Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký olej Audi A6 C5 2,8 142kw

Od: vladislav18® odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,jaký olej by měl být pro tento motor?díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nejspíš takový, který tam patří podle návodu k obsluze.

Najdete třeba tady.

doplněno 11.02.19 23:15:

Tak jsem ti poradil v druhé větě, ne?*smich*

hodnocení

A když ten návod není...?!

hodnocení

0x

Jakýkoliv 10w40 (5w40) s normou VW 501.01 nebo VW 502.00

doplněno 11.02.19 23:32:

Tak audi je VW , motor 2,8 142kW je benzin... tož tak;) a jestli chcete i značku tak bych koupil nějaký v akci protože nějaký "extra" je do 20 roků starého motoru zbytečnost

doplněno 12.02.19 16:52:

Ale já žádný návod nemám.Jen vím že skoro každý koncern má svoji normu.Ta vaše okopírovaná 503 00 je "long" s prodlouženým intervalem (30 000 km).Klidně ji tam dejte ale raději 501 nebo 502 a měnit max 15tis. km nebo 1 rok.Vaše první auto že?Nebuďte s toho tak vyplašenej;)

hodnocení

Kde jste k tomu přišel?

V návodu k obsluze;)*smich*

hodnocení

Je možný to z toho návodu ofotit a dát to sem? Já dohledal s jinou normou,viz foto.V techničáku už mám písmeno ,,Y.diky
Jaký olej Audi A6 C5 2,8 142kw
hodnocení

Myslím si že by tenhle měl odpovídat.
Jaký olej Audi A6 C5 2,8 142kw #2

hodnocení

Tak rozhodně to není moje první auto a nejsem vyplašený ,už mám na vyplašenost svá léta(59),jen jsem zjišťoval co je pro tuhle Audi předepsané,každé má své. Nakonec jsem tam dal ten Mobil1 5w-30,který splňuje přesně ty normy od Audi.

hodnocení

A ještě dodatek,olej měním po 10 tis.,ať je to jakýkoliv...
slavo*

Já měním olej až si řekne.

Buď 15000 Km nebo 18 měsíců podle toho co nastane dříve.

Zatím vždy dříve nastala první možnost.

hodnocení

V průměru najezdím něco přes 30 tis.km ročně...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]