Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrácení ŘP za alkohol - další postup

Od: nikk odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, před nějakou dobou jsem zde psal dotaz ohledně postupu jak zažádat o zkrácení trestu za řízení v opilosti(1,01 promile v krvi, soudní příkaz). Dneska jsem jako první s papírem o zákazu řízení jako první zamířil na okresní úřad, kde jsem byl odkázán na okresní soud a bylo mi zděleno, že ještě musím na psychotesty. Na okresním soudě jsem sepsal žádost o zkrácení trestu a ještě jsem se zeptal jak to bude s psychotesty. Tam mi řekli že psychotesty dělat nemusím, že se dělají pouze v případě že uběhl 1 rok od tresu. Jsem docela zmaten. Mám zhruba 2-3 měsíce prý než papíry dostanu zpátky(jestli to vyjde), mám si tedy nechat udělat psychotesty, když to vyžaduje okresní úřad nebo mám poslechnout ty co rozhodují o mém řidičáku tzn. Okresní soud. Nerad bych se dostal do nepříjemností.
Děkuji za odpovědi

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
No do nepříjemností ses už dostal. Nejsem odborník, ale pokud rozhoduje soud, řídil bych se jeho výkladem.

Ono je smutné, že i na úřadech jeden "řekne" a druhý "požaduje".. takže bych to poopravil. Pokud někdo uvede nějaký výklad ústně, nechal bych si to potvrdit písemně... Bohužel, úředníci mají svůj vlastní stát... a každý z nich je samostatný diktátor.

lmgify
hodnocení

1x

Pro kompletnost tvoje předchozí dotazy: první a druhý.

Nevím, jak na soudu přišli na rok. Podle zákona to vypadá, že po soudním zákazu se dělají psychotesty pokaždé. *nevi*

Na nic to sice nemá vliv, ale máš jen těch 7 bodů za opilost, že jo, nebo už jsi se dostal přes 12?

doplněno 07.03.19 18:39:

Než jsem naklepal svoji odpověď, tak mě @milancukrar předběhl se stejnou odpovědí.

lmgify, omlouvám se za předběhnutí. :)

nikk
hodnocení

Dnes jsem si zažádal o výpis karty řidičů a bodů mi strhli 7 takže ještě mám myslím 5 bodů pokud dobře počítám .. Na 0 nejsem 100%

Pokud byste měl 0 bodů, jste na tom výtečně. je to jinak. Body se neubírají, ale přidávají.

lmgify

@milancukrar: netřeba se omlouvat za předběhnutí. Já datluji pomalu :)

lmgify

Kdybys měl více než 12 bodů, tak bys musel čekat povinně celý rok.

hodnocení

0x

Pokud je vysloven zákaz soudem, tak platí:

b) soudem uloženého trestu zákazu činnosti spočívajícího v zákazu řízení motorových vozidel,

zákon 361/2000, § 87a, odstavec 3, písmeno b.

Takže musíte na psychotesty.

doplněno 07.03.19 18:43:

Díky odkazu lmgify vím, že to víte i Vy, páč Vám to již mnoho lidí sdělilo. Že se cítíte ukřivděný?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]