Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Natankovala jsem vzduch

Od: julda odpovědí: 60 změna:
Ahojte. Stala se mi takova vec. Jela jsem na benzinku s benzinem na 60 km a natankovala za 200 skoro 7 litru. Nastartovala jsem a ukazalo mi to ze mam na 59 km. Ala jsem za panem zpet a rekla ze jsem nic nenatankovala a on tvrdil ze urcite jo, ze kdyz tankuju za 200 tak to auto tezko pozna. Jenze 200 kc je na 120 km . Takze mi to melo ukazat 180 km. Rekl mi akorat at natankuju plnou a pak se uvidi coz jsem odmitla. Dal mi cislo na svou sefovou a ja jela domu. Dohromady jsem ujela tak 10 km. A jsem bez benzinu. Jeste urcite dojedu na nejakou jinoi benzinku v okoli ale nechce se mi jim nechavat 200. Jedina vatianta me napada zavolat na me coi. Muzu skutecne natankovat jen vzduch?

60 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirkamatapat*
hodnocení

9x

Myslím,že jste přesvědčená o své pravdě,tak Vám žádná rada zde uvedená nepomůže.

hodnocení

4x

To snad není ani možný, že tohleto potkám na silnici.

Ale jo, tak dáma asi není zrovna technický typ, ale mě osobně takoví na silnicích rozhodně nevadí.

Spíše mě děsí takovíto týpci:

poradte.cz/...

hodnocení

3x

...Jedina vatianta me napada zavolat na me coi. Muzu skutecne natankovat jen vzduch?... nevolejte na sebe ČOI- ku , ale spíše Chocholouška, nebo zpátky do školy na fyziku.

hodnocení

3x

abych mohl potvrdit nebo vyvrátit správnost Vaší domněnky, potřeboval bych upřesnění - viz obrázek

Natankovala jsem vzduch

hodnocení

2x

Juldo ta se na benzince nasmáli, když jste odjela. Ještě více se budou smát na ČOIce, až to půjdete nahlásit.

Věřte tomu, že Vás neokradli, jen nerozumíte technice.

Sedum litru by mělo být snad v autě poznat.

hodnocení

1x

No jen tak mimo-tankovat cca6 litrů benzínu? nevím ale je to blbost při takovém malém množství výdejní počítadlo ,nevím,možná proměří něco málo, ale aby nevydalo nic!? Můj názor je ten,že se blamujete a PP Vám pecá ten asi to množství nijak nazaznamenal!Jinak ty počítadla na stojanech MUSÍ být certifikovaná a průběžně testovaná takže ...

PS nemám auto s pp takže nwn jak toto funguje ale...

rv*
hodnocení

1x

Palubní počítač na rozdíl od výdejního stojanu není kalibrované měřidlo. Jeho úkolem je vás informovat, že je čas zajet k benzince a taky aby se nestalo, že bude ukazovat dojezd 20 km a vy jste zůstala na suchu.

hodnocení

1x
Nezapomeňte že dojezd se počítá z průměrné spotřeby. Kdyż se zvýší průměr tak se sníží kilometrový dojezd který je tak jako tak pouze orientační.

vernon
hodnocení

1x
Není to možné.

xenofob
hodnocení

1x

domnívám se že shell už v čr nemá benzínky, a pokud ano, je to stejná kvalita jako ta vaše s vodou

Trochu ot,ale - jak jste proboha přišel na to, že Shell už tu nemá benzínky? Jen u nás ve městě jsou dvě a bych neřekl, že jsme nějaké velkoměsto. Internet máte, tak zadejte shell.cz a asi budete koukat :). Kvalitu nekomentuji, ale radši 10x Shellka než nějaká pofiderní benzinka u nějaké malé firmy.

A mě se nic neřekne ! Tak Shell už nemá benzínky, já se nic nedozvím a za tento týden jsem u Shellky tankoval už 4x *smich*

hodnocení

1x

jestli je auto studene, bude mít vysokou spotřebu a tím pádem malý dojezd.. podle čeho by to ten palubni počítač asi doměřil? v nádrži je jen plovák, který je určený k orientačnímu měření hladiny. některé auta ukazují dojezd 100km a pak se vypnou. nejspíš kvůli lidem, jako jste vy, kteří kalkulujou s každým kilometrem, co jim palubák ukáže.

radis
hodnocení

1x

Dobrý den,

ukazatel dojezdu, je pouze orientační vozidlo. Jeho algoritmus se mění na základě několika vstupních parametrů. Tankovat za 200Kč nelze považovat za referenční hodnotu.

