Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lamdba sondy v audi a8 Quattro w12

Od: stepan* odpovědí: 15 změna:
Dobrý den mám audi a8 Quattro w12 a stále mi svítí kontrolka motoru. Když jsem to dal na diagnostiku tam to tam napsalo že problém je v s katalyzátory+lambda sondy+ další X věci a když jsem se zeptal mechanika tak mi relk že oprava bude stát 340 000 což je pro mě nevhodné když jsem auto kupoval za 250 000.(oprava = vyměníme celý motor)
Tak jestli někdo nevíte čím to je protože mi mechanik říkal že je to u těch to velkých motoru běžná závada.
Dekuji za odpověď

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Pokud to auto nebaští olej tak bych to na go motoru neviděl
Co zkusit najít někoho kdo těm autúm rozumí a ma stěmito motory zkušenost

stepan*
hodnocení

Dobře děkuji.

hodnocení

0x

Ono stačí,že bude deravé výfukové potrubie a už to bude vyhadzavať chyby.Ako bolo vyššie napísané.Nájsť si rozumného mechanika.

stepan*
hodnocení

Dobře dekuji

jenda2*
hodnocení

0x

Od mechanika ani nic jiného než šílené částky ani nečekejte.

Podle objemu motoru a počtu katalyzátorů si objednejte univerzální keramický katalyzátor pro danou emisní třídu (Euro 4?) a stejně tak lambdy v náhradě od Bosche.

1. lambda - regulační: 3921025300 = Bosch 0258986507: funguje dobře 0258010029
2. lambda - diagnostická: 3921025110 = Bosch 025986602: funguje dobře 0258010029

Původní kabeláž musí mít stejné barevné označení a počet vývodů (tatoo má 4).

Pak není nejmenší problém a je to za pár tisícovek.

Na obyčejné OBD2 diagnostice zjistíte stav napětí na obou lambdách.

Lamdba sondy v audi a8 Quattro w12

cl
hodnocení

0x
Dovolím se přifařit s dotazem bo se mi zdá že Jenda tomu docela rozumí. Pan Vaculík že SM doporučuje i starších benzínu vyměnit lambdu. Můj Ford fusion 1.6 má jednu před a druhou za katalyzatorem. Když bych se necítil na to měnit obě, tak kterou raději? Která má větší vliv na spotřebu?
asd1

Nejdřív diagnostikou ověř stav lambdy, je nesmysl měnit pokud funguje správně... Pokud máš spotřebu v normě tak to ani měřit nemusíš, napoví i vzhled svíček.

Na tohla stačí diagnostika za pár stovek + chytrý mobil s aplikací zdarma... Jen si raději předem ověř typ který se kamarádí s tvým autem.

Na spotřebu má vliv regulační před katem - řídí bohatost směsi. Velký vliv má i děravý výfuk před lambdou, např. trhlina ve svodech, prasklý vlvovec atd. (to obvykle vyhodí chybu v emisním systému a dost často se mělní lambdy zbytečně - chyba lambdy není příčina ale následek...)

cl
hodnocení

0x
No právě že spotřeba nic moc. Couracky po městě za 12. Jenže laguna 1998 1.6 16V ve stejném režimu spolehlivě do 10 spíš za 9.
Výfuk těsný. Kuře nesvítí. Najeto 151KKm.
asd1

jj, mělo by být kolem 9... Pro upřesnění klidné okresky (nebo dálnice trvale 100 kmh by měly být 5,5 - 6) Nějaká myš tam bude.. Nejlíp diagnostikou načíst live data - lambda, hodnoty z čidel, hlavně čidlo teploty. Termostat. Vzduch. filtr.. Možný i posunutý rozvod (kolísání otáček kolem 2500 = známka špatného nastavení rozvodu, příp. i kolísání volnoběhu..) Snímač vyšláplé spojky (nezavírá vstřiky při brzdění motorem - to udělá taky pár deci). Nejpravděpodobnější ja lambda před katem...

Po změnách vždy reset ŘJ = odpojit baterku a brzdou vybít zbytkové napětí. Pak znova naučit = od studena nechat na volnoběh ohřát (ca 3 minuty), pak normálně vyjet, měnit režimy jízdy, po prohřátí taky vytočit až k omezovači (celkově stačí nechat ohřát a pak najet tak 10 km aby motor jel v celém spektru otáček, do vysokých točit až po prohřátí celého bloku!)

cl
hodnocení

0x
Díky za ochotu. Mám ELM a car scanner pro. Ohřeje se na 90. Píše vše ok. Lambda průměr 0.87V a něco kolem 10%. Bohužel tomu moc nerozumím a neumím v tom číst. Jelikož se mi jeden kooot podepsal na rozvodech tak jsem pak nastavení nechal zkontrolovat jinde a jsou ok. Volnoběh se mi zdá jak když dojde někdy k malému výpadku, ale ELM nepíše žádný misfire a auto pak jde dobře za plynem v celém rozsahu otáček.
asd1

jenda2*
hodnocení

0x
Jake cislo chyby OBD pise? U vymeny lambdy je regulacni lambda- prvni ve svodech pred katem - ta nejdulezitejsi. Vymena je sranda. Jen to povoleni je nekdy horor. Pak opatrne maznout zavit grafit.vazelinou.

cl
hodnocení

0x
Se omlouvám pokud ta otázka byla na mě tak OBD žádnou chybu nepíše.

jenda2*
hodnocení

0x
Jake cislo chyby ukazuje diagnostika u Audi?
stepan*
hodnocení

Děkuji za ten první komentář udělal jsem vše podle nej a kontrolka shasla ( ty to díly jsem si koupil v nějakým obchodě za 1 hod od té doby co ste to napsal) jsem šťastný protože se prodejní cena zvedla o 60 000 tak díky bohu za vás

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]