Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měnil jsem bubny

Od: alex91 odpovědí: 11 změna:

Ahoj,

na své jedničkové Fábii jsem měnil bubny. Pakny mám skoro nový, ale starý bubny mi servis nechal, ačkoli jsem chtěl nový, prej jsou ještě dobrý...No při brzdění to dřelo, cvakalo, chrčelo..A tak.. Tak jsem se rozhodl pro výměnu.

Nejsem úplně levej a vím co a jak, klasicky jsem sundal buben, vyčistil to, nasadil buben nový. Jednoduchá operace na půl hodinky. Pak jsem to jel projet. První dojmy - neslyším to drhnutí (konečně) a brzdí to lépe. Auto jede rovno, při brzdění nikam nestáčí.

Tohle je vše Ok. Jediná maličkost, co mě trošku zarazila je chod ruční brzdy. Samozřejmě její chod se prodlužuje s ubýváním "masa" na brzdách. Ale po výměně ji dám tak na 3, 4 zub, s tím, že jde zatáhnout trošku ztuha. Díval jsem se na lanovody, ty jsou při povolení v pohodě, když i v lehkém kopci (lehce naklněné parkovací stání) odbrzdím, auto se rozjede, jenom mi příjde, že jde ta ručka nahoru moc ztuha a má moc krátký chod. Je to normální, nebo ne? Díky za rady :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bery*
hodnocení

2x

Pokud to nepřibržďuje, je to ideál a můžeš být rád :)

alex91
hodnocení

Jak říkám, rozjede se to i z mírného kopce, takže asi ne :)
Kdyby to pribržďovalo, budou bubny po pár km rozpálený.
alex91
Dneska 6km pro vzduch filtr, minimum brzdění, po dojetí jsem zkusil, bubny jsou studený, spotřeba a tah normální, nic nedrhne, tak asi ok :)

hodnocení

0x

Sice nejsem automechanik, ale chod ruční brzdy se nemění. Kvůli tomu je u bubnů samostav a při výměně se musí povolit. Jestli se pletu, tak mě laskavě popravte *smich*

olinl

Jak píše hlavik-před nasazením bubnu povolit/nadzvednout samostavy na maximum, po pár sešlápnutí pedálu provozní brzdy a zatažení ručky se nastaví samostavy na optimum, ideálně auto projet. Potom porovnat stav ručky a nastavit onu ručku resp. táhla. Když dostaneš zadní kola do vzduchu, měly by na druhém zubu ručky začít nepatrně pakny dřít o buben.

vernon
Samostav funguje jen na hydrauliku brzdy. Ne na ručku!
alex91
hodnocení

Tak to nejsi automechanik no :D bez urážky. Ruční brzda na autě co má 100tis. a původní brzdy půjde zatáhnout až do vesmíru, pokud nenastavíš táhla. Což samozřejmě dneska nikdo nedělá. Samostav by s ručkou neměl mít nic společnýho, samozřejmě jsem je měl oba pri sundání povolené :)
007cz

samostav je právě na ruč. brzdu

olinl

..samostav je dobrá věc, na tom se shodnem všichni..*palec*

bery*

No, jsou situace, kdy se může dosamostavit i nevhod ...:)

Jinak samostav u brzd má z principu vliv i na ručku, ale co mám zkušenost, tak spíš nějak nedostatečnej a stejně je třeba ji časem dotahovat, respektive, pokud nesamostavuje, jak by měl, dokáže ho přitažení lanek ručky v podstatě nahradit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]