Naproti tomu, počítadlo na tankovacím stojanu je kalibrované, označené a musí být pravidelně kontrolováno. Možná jste si někdy již všimla, že u počítadla je okénko s "vrtulkou" kterou protéká tankované palivo. Pokud tímto okýnkem nic neproteče, vrtulka se neroztočí a do hadice nic neteče, počítadlo tedy nemůže počítat, ona vrtulka slouží i jako optická kontrola.

Tedy natankovat vzduch na moderních stojanech, tak jak jsou koncipované není možné.

Závadu bych tedy hledal na vozidle, plovák, počítadlo, ukazatel... nebo zkrátka množství paliva za 200Kč, tedy něco kolem 6,5l, je příliš málo. Plovák se nejspíše o něco málo zvedl, ovšem počítač to vyhodnotil jen jako změnu úrovně paliva v závislosti na náklanu a ignoroval jej...

asd1
hodnocení

1x

Spíš ti blbne palivoměr - seká se plovák apod. Mmch. jezdit "na výpary" nedělá dobře pal. čerpadlu a u nafty i komplet vstřikování = lepší je mít aspoň 1/4 nádrže jako minimum..

Ale natankovat vzduch už se mi stalo - počítadlo točilo ale z pistole neteklo nic (fyzicky jsem viděl výstup z pistole). Po pár litrech jsem to stopnul. Jakási vesnická pumpa na Moravě před 20 lety..

h0042*
hodnocení

0x
Palubnimu počítači nemůžete až tak věřit, je to spíš orientační. Zajeďte natankovat ještě za 200 a mělo by vám to vyskočit na větší dojezd. Nebo tankněte si do kanystru a jezděte autem, dokud vám nedojde benzín, pak dolejete z kanystru. Uvidíte, kolik km dojedete na "dojezd 0 km", myslím, že budete překvapená.

julda
hodnocení

Pocitadlo vzdy ukazovalo spravne. Premyslim spis ze tam pojedu natankovat plnou a pokud tam bude rozdil v litrech na velikost nadrze + muj pridavek 7 litru... Tak to bude jasne
h0042*
Nebude vám to sedět. Píšu znova, že palubní počítač, je jen orientační, není úplně mimo ale orientační. Natankujte si do toho kanystru a jezděte, uvidíte, že ty km najedete, než to zdechne.

hodnocení

0x

Natankovat vzduch je značně nepravděpodobné - jednak jsou čerpadla hlídána proti zavzdušnění, měřidlo čerpačky taky nereaguje na vzduch a konečně byste to viděla v okénku na stojanu.

Problém je v tom, že palubní počítač zejména při tak malém množství reaguje zmatečně.

Ale stejně mi nedochází, proč za stiuace, kdy máte fakticky prázdnou nádrž natankujete tak málo.

julda
hodnocení

Protoze prevazne tankuju na lepsich benzinkach byla jsem ale s ditetem doma kvuli nemoci a tak jsem jen jezdila male trasy az dosel benzin a vzhledem k tomu ze v okoli jedna dostala pokutu kvuli vode v benzinu tak jsem si natankovala za 200 s tim ze pojedu na shell kterou mam dal. Akorat jsem tak jela domu a poslouchala jak auto divne chrci ( rok vytoby 2012)

I kdyby se Vám podařilo ,,natankovat vzduch´´ tak by Vaše auto v žádném případě nezměnilo zvuk motoru. Vzduch se totiž drží nad hladinou paliva a je zcela běžně přítomen v nádrží každého auta. Palivo se totiž nasává ( kupodivu) z nejnižších míst nádrže, takže pokud je v nádrži aspoň trochu paliva, motor normálně pracuje.

martinna*

Ćtu a divím se že někdo na toto skočí. Opět se žáci ZŠ nudí. Prosím poraďte mi ty lepší benzínky. Jezdím 40 let a nestačím se divit.

hodnocení

0x

Gratuluji Vám,

jste první v republice, kdo jezdí na vzduch. Taky bych se chtěl tak mít..*zed*

olinl

123mirek: ..stačí si pořídit auto vyrobený v roce 2012..*zed*

hodnocení

0x
Nejspíš se zasekl plovák a pak někde v zatáčce při náklonu spadl ještě níž a dojezd spadl na nulu. Ale benzín tam ještě určitě máte. Nebo jak víte, že tam není?

jenda2*
hodnocení

0x

Při tankování jste snad viděla průtok paliva na měřidle stojanu.Asi vám měřidlo v autě ukazuje bludy a vy jste měla v nádrži prázdno. To vám vyšlo tak akorát. Máte poučení, že za 200 Kč lze tankovat u 1/4 nádrže, míň to je risk.

slavo*
hodnocení

0x

A co palivoměr - pohnul se po natankování?

