Nejste přihlášen/a.
Dorý den,
chystám se koupit svoje první auto. Nikdy jsem u žádného prodeje auta nebyl, takže netuším co to obnáší. Jedná se o starší automobil, který má momentálně značky v depozitu a technickou kontrolu platnou do listopadu tohoto roku. Jestli jsem to správně pochopil, tak bych měl sprodávajícím sepsat kupní smlouvu a plnou moc. Co bych měl udělat následovně? Dojít na úřad a nechat si auto přepsat na mě?
Děkuji za normální odpovědi.
Kupní smlouva je lepší písemná se zápisem o TS auta,ale může být i ústní (nikdy po mně nikde nechtěli-ale všechny koupě byly bezproblémopvé!)
Pokud je platná TK pak bych doporučil prodejcem vyzvednout z depozitu a pak raději společně na STK udělat novu technickou,příp jen evidenční kontrolu (pokud projde TK bez problému=jako kupec ji zaplatím),pak společně na úřad s doklady (osobní prodejce a kupce nebo pak ověřené PM=NEDOPORUČUJI ,od auta=ORV1 a 2,ZK protokol o EvK nebo TK) při zápisu změny podepsat KS a zaplatit kupní smlouvu a pak klidně jede svým autem.
Další varianta pak je -auto na pdvalu odathovce na STK k provedení evidenční ko a pak další kolotoč-zális změny, auto si odtáhnete domů ,kde "vyšprekujetet dle svého a pak dalším kolečko na úřadu - vyzvednuti z vyřazení...
Bohužel, auto je bourané a momentálně technickou opravdu neprojde :D. Mám v plánu ho opravit a znovu přihlásit. Nejde to udělt nějak jinak?
V každém případě je nutno auto opět přihlásit do provozu a sjednat si tzv. povinné ručení. Přehledně je vše popsáno zde:
nebo zde:
to jsou odkazy na úžasné stránky plné píčovin, mimo jiné je tam formulář "přihlášky k registraci" která už 4 roky neplatí a jako bonus množství nesmyslů...
Kepler, bylo by lepší podívat se na web vlastního města
Jo, někdo je chytrý ale nic neví a píše bláboly.Zato Ty info až tak správné nejsou v tom má rádce Xenofob pravdu,za to Vaše rada p.Keplere je jedna perla-ukažte kde je psáno že pro zápis ZMĚNY se musí u vozidla ukončit vyřazení z provozu a sjednat PR? TOTO je nepravda!lze i bez vyjmutí!
Pokud je vozidlo v depozitu, tak ho tam nechte. Naložte ho na podvalník dovezte na STK, udělejte technickou kontrolu, což je něco jiného nežli TK.
Jakmile budete mít EK, tak pak ne registr oba dva a vozidlo přehlásit na sebe. Až ho dáte do pořádku, dáte ho do provozu.
Není třeba ho vyndat z depozita dříve, nežli bude vozidlo OK.
Omluvám se, opravdu jsem se překlepl, udělejte evidenční kontrolu, nikoliv technickou kontrolu.
(už aby se evidenčky skončily)
Pokud je auto v depozitu a propadne STK, jsou s tím neskutečné problémy. Nejjednodušší je s kupní smlouvou, ověřenou plnou mocí, pojistkou a evidenční kontrolouu zajít na úřad a přehlásit vozidlo na sebe. Kupovall jsem tak auto a bez registrační značky nebylo možné jet po vlastní ose. Odtahovka na STK stála nějaké peníze, na STK byl problém a zase odtahovka.S registrační značkou lze na 30 dní vydat STK při problémech s autem a vše je mnohem snažší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.