Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zetor 25, fouká do chladiče

Od: standa11* odpovědí: 5 změna:

Zdravím, dnes jsem si všiml že z víčka chladiče se mi kouří, vysloveně podle chodu motoru to čmoudilo, spálený kouř...myslím si že asi bude v háji těsnění pod hlavou, tipuji správně?

Před zimou jsem dal fridex, tak si myslím že to trochu propláchnul a vyžral asi těsnění...

Máte někdo zkušenost s výměnou? Nářadí mám, ale nevím jestli to zvládnu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Malo by to vám pomôcť: agportal.cz/...

doplněno 24.02.19 19:06:

Nastavuju sa len ventily. Rozvody sa nenastavujú,skladajú sa podľa značiek na samom začiatku skladania motora.Predzápal sa nastavuje v čerpadle a ten sa vám nerozhodí pri demontáži hlavy motora. Treba si dať pozor na poradie tyčiek zdvíhadiel ventilov a montovať ich naspäť pri páke dekompresora smerom dole. Vôľu ventilov z hlavy neviem.

standa11*
hodnocení

to jsou jen manuály, ty mám, postupy tam nejso, ale díky jsou tam nákresy přípravků na demontáž, to se hodí

jirkamatapat*
hodnocení

2x

Dolij chladič po samý vrch,spusť motor a sleduj hladinu vody v chladiči.Půjdou-li bublinky,je těsnění v háji a musí se vyměnit.

Jestli to zvládneš,to netuším.

standa11*
hodnocení

tak je to jasný, víčko chladiče fouká přesně podle motoru, je cítit spálená nafta...zajímá mě jestli po sundání hlavy se něco nastavuje...ventily, rozvody nebo tak něco

standa11*
hodnocení

Tak vše nakoupeno, Měděné těsnění nové, ještě detail, pokud jsem kdy něco přetěsnoval tak se těsnění mazalo před tím olejem, dělá se to i tady?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]