Těch cca 5.5 litru by mělo být poznat.

Já jsem taky chtěl natankovat u neznámé pumpy za cca 200 a vzhledem k tomu,že byl vybledlý display na stojanu, tak to bylo skoro za 500. a to jsem měl před tankováním něco málo pod 1/4

A nic se nestalo protože jsem pak dotankoval do plna tam kde běžně tankuji.

ivana28
hodnocení

0x
Stalo se mi úplně to samé na benzínce OMW Bruntál. Plovák zaseknutý nebyl. Stále klesala nafta tankoval jsem také za 200 a nic . Nyní to řeším s vedením. A uvidim co se vyresi. Plnou mám natankování za necelé 2000 . A po natankování jinde také za 200 bylo značně znát. Prostě na benzině OMW měli nejspíš nekde chybu.
04.10.20 23:06
xenofob

chyba OMW je vyšší cena a skutečnost, že tady se většina klientů cpe pizzou, popíjí kafe a pokuřuje a tankuje málokdo...

socky co tankují za 200 mají jezdit MHD

xenofob

některá auta to mají dokonce uvedeno i v manuálu že při natankování malého množství paliva ( cca do 5l) se stane to co popisujete

jurajjuraj*

ja par x potkal na benzince jiste etnikum, vyskakalo jich 5 ze ziguliku, par minut se skladali a pocitali a pak nabrali za kilo :)

Na Jawě čepuju za 200,- běžně , do toho trochu oleje a jediný problém s benzinkou co měla "nehořlavý" benzín

xy

Počítač ujeté vzdálenosti nemusí zaregistrovat, pokud je do nádrže vozidla doplněno méně než 6 litrů paliva. To píší v návodu.

p.Xenofobe-nejen sockyale i lidé co asi nemají mozek a hlavně blondýny,kterým je jedno zda je palivo za 28 nebo 32kč,vždyť přece vždy tankují za 200kč!*smich*

priklad11*

Taky vždy tankuji za 200 jednou za rok a nic nezkoumám. Blondýna nejsem.

Asi tedy jezdíte na LPG,nebo jste dle hesla :"potrefená husa ,která vždy kejhá"? spíše to první?!

xenmofob
hodnocení

0x

kdo tankuje za 200, ten vozí nádrž plnou vzduchu, vzduch opbsahuje vodu a ta v současném chladném období na stěnách nádrže kondezuje a dostává se ven MOTOREM...

palivové čerpadlo,, pokud je v nádrži, je chlazeno palivem, s tím počítají konstruktéři,,když nenáí palivo chladí se špatně

u staršího auta se v nádrži za léta provozu nahromadí nečistoty, které s epri tankvání 5 litrů zkoncentrují a mohou palivové čerpadlo přiucpat a tedy POŠKODIT

je vám to jasné, blondýny? Top vás mají učit v autoškole...takže někdo si vlastní blbostí možná zkracuje život motoru a čerpadla

jaj*
hodnocení

0x
Já jsem kdysi jela autem, konkrétně volvo V70, mela jsem dojezd nějakých 60km, začala jsem shánět benzinku a co jsem natankovala tak o to se mi zvýšil dojezd. Nejdřív jsem vzala nějakých 7 litrů a dojezd byl o 100km vyšší, pak jsem dojela na další, levnější benzinku, zjistila jsem si kolik mám km do Plzně a jaky mám dojezd, a vzala jsem podle toho, nikde mi to nezdechlo. Českou obchodní inspekcí nic nezkazíte, třeba najdou i něco jinýho. Taky záleží na předchozích zkušenostech s měřákem. Třeba ja vím že se na něj můžu spolehnout, že měří jak má, a kdyby se mi stalo něco jak vám tak to řeším hned.
xenofob

já bych v první řadě seznámil s návodem k obsluze vozidla, kterým jezdím

osobně tankuji vždy plnou, lidem, kteří tankují za 200 a dělají opakované přískoky mezi benzinkama doporučuji totéž, bude tam pak méně aut, měnší riziko nákazy a ostatní klienti budou odbaveni o to rychleji

Tvl to je perla: "Českou obchodní inspekcí nic nezkazíte, třeba najdou i něco jinýho."

