Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik článků má řetěz na mopedy Stadion S

Od: pk* odpovědí: 10 změna:

Můžete mi poradit, kolik článků má mít řetěz na mopedy Stadion S11 a Jawetta a jak široký? Děkuji.

doplněno 08.02.19 22:59:

Jde o Jawetta typ 551/00 Standard.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jdukolem
hodnocení

1x

Google s tebou nemluví?

google.cz/...

pk*
hodnocení

Dįky za ochotu, ale já chtěl fundovanou odpověď od majitelů, ne obecné odkazování na net, kde je spousta RŮZNÝCH tvrzení. Hledat umím.
Například je tam stejný dotaz z roku 2011, bez odpovědi: "ŘETĚZ NA S22
Zdravím, prosím vás kolik má článků řetěz na s22, píší to všude jinak. Ňekde 108, někde 112-114, a taky 116. Rozměr je psán ve staré m katalogu 12,7 x 4,8, 108 článků včetně spojky. Nové rozměry jsou uváděny 1/2 x 3/16 a počty článků se liší. Udělejte mi v tom prosím jasno . Díky Zdeněk [Zdeněk] 20.10.2011
Přidat odpověď (0)"
Nebo na jednom eshopu je: "Stadion Jawetta - řetěz 1/2 x 3/6 118č."
Na jiném zas "Sekundární řetěz Stadion Jawetta 116čl".
A o šířce se nic nepįše, jen nějaké matoucí palcové údaje.
jdukolem

Co je na tom nejasné? Rozteč 1/2 "šířka 3/16".Počet článků nehraje tak velkou roli,budou tam pasovat oba dva typy.Když,tak si kup delší a zkrátíš ho.Já bych ho stejně kupoval v metráži.Udáje nejsou matoucí,je to běžné značení řetězů.

loziskahrk.cz/...

Ty palcové údaje nejsou nijak matoucí, je to pořád jenom jeden typ řetězu, dříve soudruzi nelibě nesli palcové značení a tak se to přepočítávalo na milimetry.

Takže 1/2 palce je 12,7 mm a 3/16 je 4,8 mm.

pk*
hodnocení

"Ty palcové údaje nejsou nijak matoucí, je to pořád jenom jeden typ řetězu"
Tak jeden typ řetězu určitě neexistuje, různé motorky mají různé šířky řetězu, dokonce i stará kola měla různé šířky. To vím jistě.
Píšeš "palcové údaje nejsou nijak matoucí" a pak jsi dole napsal " 1/2 palce je 12,7 mm a 3/16 je 4,8 mm". Ale vůbec z toho není jasné, zda těch 4,8 mm je šíře vnějšího článku, nebo vnitřního a zda se to měří zvenčí, nebo zevnitř.
Domnívám se, že relevantní by byla vnitřní šířka vnitřního článku (resp. šířka zubů), kvůli toho, aby se vědělo, jak tlusté zuby se tam vejdou.
Mi je v podstatě jedno, kde se to měří, ale potřebuji to přesně vědět, abych se měl čeho chytit.

hodnocení

0x

Záleží jaké máš promární kolečko a rozetu. U obou může být 1 - 2 zuby rozdíl taže doporučuju vzít nejdelší možný a zkrátit

pk*
hodnocení

@jdukolem 13:22: "Udáje nejsou matoucí,je to běžné značení řetězů."
"běžné značení řetězů" je mi k ničemu, když nevím, kde řetěz změřit.
@nunici®
dnes 14:07: "0x
Záleží jaké máš promární kolečko a rozetu"
Nemám žádné "promární kolečko a rozetu".
Díky za rady, přesnou délku tedy řešit dál nepotřebuji, ale místo, kde se měří šíře, ano. Jdu do hangáru a pozjišťuji nějaké další detaily.
pk*
hodnocení

@Od: mire®
dnes 13:49[n]
Takže 1/2 palce je 12,7 mm a 3/16 je 4,8 mm.
To pomohlo, díky. Ta šířka je skutečně uvnitř vnitřního článku.
Ale další věc: Řetěz je značen psacím Favorit, viz foto.
A k tvrzení "Ty palcové údaje nejsou nijak matoucí, je to pořád jenom jeden typ řetězu": Mám řetěz značený Velo (viz foto) s roztečí 13,5 mm a trochu jiným tvarem článků. Šířka je stejná, 3/16" , tedy 4,8 mm. Tady jsou palcové údaje k ničemu, když my měříme v SI a u řetězů je všude údaj v palcích.
(Špatné foto UG řetězu, namísto Velo. )
Kolik článků má řetěz na mopedy Stadion S
Kolik článků má řetěz na mopedy Stadion S #2
pk*
hodnocení

Foto Velo řetězu s roztečí 13,5 mm a jiným tvarem článků.
Kolik článků má řetěz na mopedy Stadion S #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]