Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přívěsný vozík-převod

Od: karlos2* odpovědí: 4 změna:
Matka zdědila přívěsný vozík a chce ho přihlásit na mne. Zatím je v TP uveden táta, ona má jen papír o dědictví. Může to být přihlášeno rovnou na mne, nebo napřed musí být přihlášení na matku(z dědického titulu) a pak na mne? Moc děkuji za odpovědi

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

xenofob
hodnocení

2x

podle zákona se musí do evidence zapsat KAŽDÝ vlastník, a to do 10 dnů, bez ohledu zda jde o mámu, nebo cizí osobu

Pokud soud pověřil notáře a ten rozhodl kdo bude vlastníkem, musí se tento vlastník do evidence zapsat. To je PŘECHOD vlastnického práva. Pak bude následovat případný PŘEVOD na další osobu.

Dědictví nelze evidenčně vypořádat jako při PŘEVODU vlast. práva, protože není nikdo , kdo by vlastnictví převedl..Původní vlastník je zesnulý a proto SOUD určí nového vlasntíka, na kterého přecháízí vlastnické právo PŘECHODEM VLASTNICKÉHO PRÁVA...Tento nový vlastník se zapíše do evidence a násedně požádá spolu s novým vlasntíkem o zápis převodu vlastn. práva ze sebe na další osobu

pavelka*
hodnocení

0x
Pokuď přijdete na přepážku s matčinou plnou mocí,dokladem o dědictví a evidenčkou,tak by to šlo...záleží na úředníkovi.
karlos2*
hodnocení

Záleží na úředníkovi? Co to jako znamená? Rád bych adekvátnější odpověď, má matka je invalidní, potřebuji to vědět na 100%

hodnocení

0x

Karlosi-na úředníkovi nezáleží-ten musí jednat dle předpisů-pokud splníte náležitosti pak není v ničem problém.Krok přihlášení na mámu nemusí proběhnout-stačí její ověřená PM ,akorát nwn zda-li pak musí být i EvK-ale pokud máte trpělivost a chvíli času na hledání tak se to tu taky řešilo !Pokud by šlo na mámu z dědictví pak nemusí být!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]