Inspekci na tebe, třeba ti taky něco najdou!

jaj*
Samozřejmě, ať se ke mě jde podivat inspekce, jsem zvědavá co najdou a z jakého důvodu ji na mě někdo zavolá. To mi připomnělo jednoho člověka kterému vadilo že na něho moje matka před 20 lety zavolala policii, a ten člověk měl celkem problémy protože neměl neco v pořádku. Prostě kdo nemá čisté svědomí tak se těchto lidí bojí, kdo je slušný tak se jen směje jací to jsou tupci že jen ztrací čas.
asd1

Tak vzhledem k dnešním předpisům kdy dost věcí jsou úplné pííííp, tak se podobných kontrol musí bát i poctivec... Viz např. EET a jedna účtenka pro celý stůl když se na to jednotlivci složili a pokutička že prý měli dostat účtenku každý zvlášť *zed*

Navíc čas který kontrole musíš věnovat ti nikdo nezaplatí, a že dovedou zaměstnat...

Náhodou - ta ČOI není špatný nápad. Aspoň kluci kontrolorský budou pak moci dávat k lepšímu historku, jak byli zavolání z důvodu že jedna paní natankovala za dvě kila vzduch. *smich*

Přece ukazatel paliva v autě je daleko přesnější, než cejchované a zaplombované měřidlo na stojanu *smich*

06.10.20 18:39
jaj*
A co je špatnýho na tom že někdo dostane pokutu? Ma se chovat tak aby ji nedostal. Já taky nejezdím v obci 70 a nestěžuji si na pokuty. Taky nejezdím na červenou, nechodím přes přechod na červenou, za to je taky pokuta. Kdysi jsem pokutu dostala, za parkování, prý je na mě někdo zavolal a nebyl tam průjezd 6 metrů, od té doby si dávám pozor. Nebo mám parkovat kde se mi zachce a pak si stěžovat ze dostávám pokuty jak je to nespravedlivý? Slusnej člověk pokutu nedostane, ani žádnej jinej postih. A myslím že je lepší něco nahlásit, než čekat než se stane něco horšího. Kdysi jsem nahlásila špatné parkování a rozdávali se pokuty, pak mě napadlo ze jsem udělala dobře, kdyby do té ulice chtěli jet hasiči tak neprojedou a dojeli by pozdě.

Nepochopila jste - pokutu nedostanou, není za co, ale ti kontroloři budou mít co vyprávět, o tom, jaké blbosti jsou někteří lidé schopni řešit a na jaké naprosté nesmysly si stěžovat.

Zkusím to ještě jednou napsat pomalu - palivoměr v nádrži auta je jen orientační, rozhodně se nedozvíte, že v nádrži bylo původně 5,835 litru a po natankování 8,221 litru. Ten systém prostě už z principu nedokáže být přesný, stačí auto v mírném svahu a zkresluje o 106.

Ovšem výdejní stojany jsou jiné kafe - musí být pravidelně kalibrovány, měří tuším s přesností 0,5% a po kalibraci jsou zaplombovány, takže obsluha nemá šanci něco ,,zfixlovat´´

Počíst si můžete zde, třeba Vám leccos dojde

petrol.cz/...

To je v pořádku dostat pokutu za nepoctivé jednání,přestupek atd. Jenže zde nejde o nepoctivé jednání ani žádný přestupek je a pouze o ...tazatelek a některých rádkyň!

Jinak dříve,snad do poloviny 90 let stajany při menší výtoči proměřovali-tenkráte bylo možné,že místo 7 litrů při "cmrndání" benálu do nádrže se načerpalo třeba jen 6,5l.Ale nikdy to nešidilo jak zde píšete.

hodnocení

0x

Třeba jen zůstal stát plovák... Kolegovi se to nedávno stalo na Fábii. Až nabral plnou, tak to začalo fungovat. Ukazoval mu pořád půlku a měl najeto snad 500km..

U Fabie jsem tankoval vždy plnou, po hrdlo i po odvzdušnění, najel jsem 200-250km, nežli se pohnul palivoměr.

milancukrar: U Fabie mám stejné zkušenosti.

Já taky. Prvních 250 km drží ručička nahoře jak přibitá, pak začne fungovat jak má.

michaltuma
hodnocení

0x
Já jsem dnes tankoval za 500. Což je 15 litrů. A také mi auto ukazuje že jsem nic nenatankoval. Takže bych tomu i věřil

Nádrž je členitá a hlavně není lineární. Kdyby jsi natankoval do zcela prázdné, tak ti to u dna těch 15litrů dá větší výchylku a poznáš to.

To s tou tvarovanou nádrží je pravda, ale to tak platilo pro stará auta, dnes je vše elektronicky linearizované...

olina
hodnocení

0x
Ten kálmauvuv filtr taky neumi zazraky.
Priste si vozidlo pred a po tankovani zvazte.
jurajjuraj*

to je moc prace, byt ni tak to pumpuju do pruhledneho sacku a pak prelivam do nadrze

@jurajjuraj: přesně tak!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak natankovat

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]