Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cinovani svaru

Od: ondrejjjj odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
má zde někdo zkusenosti s cinovanim svaru? Vyvaruji si teď Škodu 100 a chtěl bych svary cínovat, bohužel s tím nemám žádné zkušenosti. Jaký byste poradili cin, kde ho koupit a čím ho rozehřát? Autogen nemám, přemýšlel jsem nad plynovým horakem, takovým tím dilenskym pistolovym. Nebo lze použit i nějaký jiný?
Děkuji za rady.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pán nechce cínem díly spojovat, ale ochránit proti korozi a to cínováním... To se na veteránech dělá...

hodnocení

1x

Přímo s tímto zkušenost nemám, nicméně s pájením mám bohaté. Mělo by fungovat očistit to na železo, odmastit, nanést tavidlo, tj. flux, nebo jak jsem již zmiňoval v jiném příspěvku rozpuštěnou kalafunu v lihu, zahřát a nanést pájku, ohřívat okolí, aby se to rozlilo, nepřehřát, nepodchladit. Použil bych trubičkovou pájku, co možná nejhrubší, samozřejmě olověnou (Sn60Pb40). Zdroj tepla může být cokoli, autogen by byl lepší a rychlejší, ale s propanbutanem to pujde taky. Existují i pájecí pasty, který obsahují pájku a nanáší se v elektrotechnkce pomocí špachtle přes šablonu, nebo třeba i sítotiskem, zde by pasta asi zafungovala výtečně, ale ta cena...

hodnocení

0x

Váš nápad je tak trochu mimo. Kvôli pevnosti sa zvary na karosérii necínujú ale zvárajú a určité miesta je možné spájkovať mosadzou.

jdukolem

Svého času se cínování používalo již při výrobě automobilů,pokud se nemýlím,tak ještě u vozu Škoda Tudor

eurooldtimers.com/...

Na webu lze dohledat

google.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]