Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ziskat auto a neprepisovat

Od: buces odpovědí: 8 změna:
Mam otazku... Pan ma auto ktere je na znackach a ma platnou technickou i povinne ruceni.. Odesel mu ale motor takze s tim nejezdi.Mam stejne auto a potreboval bych to auto na dily.. Poradte jak nejsnadneji ho ziskat abych si ho odtahl domu aniz bych ho musel prehlasovat na me.. Stejne po nejakem rozebrani pujde nahned do srotu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tak jak si myslíte to nepůjde. Musíte koupit a převést na sebe. Přehodíte motor, a to své vyřadíte z provozu. Pochopil jsem Vás dobře?

doplněno 02.03.19 15:53:

Tak jinak, vozidlo kupce přivezete na domů, přendáte motory jeho odvezete na ekolikvidaci, dají Vám doklady a místo převodu ho vyředíte.

buces
hodnocení

Vozidlo prodavajiciho si potrebuju privezt domu a tam z nej ocesat nejake dily a az to bude tak zavolam. Na vrakoviste at si pro nej prijedou.. Pro to auto ktere bych potreboval od toho pana.Takze me prijde zbytecne prepisovat to auto na me kdyz stejne pujde do srotu do mesice. Napadlo. Me domluvit se se srotakem zda me nevystavej papir o likvidaci uz driv nez by si ho odvezli na tomto zaklade by ho pan mohl odhlasit z evidence i povinne ruceni. Ale trosku se obavam ze vrakoviste s tim nebude souhlasit aby nemelo problemy... Nevim no

Tady nejde o Vás ale o osobu psanou v TP a vedenou jako majitele-Vy rozeberete,nic nezaspíšete jen vezmete ND co se hodí,zbytek prodáte do šrotu ,a hotovo.A vlastníkovi zbude jen problém-bez auta nezlikviduje jak fyzicky tak i papírově na úřadu a bude muset plati PR až do...Osobně bych Vám auto takto nedal pže Vás neznám, a s tímto nejsou pak žerty. Když pak prohledáte zdejší poradnu tak tu na toto téma nejdete hoiooodně dotazů a velmi málo dobrých konců!

To ale neznamená,že chcete být nepoctivý-záleží jen na Vás dvou-jak jste ochotni akceptovat a splnit danou smlouvu!

buces
hodnocení

Tak sem volal na vrakac a sam pan me rekl ze nejjednodusi udelat to... Ze se to priste prepise dovezu si auto dom dam hned znacky do depozitu kuli placeni pojistky a pak ho proste dat na srotak a timpadem odhlasit z evidence

Zkrátka a jasně -jak píše p.Milan,pokud s tím prodejce souhlasí-vozidlo převezete,vyměníte díly co potřebujete,své KO dáte do auta ,klidně do kufru,odvezete pak na vrakáč s TP-ORV-dostanete protokol o eko,ten předáte prodejci s doklady nebo s jeho PM Vy necháte zapsat zánik.Je to zadarmo a někde za to i zaplatí .Já dostal skoro 1700kč -auto beze světel,bez kol s jednou sedačkou místo 5 a bez AKB tuším 1,5 za kg .

buces
hodnocení

Prave ze obracene... Moje bych potreboval nechat zachovat ale to jeho by slo do srotu.

rv*
hodnocení

0x

Mě auto na náhradní díly ukradli. Protože bylo bezcenné, ani jsem nevolal policii, jen jsem se za nimi díval z okna, jestli ho mají správně na laně a jestli zmizí. Není povinnost volat policii, když vám někdo něco ukradne. Dnes je potřeba kvůli zrušení povinného ručení na policii zajít a krádež ohlásit.

houbes*
hodnocení

0x
Pozor na povinné ručení jak ho pán neodhlasí a znacky nedá do pozitiva ,tak pojišťovna každý rok po Vas bude chtít pojištění i když jim reknete, ze auto už nejezdí. Pozor jsou tam tučné pokuty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]