Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podivný zvuk od kola

Od: bino odpovědí: 12 změna:
Dobrý den,
od některého kola se mi často ozývají podivné zvuky.
Neporadil by mi někdo jak nejprve zjistit od kterého kola to je? Myslím si od zadního, ale nevím to jistě.
Pak jak zjistit co to je? Jak vylučovat?
Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nadzvednout nápravu a točit kolem.

petula00*
hodnocení

2x

Ozývají se zvuky při rovné jízdě,nebo při zatáčení,při brzdění?Pokud je to zvuk skřípavý,pískání při zatáčení tak to bude ložisko kola na opačné straně než zatáčíte..

asd1

Vzhledem k tomu že podle rubriky to asi bude motorka nebo auto tak se dá těžko radit... Mmch. ložisko spíš vrní než skřípe a levé ložisko klidně může vrčet v pravotočivé zatáčce ;)

hodnocení

2x

Kdysi mně také odešlo ložisko na zadní nápravě. Když se auto zvedlo na heveru a zatočilo se kolem, hned bylo podle zvuku patrné, které kolo to dělá. Podle toho, jak moc by event. bylo ložisko vychozené, by jste to tímto způsobem mohl zjistit. Ale je fakt, že to moje ložisko vydávalo skřípavé zvuky, už i při jízdě v přímém směru.

hodnocení

2x

Proč nenapíšete, co je to za auto? Třeba u starých Š100 a S120 podivný vrzavý zvuk od zadního kola znamenal, že auto brzy bude mít o kolečko méně..*smich*

hodnocení

0x

To bude nalepený kámen na pneu *smich*

Ne- vážně vám nikdo z daného popisu nedokáže říct, od kterého kola a co je to za zvuk - čeho je to důsledek...

Může to být kamínek v brzdové destičce, křivý kotouč, zatuhlý brzdič, náboj kola-ložisko, ale třeba i přilepená přejetá veverka.

asd1
hodnocení

0x

Pokud se ti třepou řídítka tak přední, pokud sedlo tak zadní :D A jestli jsi líný nebo neschopný najít si postupy, tak to dej do auto/moto/cyklo/ jánevimcoještě servisu...

bino
hodnocení

Dobrý den, je to auto, pardón :-D
Je to nejspíš zezadu, nic jsem tam špatného neviděl.
Jak poznámm jestli to není ložisko?
Děkuji
Pokud to poznáte, co s tím pak budete dělat? Namažete stolním olejem? Zajděte do servisu!
bino
hodnocení

Dobrý den,
pro některé málo chápavé lidi.
Závadu na vozidle je potřeba najít, zkouší se různé věci, ale je to první krok před opravou.
Jak se závada najde postupuje se návodem určeným k výměně nebo opravě části auta.

Pardon, prostě těch možností je tolik - ale vy nenapíšete ani základní popis... Máme tu napsat všechny možné varianty a vy si vyberete? To snad není moc logické řešení.

Budete měnit ložisko sám? Máte tam ABS a budete do toho rýpat před domkem na silnici? No nechtěl bych vás pak potkat :(

Pochopte prosím, že jsou různé zvuky. A každý to může slyšet také jinak. Kovový zvuk je často kvůli destičkám, hučení v zatáčkách bývá ložisko, zvuk při brždění neustává nebo přestane, při zatočení,... no máme tahat podrobnosti, abychom vám podali uspokojivou odpověď?

Stejně (s ohledem na způsob dotazování) zakotvíte u servisu, který si vás poslechne, bude si něco myslet a provede svou prohlídku. Pak vás vyvede z omylu a půjde to opravit.

bino
hodnocení

Dobrý den,aha dobře, zvednu auto a buď to najdu a budu schopný v garáži vyměnit díl nebo hold budu muset do servisu.
Vím že těch možností je víc, možná jsem se na to tady neměl ptát, ale i tak děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]