II - jak funguje

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To auto má klimatizaci, takže všechno je úplně jinak. Nejvíce se dočteš v Návodu k obsluze.

doplněno 07.03.19 15:41:

@vladim: Jak myslíš. On se za tebe v tom Googlu nikdo přehrabovat nebude a nakonec ti stejně nic jiného nezbyde. Mrzí mě, že jsem se vůbec snažil takovému ignorantovi odpovědět.

doplněno 07.03.19 15:51:

@vladim: Máš pravdu. Každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán. Tedy i má snaha ti pomoci. Naštěstí patříš do menšiny, která se takto chová a která mě nemůže rozhodit a odradit od snahy tady pomáhat. Přeji ti hezký zbytek dne a asi už o mně neuslyšíš.

vladim*
hodnocení

no pokud já vim, tak to neni climatronic kterej by uplně měnil situaci. A za druhý ta klimatizace od tý doby co to auto nam ještě ani neběžela. Takže si fakt nemyslim že by to tim bylo. A jinak děkuju za kvalitní odpověď, kdybych neměl návod k obsluze kompletně celej v němčině, tak bycch si to rád přečetl. Ale od toho je to poradna že? Abych tu rychle a stručně dostal odpověď od někoho kdo to má zažitý než abych se přehraboval na google a hledal.

vladim*
hodnocení

Když nezbyde, tak nezbyde. Člověk co to má zažitý, odpoví tak, jak se sluší a patří. Nevím vůbec proč odpovídáte když odpověď neznáte. Přišel jsem sem diskutovat a řešit problém, né si číst odpovědi o tom jak si mam přečíst návod.

asd1

Super rada hledej v návodu *zed*

Podle VIN si najdi jestli tam je snímač teploty interiéru, pokud ano tak topení by mělo nastavovat klapku pro výměník podle teploty (pravděpodobně ano), zadej vin a hledej OEM číslo dílu...

skoda.7zap.com/...

autodoc.cz/...

skoda.7zap.com/...

asd1

PS klimu je dobré občas protočit, jinak ti vyschnou ucpávky hřídele kompresoru a vyfičí chladivo (nepěkně zdražilo..)

vladim*

Děkuju za odpověď. Akorát mi to VIKo nenajde, takže jsem trošku nahranej :/ :D

asd1

Tak v autorizáku, servis i prodej dílů to najde...

tycoon*
hodnocení

0x

Je to poloautomatická klimatizace Climatic, tak jako měly ty Fabie. Má to jedno čidlo teploty interiéru a servomotorem ovládanou misicí klapku teplého a studeného vzduchu. I v režimu topení by to mělo umět udržovat zvolenou teplotu.

Jinak není nutné "občas klimu protočit", jak se objevilo v odpovědích. Klimakompresor této klimatizace nemá spojku a točí se i při vypnuté klimatizaci (na minimální výkon).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]