Nejste přihlášen/a.
Zkušenosti s kotoučemi a destičkami na Fabii I? Doporučení dík za info
Souhlas s dabel s TRW-jsou trochu dražší, ale výrobky všeobecně od tohoto výrobce jsou dlouhodobě kvalitní, tedy z mých zkušeností s brzdovými díly, čepy a věcmi pro uložení motoru s gumovými částmi. Na starší auta jak Fabia se toho už moc od TRW nevyrábí.
TRW patří mezi levnější a kvallita je dobrá. Z trojky ATE Brembo TRW se mi zamlouvají nejvíc.
Co jsem potkal, tak kotouče Brembo nedoporučuju - rezly jak sviňa, ATE a TRW v pohodě, ca srovnatelné.
Obložení ATE - v soli při prvním zabrždění skoro nebrzdí (něco v nich tvoří kluznou vrstvu která se musí obrzdit - poprvé jsem si myslel že nefunguje posilovač), jinak OK jen dost žerou kotouče. Obložení TRW OK, Brembo taky OK, největší spokojenost s obložením Textar.
Nedoporučím z jednoho prostého důvodu. Kvalita kotoučů a destiček se liší od série k sérii. Na své auto (ne Fabii) jse si koupil kotouče i destičky Ferodo, protože jsem s nimi měl dobré zkušenosti. Kotouče se po cca 10.000km zvlnily a destičky vydržely asi tak 60% toho, co mi vydržely jiné, vč. např. Starlinů. Takže je to o tom jak se vám povede koupit.
Snad jen Brembo, možná ATS a některé jiné příslušně drahé vyhoví.
s těmi trw to je jak s počasím.. dával jsem je nedávno a nikdy víc... obecně co jsem použil od trw byl šmejd.. na druhou stranu jsem mel ty samé brzdy kdysi na audině a tam to fungovalo.. je to asi fakt o těch seriich... já ted mám nahozeny zimmermanny a po skoro 10tis. vypadají víc než dobře.
A matně si pamatuju, že jsem kdysi dával na naší fabii zimmermann kotouče a desky ferodo premier a fungují dodnes bez váhání...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.