Nejste přihlášen/a.
Ne, neřeší...a v podstatě ani řešit nemůže.
Uzávěry vody jsou prakticky "všude" ani si to neuvědomujete. Uzávěr vody se průměrně použije tak 1x za 5 let...
U podzemních hydrantů to také lze jen těžko vyřešit a obecně je lépe používat hydranty nadzemní (ale ty jsou výrazně dražší a proto daleko méně rozšířené).
Krom toho, v zimě jsou tyto armatury resp. víčka pod sněhem a Vy jako řidič ani nemůžete tušit, že na nějakém šoupátku či hydrantu stojíte. A v létě také často ne..
Projdi se po ulici kolem baráků a uvidíš kolik těch uzávěrů tam je,takové malé kovové kanálky. Kdyby se na nich nesmělo parkovat,nebudeš moct zaparkovat prakticky nikde. Pochybuju že by tohle nějaká vyhláška řešila-a zvlášť když to třeba zapadá sněhem nebo listím,to budeš ty jako řidič odmetat plácek a pátrat jestli tam náhodou není uzávěr vody?
@honzas - .jde mi jen o to jestli se to da najit v paragrafech nebo to jen stanovuje mistni vyhlaska.
Ta vyhláška dávno neplatí. Ale pravděpodobně by se mohlo jednat o "překážku v provozu na pozemní komunikaci".
@ajvn - nevím, jak bych jako laik poznal, že zrovna pod tímto deklem je hlavní uzávěr vody nebo případně plynu
Tyhle "dekly" bývají většinou označeny - logo vodárny, nápis "GAS" a podobně.
@jedubabicka - prosím Vás, netvrďte, že než zastavím, mám si vzít smetáček a odmést cestu, jestli pod listím, sněhem nebo nějakým smetím není náhodoi víčko nějakého uzávěru. A pro mě jako řidiče platí dopravní značení a ne označení vodařů nebo plynařů. Jestli na to máte někde odkaz, že tak nesmím stát ( mám na mysli dopravního označení místa ), rád se Vám omluvím za svou hloupost
Nevím, jestli řeší ( podle mě určitě ne), je tam jen už zmíněné nástupní místo pro složky IZS. A popravdě nevím, jak bych jako laik poznal, že zrovna pod tímto deklem je hlavní uzávěr vody nebo případně plynu či čehokoliv jiného.
@honzas - ano, na některých víčkách je to odlito, některé jsou dokonce označeny barvou ( žlutě plyn, modře voda), ale co který uzávěr uzavírá neví kolikrát ani vodaři bez plánů ( to mám z vlastní zkušenosti), plynaři možná ano, s těmi naštěstí zkušenost nemám. A z praxe - většinou jsou právě hlavní uzávěry v chodnících, aby se k nim dalo dostat.
ajvn: uzávěry vody nejsou v chodnících proto, aby se k nim dalo "dostat", ale proto, že tam zrovna vede hlavní vodovodní řad. A vodovodní řad v chodníku, bývá spíše vyjímečně, než aby to bylo pravidlo. Daleko časteji vede vodovodní řad v komunikaci.
@martincakl - ok, toto není zrovna moje parketa,nechám na vodařích, kde si dají uzávěr,ale tady jsme řešili, jestli na nich můžem stát s autem, pokud to není dopravní značkou zakázáno a to pořád tvrdím, že můžem.
To máte sice pravdu, ale pravděpodobnost poruchy je velmi, velmi malá..., takže situace že Vy budete stát na uzávěru vody a někomu praskne doma voda je (nebo Vám někdo bude stát na uzávěru a Vám praskne doma voda) se statisticky nestane ani 1x za život.
A buďte v klidu, pokud by se stalo, že budete stát autem na hydrantu který praskne (či na potrubí), nic se nestane, voda si Vaše auto odklidí sama.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.