Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, kdo máte nějakou zkušenost s čištěním alu disků, po segmentech na vyvážení kol, které se lepí a když je odstraní v pneuservisu, zůstane na onem místě lep, který samozřejmě zčerná a na krásně vyleštěných, stříbrných discích to vypadá příšerně. Zkoušel jsem už kde co. Tech.benzín, ředidlo, aceton... a kde pak! Snad na to nebudu brát flexu s leštícím kotoučem... Budu rád za každou radu. Děkuji.
Aceton nebo Toulen to rozpustí. Nesmíte se dicvit, pokud jen mírně navlhčíte hadru a tou to otíráte. Ty zbytky lepidla na alu disku se tím musí napít jak houba a nechat působit a nenechat aceton při tom zcela odpařit (přidávat ho během té doby). Pak se to nažere a pustí.
Nejlepší je ovšem to WD-40 na všechny nálepky.
WDéčko jsem zkoušel a buď to bylo krátce "namočené" nebo to nefungovalo. Rychle to jde s acetonem/nitrem 6000, ale rozpouští při delším působení barvu a naleptá při delším působení dvojsložkovou. Osvěčil se mi namočený hadr v lihu přiložený na místa s lepidlem. Po dvaceti minutách jde "odžmolkovat" zbytek lepidla ze závažíček.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.