Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otevření dveří spolujezdce SUPERB 1

Od: sfesoj* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

prosím o radu, jak otevřít dveře spolujezdce u OA SUPERB 1. Nejdou otevřít centrálem a ani vnitřní nebo vnější klikou. Vnitřní čalounění je přišroubováno z boku dveří - šroubky jsou přístupné tedy až po otevření dveří.

Poradí někdo?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xenofob
hodnocení

1x

může být vadný mikrospínač nebo kabel, já to otevírám tak že zamknu všechny dveře zevnitř , pak zatahán za vnitní kličku dveří a pak odemknu vše zevnitř a kolíček vyskočí

hodnocení

0x

tak demontuj sedačku.. já jsem to dělal u leona.. sundal tapec, našel kabely k zámku a pomoci autonabiječky jsem zamek otevřel.. pokud není uplně kaput tak to pujde.. v opačnem případě musís zámek rozmlátit

sfesoj*
hodnocení

Tapecír dveří se dá sundat právě až po jejich otevření - je přišroubovaný na boky dveří !..

gum

Kliku s vložkou zámku máš dopře přístupnou (jejich šroubek), když otevřeš dveře za nimi a B sloupek tolik zas nepřekáží nebo sundáš i zadní dveře. Vytáhni přes řidiče sedačky a odplastuj sloupek B, jinak je vše destruktivní a přijdeš o tapec.

tak ti asi nezbyde nic jineho než použít sílu.. za kličku můžes tahat kolik chceš, ale dokud motorek nepohne v zámku s mechanismem, tak ti tam ta klička chodí na volno..

jenda2*

Pokud zůstane v poloze Safe, tak jedině rozřezat čalounění. To prostě Škodovka nevychytala.Podobně jako lanko přední kapoty.

cyklopoutnik*
hodnocení

0x

Takové věci neřeš, jinak naděláš víc škody než užitku ale dovez to zkušenému automechanikovi, který tohle řešil už mnohokrát.

sfesoj*
hodnocení

Můj zkušený mechanik (bude mu 70 a obměníl si i výbavu na diagnostiku - dělá všechny běžné značky) nemohl najít žádný způsob. Po zadání (asi 5 dnů jsem musel čekat) do značkového servisu ŠKODA _ RADKOVIČ v Mikulově, ul Dukelská mi s těmi dveřmi NIC NEUDĚLALI, jen si nafakturovali 660 Kč za diagnostiku (dal jsem účetní 700 Kč) a to dveří u řidiče, které jsou naprosto funkční.

Vedoucí to omlouval, že se spletli - nedokázali zrakem posoudit, který kolík při zamykání a odemykání běhá nahoru a dolů!.. V rámci reklamace vedoucí navrhl nápravu (auto přistaveno ráno). Ta se odehrála tak, že jsem po poledni obdržel SMS, že oprava bude stát 7.200 Kč s DPH. Na telefonát jsem se dozvěděl, že s prací ještě nazačali. Požádal jsem je tedy aspoň o otevření těch dveří za zaplacených 700 Kč. Nejprve souhlasil, ale asi po 1/2 hod mi vedoucí volal, že nic dělat nebudou a že mi raději zaplacených 700 vrátí!..

A tak Vám všem tento servis doporučuji!. Chcete jejich jména a tel. čísla? Rád Vám je zašlu.

Smutné je, že za bývalého vedoucího p. Vendolského tyto opravy běžně dělali (sám mne tam poslal).

gum

Otevří ty dveře je docela pakárna, takže pokud je vám líto na to dát 7200kč, tak mechaniky chápu, že Vás odeslali někam!

milanmm
hodnocení

0x

Ahoj,

Dole ve dveřích vyšroubujete dva torxy a vyndáte tapec ven.

Do zámku vede svazek drátů omotyný černou páskou.Pásku odstraňte.Budete tam mít hnědé a černé dráty s barvami.

Vás zajímají ty dva černé.Jeden je černý s šedým proužkem a druhý černý s modrým proužkem.

Já jsem je odstříhnul.Odizoloval směrem k zámku a pustil do nich 20V z mojí baterie pro akuvrtačku.Ty dva dráty vedou k motorku v zámku,který je buď zamknuto nebo odemknuto.

Po odemknutí zámek funguje v režimu zamáčknu kolik ve dveřích a je zamknuto a zatáhnu zevnitř za páku dveří a je odemknuto.

Kdo chce,může si zámek vyměnit a dráty sletovat a jezdí.Musíte ale vyndat okno,ten plech se stahovačkou a zámek.

Vzhledem k tomu,že je to škoda peněz,funguju způsobem jedna.

martin123
A jak ty torxy odšroubuješ když jsou dveře zavřené?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]