Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lehce vyštípnuté převodové ozubené kolo 1 a 2

Od: portal odpovědí: 17 změna:
Zdravím mám lehce vystiple kolo 1 a 2 rychlosti (viz. Foto) a chtěl bych se zeptat jestli to mám nějak řešit?
Lehce vyštípnuté převodové ozubené kolo 1 a 2

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

2x

Ouvejs, 5 tisíc?

doplněno 10.02.19 19:21:

Prý obíhají na trhu nějaké čínské šmejdy.

ondra45*
hodnocení

Dá se sehnat i levněji jak za 5tis. ale to už nevydrží . Znamej udělal převodovku najel asi 1000km a rozsypala se mu na převodovky traktor trpy. A hlavně na nich nešetřit a kupovat kvalitu

portal
hodnocení

Zetor 5511
ondra45*
10.02.19 18:49
hodnocení

Kola ve

portal
hodnocení

@Imgify a kde prodávají originál a ne šmejdy? Diky za odpověď
lmgify

To já nevím. Na té stránce samozřejmě radí kupovat u oficiálních prodejců (zástupců, dealerů) Zetoru.

ondra45*
hodnocení

zetor.cz/... Koukal jsem a převodovka vyjde na 30 000 komplet
ondra45*
hodnocení

Bez hřídelí Teda.
ondra45*
hodnocení

lmgify

Snad se tady staví někdo, kdo ti poradí. Já traktorům vůbec nerozumím.:(

hodnocení

0x

"...to muselo něco způsobit..."

Podle zubů to vypadá na nesynchronizovanou převodovku. U té zuby vyštípnete velmi snadno necitelným řazením. Jestli není těch zubů víc, tak podle mě to v tomhle rozsahu není závada, se kterou by se nedalo jezdit. Naučte se řadit s "meziplynem" dolů a dvojitým vyšlápnutím spojky (nahoru).

doplněno 11.02.19 18:38:

Tak samozřejmě, pokud to seženete za rozumný peníz, je lepší nové.

osloz
hodnocení

0x
Já bych to radši koupil nový

portal
hodnocení

Děkuji za rady. Podle mne se to ulomilo tim ze v drazkove a spojkove hrideli byli vysipane jehličkové ložiska. Přesněji řečeno ve spojkove hrideli nebyli vůbec. A co ted mam vybrat: bud kolečko 3a4 rychlosti seženu za 1800 a co jsem se dozvěděl tak moc dlouho nevydrží a za kvalitni chteji docela dost. Mozna tohle vystiplne co v tom mam vydrží vic nez to za 1800 ale nevim. Uvitam kazdou radu sam nevim jestli menit nebo ne.

ondra45*
hodnocení

To bude na servis. To nepůjde rozebrat. Asi to bude chtít dát nové no
ondra45*
hodnocení

To nevypadá vůbec dobře celi se mi to nějak nezdá. Tam bude něco špatně aby se tohle stalo. Chtělo by to někam dát, a nebo aby se někdo přijel kouknout. Tam bude něco špatně.

baví vás odpovídat si sám sobě?

ondra45*
hodnocení

Já moc traktorum nerozumím no.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]