Nejste přihlášen/a.
Zdravím, naskytla se možnost koupit firemní Renault Clio IV 1.5dCI, 55kW. Jde o vozidlo kategorie N1, dvě sedadla, přepážka a nákladový prostor. Dispozice nevadí, jezdím sám. Teoreticky přestavba na M1 by pravděpodobně umožnila navýšit na 4 sedadla.
2013, najeto +-70 tisíc km, cena +-50 tisíc. Vzhledem k tomu, že s ním jezdili servisáci, bylo psáno na firmu (ne leasingovou společnost), servisní knížka nevyplněna, otázka jak šetrného zacházení se dostalo. Vizuálně oděrky na laku, pár drobných promáčklin, znečištění interiéru... nic fatálního. Nedomnívám se, že by někdo byl tak necitlivý, vytáčel studený motor na 4000 otáček, ap., předběžně očekávám max. opotřebovanou spojku.
Vzhledem k tomu, že není možné vozidlo vzít na diagnostiku, nebo si ho projet.. buď vzít, nebo nechat být.
Stojí to za riziko a risk?
Mám takové clio,jen o deset let starší. Když jsem ho kupoval,byla běžná cena těchto aut,osobních,kolem 40tkč. Protože bylo dvoumístné,majitel ho nemohl prodat,dal jsem mu 10tkč. Perfektní auto,najeto asi150tkm,kromě běžného servisu jsem do něj nedal ani korunu. Zpětná přestavba u mého není možná,na to pozor.
Tím jsem chtěl říct,že podle mé zkušenosti přestavba snižuje cenu auta.
Přestavba zpět na osobák nemusí být možná. A určitě bez projetí a diagnostiky bych rovnou hledal jinde - kdo tohle neumožní nevypadá zrovna spolehlivě.. Mmch. u služebáku se vytáčení studeného motoru dá čekat - neni jeho tak sedne a jede. Podobně dochlazování turba po dojetí atd. Podle nájezdu buď jezdilo couračky nebo je stočené. Prostě až takové terno to neni a pokud neumožní projetí + prohlídku včetně diagnostiky, tak bych ho rovnou poslal do háje a hledal jinde...
Nestojí to za to, i zadarmo bych to nechtěl. Přesně s tímhle strojem jsem měl tu pochybnou čest. Troufám si říct, že to bylo nejhorší služebák, co jsem kdy řídil - a to za lepší považuji iŠ1203 a Trabanta, které jsou také na ,,seznamu´´.
Tyto auta jsme měli - pravda o něco dřív - okolo r 2009, přesně tenhle motor a od té doby nemůžu Rencka ani cítit. Pro mě je dobré služební auto takové, které mě spolehlivě doveze z bodu A do bodu B. Akorát že ty body jsou od sebe taky třeba 400km. A tohle přesně se Renckům vůbec nedařilo, ať už těmto Clio, nebo Meganovi se stejným motorem. Kolikrát jsem zůstal na škarpě a čekal na odtah, bych nespočítal. Na tom autě se vyměnilo vše od elektroniky, tak se pro změnu začal s*át motor. A přesně - šel od firmy někdy v 70 tkm, což je na mé podmínky nové auto..
Pokud chcete dvoumístnou dodávečku, doporučuji P206 ve stejné úpravě - třídvířko, za předními sedadly mříž. Taky je v tom nafta - nepletu li se 1.4 HDi a je to nezmar. Tyhle auta u nás nalítaly okolu půlmega km, jedno snad ještě máme.
Pokud to chcete na přestavbu - tak když už odhlédneme od ,,spolehlivosti´´, tak to není jako Octávka s mřížkou, kde stačí odmontovat mřížku a je z toho osobák. Tady prostě vzadu je korba, není tam ani tapecírunk, sedadla, pásy - prostě nic! I kdyby se do toho někdo dal, tak to bude drahý, podle mě s nejistým výsledkem - a i kdyby přestavba dopadla - stále máte malé, šíleně poruchové auto.
Proto píšu - ANI ZADARMO
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.