Nejste přihlášen/a.
použít se daj za 3 měsíce maj prd najeto a nic jim nebude
jediný co by se mělo dát nové je rozvodový řemen ale osobně pokud neni viditelně potrhanej či jinak poškozenej a nekapal na něj olej či nebyl zasažen nemrznoucí kapalinou tak bych ho také neměnil
pokud ste měnily i vodní pumpu tak nezapomenout přehodit i jí pokud ste neměnili dejte novou
vzít si nazpátek již namotnovanej díl, protože chcete ušetřit?
Jo,na jeho místě bych nedal záruku a nechal bych si zaplatit další výměnu rozvodů resp. práci ať to šetření má smysl.Ale co s novou sadou?...Když už někdo chce dělat něco pořádně, tak lidi brečijou.Ale jo, ať tomu pak hrnou gufera a jiný těsnění, složený v autě se to mění líp...
to jsou dobrý položky.Jako gufero, pokud neteče, je možná zbytečný měnit.Často o tom lidi nechcou slyšet, ale může dojít k poškození rozvodů nebo na druhý straně kliky i k poškození lamely.Ve finále i k poškození motoru.Zažil jsem gufero, který teklo jak Dunaj...
Chtělo by to změnit servis nebo vzít s sebou nezávislou osobu.Zánovní rozvody lze použít, samozřejmě na ně nebude záruka a u některejch typů je lepší dát aspoň novej rozvoďák...
Nemůžu soudit, motor jsem neviděl, takže vařím z vody, ale jde spravit vše, pokud není díra v bloku.Je to jen otázka peněz.A motor z vrakecu není jistota.Často je lepší opravit původní motor pokud jde o drobnosti jako ventily nebo kroužky.Nicméně předtím muselo proběhnout nějaký měření tlaků, aby prokázal nižší kompresi.Ale ještě před sundáním hlavy lze zjistit kde se komprese ztrácí.Pokud jsou třeba připečený kroužky, tak v pár případech pomůže chemie.Stojí to aspoň za zkoušku, když ne, tak demontáž a oprava...
Za tyhle prachy můžeš rovnou kupovat celý auta a nejspíš by to vyšlo levněji... Technická na dva roky, všechno funguje, = beru a jezdim. Investice nad 5k = hodit na vrakáč a vzít další.. Dost aut kolem 20k ty dva roky vydrží bez servisu jezdit...
"Odešel válec" mohl být jen podpálený ventil, zapečený kruhy atd. = jde opravit ještě za rozumnou cenu...
Když to tak pozoruju, tak zlatý Punto... Tam je motor skoro nesmrtelnej a pokud už zdechne, tak za 5k bazarový v dobrém stavu a jede to dál... Slušný se za 20k sežene a za 40 jde vybírat z opravdu pěkných = vydrží v pohodě 5 let...
Použít se to může. Ovšem pak je to bez záruky, takže jakákoli porucha rozvodů a olejového hospodářství jde na váš vrub a zaplatíte si ji. Olejový filtr bych dal v každém případě nový, je to "korunová" položka.
Jen se zeptám na dvě věci: Jak odešel ten čtvrtý válec? Jaká je na něm závada? A dále: Znáte alespoň trochu historii toho "nového" motoru? Protože jinak kupujete zajíce v pytli a nevíte, co vám za kratší nebo delší čas vbyvede!
jinýho servisáka nebo se s ním líp domluvit...
nebyl jsem u toho, ale hláška , že "odešel" válec je píčovina...pokud motor není na hadry, je lepší jej opravit než měnit...tady možná byly v háji jen kroužky nebo ventily...to se dá zcela primitivně zjistit petrolejem...
Svíce rozvody a převodovka za 25k? Tvl to je snad autorizák a montovali novou :D Svíce 1k, rozvody materiál 2,5k, převodovka z vrakáče se zárukou 2k. Nějaký oleje + práce... = natáhl tě o 15k. V pohodě by to šlo udělat za desítku a škodnej by opravdu nebyl. Příp. za 15k včetně komplet spojky (pokud byla starší tak je lepší udělat jí rovnou)
Pokud škube jeden válec a tlaky jsou v pořádku, tak jdi po zapalování - svíce se měnily tak kabely cívka, příp. vstřik. V každém případě vyměň mechanika. Dost možná jsi kvůli vadné cívce vysolila 25k + další prachy za zprovoznění toho co zmršil...
Pak se tu mechoši diví že si to lidi spravujou sami...
Tak pan mechanik tvrdí, že právě ve 4. válci nešel ten tlak...jak říkám, vím o tom kulové. Jestli bylo nutné měnit celý motor, tak ať. Mi jen nejde do hlavy, proč se musela dělat i převodovka s rozvodama a filtrama...když tohle dělal koncem září. Štve mě hlavně ten princip, kdy se s ním člověk domluví, že nad 10 tisíc opravy kašlu a radši to rozprodám na díly a on pak vytasí skoro 25 litrů...a řešit to s ním přes soudy..nevím. Nicméně po této zkušenosti už mu nikdy auto nesvěřím, to už jsem vyléčená :D
asd1:jsou dobrý a špatný servisy, to nepopírám, ale dělat si to doma sám taky není výhra...paní natáhli.Když dělám starej motor, tak se stane, že se přesáhne rozpočet, ale vždy je to o komunikaci se zákazníkem.Ale přesáhnout o tolik je mazec.Já řeším plus mínus 2000...
o tlacích jsem se tu docela vypsal.Základní postupy oprav nedodržel.Já kolikrát zákazníkovi předváděl měření tlaků na jeho motoru, aby mi věřil.Za rok jsme byli nuceni vyměnit tak jeden motor...zbytek se opravil...
Filtr nový.
Rozvod bych u takové piksly klidně nechal ten zánovní. Určitě na to ale mechanik nedá záruku, takže by to bylo na tvoje riziko. Materiál vč. vodní pumpy je ca do 2500,- Kč (INA), tak to zas tak moc neušetříš... Úspora spíš najít za rozumnou cenu celý motor s jasným původem, jen ho namontovat a jezdit (tipuju že auto jezdí kolem komína, tak by nehrozil drahý odtah z tramtárie)
PS: pokud to už namontoval tak to nech, byla by dražší práce. Namontované mu už zpátky dodavatel nevezme, tak by to nadělalo zle...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.