Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis skútru bez STK

Od: sonet odpovědí: 15 změna:

Zdravím,

je možné nějak přepsat nepojízdný skútr, který je bez STK? Doklady jsou v depozitu. Chci ho koupit a opravit, což nějakou dobu potrvá, ale zároveň ho chci co nejdříve přepsat na sebe.

Co byste doporučili?

Děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jak jednoduché, naložíte skutr na vozík, dojedete na stanici technické kontroly, necháte provést evidenční kontrolu, s dokumenty, s prodejcem dojdete na registr vozidel a hotovo.

Vyndávat z depozita je nesmysl.

hodnocení

2x

Sonet,

Špatně jste mne pochopil.

Koupíte moto, dovezete ho na evidenčku, vezmete s sebou velký techničák. Pak spolu půjdete na přepis, kde přepíšou moto na Vás. V registru budete zapsán jako vlastník pouze Vy. Budete opravovat moto. Po opravě, uzavřete pojištění dovezete na TK, s dokumenty pak na evidenčku, kde Vám vydají značky a začnete normálně jezdit, na bezvadném skutru.

Pochopil?

xenofob
hodnocení

2x

SONET, uděláš evidenčku, uděláš přepis a skůtr zůstane v depozitu a malý i velký TP bude psán NA TEBE

až to zprovozníš, uděláš tehnickou, pojistíš to a pojedeš si vyzvednout značky tam, kde jsou uloženy, co je na tom nepochopitelného?

hodnocení

0x

Nevidím v tom problém. Vyndat z "depozita", dotlačit na evidenčku, přepsat a pak uložit zpět do "depozita". Jak prosté milý Watsone.:-D

PS: Ten skútr není bez "STK", ale bez "TK"!

doplněno 11.02.19 21:59:

@totak: Raději bych to ukládal do "depozita" jako moje, nechci, aby to tam bylo jako cizí;)

doplněno 12.02.19 10:06:

@milancukrar: Souhlasím. Trochu jsem se unáhlil.

A ony jsou značky na evidenčku podmínkou? Každopádně ho tam povezeš na podválu.
sonet
hodnocení

Z depozita doklady a značku nedostaneme bez platné technické. Takže nejspíš nejdříve zpojizdnit skútr, udělat technickou a potom přepsat.

Pavle mýlíš se, není třeba vyndat z depozita, páč bez platné technické a pojištění to nevyndá!

Pavle, Ok, taky si někdy nejsem jisný s nějakým předpisem, jako teď jinde u depozitu...

sonet
hodnocení

0x
Dekuji, takze pro prepis neni nutne vyjmout z depozitu? A az budu chtit skutr zacit provozovat, udelam technickou (bez maleho TP a znacky), zaslu panovi velky TP, on vyjme znacku z depozitu? Maly TP ale bude na jeho jmeno?

sonet
hodnocení

Děkuji za info. Je možné nějak obejít to vyzvednutí SPZky v místě, kde byla uložena? Například požádat o novou a starou nechat skartovat? Je to totiž přes celou republiku.

xenofob
hodnocení

0x

zákon žádné obejití neumožňuje. Je to zákon pro lidi z dílny pana Ťoka.

sonet
hodnocení

0x
Jeste ze sebe udelam vola. Neni mi totiz jasne, jak to bude s tim malym TP (ORV). Koupim skutr, s velkym TP na voziku dovezu na evidencku, protokol z evidencky a velky TP odeslu zpet majiteli, ten to na me prepise, posle mi velky TP zpet.
Az se skutr zprovozni, udela se technicka, pojistka, zajedu k nemu na urad (nebo ho zplnomocnim), zazada se o vyjmuti z depozitu, vydaji ulozenou SPZ, maly TP na jeho jmeno skartuji a vydaji novy maly TP na me jmeno.
Chapu to spravne?
Dekuji

Sonet, vola asi nikoliv, ale špatně nebo nepřesně čtete.

Koupim skutr, s velkym TP na voziku dovezu na evidencku, ***ANO.

protokol z evidencky a velky TP+ plnou ověřenou moc, odeslu zpet majiteli, ten to na me prepise, posle mi velky TP zpet.

Ano, správně.

Az se skutr zprovozni, udela se technicka, pojistka, zajedu k nemu na urad (nebo ho zplnomocnim), zazada se o vyjmuti z depozitu, vydaji ulozenou SPZ, maly TP na jeho jmeno skartuji a vydaji novy maly TP na me jmeno.

ANO, správně.

Stačí?

Přeji úspěšnou renovaci.

Milane nelze toto provést v místě nového majitele?U tohoto si nejsem jistý ,ale dnes některé úřední kroky jsou možné i jinde než kde je registrováno!osobně jsem mezi svátky v prosinci vyřazoval auto registrované v PE na úřadu v JH a současně hned "depozitů rušil .

uředničina lze udělat kdekoliv, ale značky vyndat z depozita jen tam, kde jsou uložené. Ty nejdou poslat elektronicky.

:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]