Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolísání ručičky teploty

Od: martins* odpovědí: 6 změna:

Zdravím,řeším teď záhadu s chlazením u Škoda Octavia.1 55 kw rv 2000. Už delší dobu mi blbne ručička teploty,a teď v zimě i dlouho trvá,než se mi auto zahřeje.Naivně jsem si myslel že to vyřeším výměnou termostatu,ale k ničemu to nebylo,problém přetrvává.

Ta hlavní záhad je v tom,že při volnoběhu na místě,se ručička nakonec vyšplhá na požadovaných 90 ale jak začnu jet třeba kolem 50 km za h, tak to hned spadne na půlku,a mimo město už to skoro neukazuje nic. Chová se to podle toho jak rychle jedu,a to bez ohledu na to jestli mám nohu na plynu nebo ne. Napadá mě jedine problém s chladičem čidlo to asi nebue.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Většinou termostat ja jich vyzkoušel 5 než jeden chodil jak má
Další co zkus je toto :
skoda-club.net/...
martins*
hodnocení

Nic ve zlém ale tohle je úplně mimo mísu.

Copak na tom je mimo mísu?

hodnocení

0x
U tohoto motoru hlavně termostat vyměnit i s tím krytem s vyústěním hadice (na fotce vpravo), protože často je chyba právě v něm. Je tam přepážka, o kterou se termostat opírá a ta ráda praská. Dá se koupit i jakási zesílená.
Termostatů můžete vyměnit třeba deset, ale pokud se nemá o co opřít, nebude nikdy fungovat tak jak má. Na podzim jsem to samé řešil na Felicii 1.6.
Kolísání ručičky teploty
martins*
hodnocení

Dík za odpověď ale přesně to jsem také udělal.Dal jsem novou přírubu i s těsnením,ale i kdyby ne,tak problém který tu popisuji by s tou přírubou nesouvisel si teda myslím.

Pokud bys mèl tu přírubu prostřelenou a ten termostat tam seděl jak má upek bys to jak bábovku protože by ti ten termostat neotevřel

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma termostat felicia

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]