Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co způsobuje v autobusu typické kvílení?

Od: autobusak odpovědí: 9 změna:

Ahoj

Už delší dobu se věnuji a zajímám o autobusy, jsem tzv. šotouš jak nás lidi mnohdy nazývají :D

No zajímá mě co v autobusu dělá ten zvuk jehož výška tonu je závislá na otáčkách motoru, motor to není to určitě :D

Motor přece nevyluzuje takové kvílení, a turbo nemyslím...

Jinak se omlouvám za zvolenou kategorii, nic na autobusy tu není :D

Tady je to celkem zřetelné:

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudis*
hodnocení

1x

Nevím co přesně slyšíš ale není to zvuk hydro ...vrtule chlazení Crossway ma vlevo zadu na boku 7 řada busu vpředu ...*nevi*

autobusak
hodnocení

Dejte si to video na čas 3:06 to zrovna ten zvuk nabere na intenzitě.

Tenhle zvuk myslím

Ano, jestli myslíte to hučení (a ne to vysoké pískání turba), tak je to opravdu s největší pravděpodobností zvuk ventilátoru

vernon
hodnocení

0x
Převodovka?

gum
hodnocení

0x

Starý diferenciály Rába dělaly typický hluk Karosám C700 řady. Pak hluk karosám dělal i ventilátor chlazení, který se poháněl hydrodynamicky kapalinou a zvuk byl závislý na otáčkách motoru.

Další hluky sělá sama převodovka nebo turbo či motorová brzda nebo retardér.

Taky bych to viděl na ten diferenciál.

diferenciál přeci nebude hučet v závislosti na otáčkách, ale na rychlosti. Tady je zjevné, že je výška zvuku dle výšky otáček.

hodnocení

0x
Je to typický zvuk pro hydro...

petrvalyi*
hodnocení

0x

Hydropohon ventilátoru chhlazení.

Devítková Karosa, to jsou vzpomínky... (na sedmičky ještě ...veselejší) Velice příjemný storje. Mám ten zvuk celkem rád, ikdyž je fakt, že po celodenní šichtě z toho docela bolela hlava :o)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma motorová brzda
Otázky na téma zvuk turba

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]