Nejste přihlášen/a.
Zdravíčko
mám takový asi hloupý dotaz, teď vlastním vůz škoda octavia II 1.9 tdi 77kw, přemýšlím o koupi fabie III 2016+ 1.2tsi 77kw popřípadě 81kw. Má otázka je taková jestli bude auto stejně svižné jako 1.9 vs 1.2 se stejnými kw-ty.
Popřípadě jestli by jste mi mohli poradit který, jestli vzít 1.2 tsi 77kw nb 81kw.
Děkuji
1.9 TDi už není určitě zánovní, když už se skoro 10let nevyrábí.V případě komprese u turbo motorů je to dobrý nesmysl. Tam právě nižší komrese dovolí vyšší přeplňování, které přinese vyšší výkon a tedy i zátah.
Třeba takové FERRARI F40 LM má pouze 7,7:1 , výkon až 900hp. A to pouze z objemu 3 litry.
Podle tvojí teorie by největší krouťák měl mít klasický atmosférický diesel, vždyť má přece největší kompresní poměr. Přemýšlej proč to tak není a turbodiesel s menším poměrem má krouťák mnohem větší. Podobně turbobenzín..
TSI je vcelku OK, tedy až na těch "pár drobností" u až moc jeho verzí jako problémové rozvody atd.
Z moderních turbobenzínů bych bral litrový Ekobuřt 92 kW nebo úplně nejlíp 1,5 EB. Kdo tvrdí že malej tříhrnek nejede, tak by se v tom měl projet...
jenda2> Princip motorů je mi velice dobře znám.
Ty jsi napsal toto, a na to jsem reagoval.
TSi nemaji a ani z principu rozdilnych kompresi nemohou mit stejny zatah.
Jenže to je hloupost. Protože většího zátahu většinou dosahují auta benzínová, tedy s menší komresí.(proto se také většinou používají v motorsportu) Porovnáme sériové stejně objemné motory třeba u koncernu, tedy 2.0 TSI vs 2.0 TDI ,tak benzín má větší zátah - tedy výkon. Nebo 1.4 tsi vs 1.4 TDI. Nebo BMW a jejich 3litrové šestiválce. Audi... atd...
Pak jsi otočil a začal jsi psát už o kroutícím momentu, což je ale úplně něco jiného.(snad chápeš ten zásadní rozdíl)
Ale ani maximální kroutící moment nemá přeplňovaný diesel nějak zásadně jiný, než přeplňovaný benzín. Stačí se zase podívat na výše uvedené motory a zjistíš, že průběh kroutícího momentu je v nízkých otáčkách velice podobný, jen ve středních diesel odpadá.
Princip ti nefunguje.
Píšete nesmysly.
Zátah motoru je pořád a jedině o kroutícím momentu a otáčkách. Ten má diesel větší z důvod vyšší komprese. Benzínový motor NEMÁ vyšší zátah ve stejných otáčkách, protože ten je odvozený od toho, jakou silou při rozjezdu. A výkon při vysokých otáčkách u benzínu vůbec není to samé jako u dieselu při polovičních otáčkách.
Ale číst stejně moc neumíte, takže nějaké články jsou pro vás asi méně podstatné.
2 L benzín TSi nemá stejný zátah jako 2 L TDi. Jak jsem psal, máme mraky aut v práci a každý den to vidím.
Čest...
Podobných podivných terorií jako tady jeden vesnický vědec, je v EU spousta, a proto je vše tak podivné a nesmyslné.
Andělíčku můj strážníčku, proč jsi se lépe neučil. Možná by se s tebou v práci dalo vydržet.
Takže ty opravdu netušíš, o čem je řeč.
Stačilo si otevřít první odkaz a pokud čerpáš informace z takových článků, tak se ti ani nedivím, že v tom tápeš.(podívej se do diskuze pod článkem, tak je alespoň vidět, že lidé kteří to četli, mají více rozumu, než pisatel)
Zátah motoru je pořád a jedině o kroutícím momentu a otáčkách.
Ano. A dokonce to má název. Říká se tomu výkon motoru. To je to co pohání auto dopředu a dělá ten zátah.
Přemýšlej. Proč má Superb 2.0 TSI zrychlení 0-100km/h za 5,8s a 2.0TDI s "mohutným zátahem" za 7.8s?
Kde se stala chyba. Proč tvé teorie nefungují?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.