Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
na své jedničkové Fábii jsem měnil bubny. Pakny mám skoro nový, ale starý bubny mi servis nechal, ačkoli jsem chtěl nový, prej jsou ještě dobrý...No při brzdění to dřelo, cvakalo, chrčelo..A tak.. Tak jsem se rozhodl pro výměnu.
Nejsem úplně levej a vím co a jak, klasicky jsem sundal buben, vyčistil to, nasadil buben nový. Jednoduchá operace na půl hodinky. Pak jsem to jel projet. První dojmy - neslyším to drhnutí (konečně) a brzdí to lépe. Auto jede rovno, při brzdění nikam nestáčí.
Tohle je vše Ok. Jediná maličkost, co mě trošku zarazila je chod ruční brzdy. Samozřejmě její chod se prodlužuje s ubýváním "masa" na brzdách. Ale po výměně ji dám tak na 3, 4 zub, s tím, že jde zatáhnout trošku ztuha. Díval jsem se na lanovody, ty jsou při povolení v pohodě, když i v lehkém kopci (lehce naklněné parkovací stání) odbrzdím, auto se rozjede, jenom mi příjde, že jde ta ručka nahoru moc ztuha a má moc krátký chod. Je to normální, nebo ne? Díky za rady
Sice nejsem automechanik, ale chod ruční brzdy se nemění. Kvůli tomu je u bubnů samostav a při výměně se musí povolit. Jestli se pletu, tak mě laskavě popravte
Jak píše hlavik-před nasazením bubnu povolit/nadzvednout samostavy na maximum, po pár sešlápnutí pedálu provozní brzdy a zatažení ručky se nastaví samostavy na optimum, ideálně auto projet. Potom porovnat stav ručky a nastavit onu ručku resp. táhla. Když dostaneš zadní kola do vzduchu, měly by na druhém zubu ručky začít nepatrně pakny dřít o buben.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.