Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Benzin misto nafty

Od: r36 odpovědí: 9 změna:
Prosim,existuje nejaka vychytavka ktera mi zabrani abych nenatankoval misto nafty benzin,treba nejaka pomucka u vicka nadrze(vim ze je to tam napsane).Ale 35let jsem tankoval benzin.A ted mi dali auto na naftu a ja se bojim ze to spletu...Dekuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

nafta má silnější hadici a teoreticky by se nemělo stát, že do hrdla benzínové nádrže narvete hadici na naftu... ale občas to prostě ti lidi jen tak drží u hrdla a lejou a lejou *smich*

Benzin misto nafty

mathew
hodnocení

0x

Ano, používat tu věc co máš na krku lepší vychytávku ještě nikdo nevymyslel. Já taky tankuju v 99% naftu, ale ještě se mi nestalo, že bych chtěl do nafty lít benzín a nebo naopak

mám dva vozy - naftu a benzín... a občas musím prostě přemýšlet...

Ale třeba kolega má jen naftu a půjčil si benzínové ... no a pak to dopadlo, jak píšu níže...

r36
hodnocení

Ano presne takovouhle odpoved jsem cekal.Diky
break

Třeba u Forda přes deset let funguje easyfuel, u kterýho se to nedá splést...něco podobnýho má myslím i BMW...

jezevec*
hodnocení

0x

Určitá pojistka je právě ta rozdílná tloušťka hadice. Natankovat do benzíňáku naftu je problém, ale pokud člověk není úplné hovado, těžko se mu to povede. Natankovat do nafťáku benzín zase takovej problém není, pokud na to přijdeš včas. A pokud do dieselovýho auta šoupneš omylem 5 litrů benzínu a pak to dotankuješ 60 litry nafty, nestane se vůbec nic, někdo to tak v zimě dělá dokonce úmyslně...

hodnocení

0x

Nevím ale střídal jsem své auta-benzín-nafta -2x benzín-nafta-benzín-nafta,a nyní nafta i benzín.Služební nafta-2x nyní, dle potřeby obě paliva,ale problém mi to nečiní kouknu, přečtu, zejména dnes díky ..."novému" značení a tankuji, ještě pak po rozsvícení displeje na stojanu zkontroluji cenu a pak ...to tam leju.

jenda2*
hodnocení

0x

Jasbě že existuje - používat mozek a oči. Na víčku je napsaný typ paliva a průměr hrdla nádrže toho dost napoví...

asd1
hodnocení

0x

Stačí nebýt blondýna ;) A když nestačí nápis na víčku, tak snad jedině zámek a na klíči napsáno NAFTA, a u víčka nádrže ještě obrovský nápis NAFTA..

Prostě nelít automaticky jak náměsíčnej, ale zapnout zátku do krku a než vezmeš pistoli tak se podívat na auto co se tam leje... ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]