Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Před časem jsem prodal bývalému kolegovi auto na náhradní díly.Při zaplacení dohodnuté částky,jsem mu společně s vozidlem předal velký i malý technický průkaz, s tím že po rozebrání vozidla zajistí ekologickou likvidaci.Toto neučinil, vozidlo navíc prodal dál a nereaguje na moje výzvy . Jak mám postupovat dál,když vozidlo je stále psané na mojí osobu.
Milane, nijak, nelze cokoliv dělat. Páč Vy jste neuděl nic, co jste měl udělat a teď již neuděláte. Nemáte vozidlo, nemáte dokumenty, nelze nic konat na úřadě.
Jak je to dlouho?
Milane, pokud jsem ještě chodíte pro radu, pod slovy: "nereaguje na moje výzvy", si máme představit co? Jako že za ním dojedete domů, a on se s Vámi nechce bavit?
omlouvám se za chybu ...pokud jsem ještě chodíte pro radu, ...ale kopíroval jsem text, upravoval a pak nekontroloval. Původně zde byla jiná věta.
Kuky a ještě poraďte, kde hledat před lety zaniknuvší DI!
Jinak na onom místě které máte na mysli Vám poradí-dodejte doklad o ekolikvidaci nebo s doklady od vozidla protokole o EvK a PM a zapášeme Vám změnu -NIC víc neporadí neboť téměř nic viíc oficiálně nelze konat!
Předpokládám, že vozidlo je tedy stále psané na vás, tedy že jste jeho majitel. Pak bych zkusil doporučit navštívit registr vozidel, po pravdě tam situaci vysvětlit a požádat, aby vyzvali toho, kdo od vás vozidlo koupil, k návštěvě na registru a k uvedení věcí do pořádku.
PS: Máte s tím "kolegou" sepsanou Kupní smlouvu? Dal jste mu plnou moc k provedení převodu a/nebo ekologické likvidace?
Uveďte více podrobností včetně časových údajů. Pak se dá něco řešit.
Milane, já to vím. Ovšem pak na co tu máme všechny ty úřady a orgány, když nám neumí pomoci?
Zkusil jsem jen nadnést možnost řešení. Nechci tu vytahovat možnosti, jako nahlášení odcizení vozidla, nahlášení ztráty dokladů od vozu a žádost o vystavení nových, následně pak vyřazení vozidla z provozu (dříve depozit) s tím, že RZ mi byly odcizeny (pochopitelně jsem to nahlásil) a ppodobné rošády. Šikovný a chytrý člověk si poradí ...
Pavle, ale to nepomůže, páč na vyřazení vozidla musí být splněny určité podmínky. Úřad to neudělá, a kdyby vyzval někoho, tak ten nebude reagovat a sdělí, že to vozidlo nemá.
Zatím neznám jediný případ, kdy změnil registr vlastníka, bez potřebných dokladů. Snad jen jeden případ, o kterém se psalo, ale podrobnosti neznám. Požádat soud o určení vlastnictví a pak Úřad pro ochranu /..., aby nařídil výmaz osobních údajů. Ale jen jsem to slyšel, nikoliv viděl dokumenty.
Zákon na podobné situace nepamatuje.
Zrušit registraci vozidla můžeš vždycky. Netřeba si nic vymýšlet, žádné oznámení o krádeži, prodeji do zahraničí a podobně.
Jdi na úřad, tam požádej o zrušení registrace a to je tak asi všechno. TP, OTP a RZ nemáš. Možná budou chtít něco za ztrátu těchto náležitostí, možná Ti to prominou, když tu registarci rušíš. Okamžikem zrušení registrace se stanou ty doklady a RZ neplatnými.
Z morálního hlediska by jsi mohl ještě jednu věc udělat. Oznámit kupujícímu, že plánuješ tento krok, tak aby dal ten přepis do pořádku, protože po zrušení registrace to zpětně udělat nepůjde takže by bylo na místě nějaké přiměřené ultimátum.
Počítej ale s tím, že pokud se nedohodnete s kupujícím budeš muset zaplatit zákonné pojištění Ty a kdyby ten kupující zavinil dopravní nehodu, tak to půjde z hlediska pojistných bonusů a malusů na Tebe. Z toho důvodu je riskantní nechávat na Tvoji pojistku někoho cizího jezdit. Po zrušení registrace pak nezapomeň zákonnou pojistku odhlásit u Tvé pojišťovny. Neodhlašuje se automaticky a platil by jsi ji pořád. K odhlášení potřebuješ doklad o zrušení registrace. Pojišťovna Ti pak zpětně vrátí Tvůj přeplatek na pojistce.
Pavle, Ty znáš zákon 56/2001 dobře, je tam někdo možnost "požádej o zrušení registrace" Já vím, že tam nic takové není.
Milane, já to vím také, ale pan @cyklopoutnik to bohužel neví a je z toho nervózní jak sáňky v létě.
Měl by si pán přečíst §13 z. č. 56/2001Sb a tam by se dozvěděl, že "zrušení registrace" je nesmysl, že se to nazývá "Zánik vozidla" a že ten nesmysl, který tu zplodil, pod ten §13 neschová
Pane Cukráři, prosím pěkně, nechte toho zastávání Vašeho kamaráda. Já mu vracím jen to co on mně. Jeho ale nesmažete, mne ano ale to nemá smysl řešit. Smazal jste, nebudu se s Vámi hádat. Pan Satam by si měl uvědomit ve svém zájmu, že je člověk neschopen efektivně řešit sebejednodušší problémy. Říká se o takových "neschopen praktického života". A to je jeho problém závažnější než to že ho nekde na Poraďte snad urazil nějaký Cyklopoutník. Vy nebuďte malicherný a nepleťte se do diskuzí mezi námi, když se Vás to netýká, ale to jsem vám už kdysi napsal.
Ostatně to dělám v zájmu pana Satama, může to prospět jen jemu, když se nad sebou zamyslí. Jenom se mi nechtělo o tom zakládat samostatné téma a tak to píši tady i když je to pravda mimo téma a Vy berte nebo neberte. Já se z toho nepodělám, když nechcete, tak to smažte ale Vašemu kamarádovi tím nepomůžete. Nicméně psát pitomosti, například že zadavatel tématu bude muset doživotně platit zákonnou pojistku a podobně by se tady fakt nemělo.
Hochu, aby ses nespletl. Já jsem schopný "efektivně řešit sebejednodušší problémy a jsem schopný praktického života" už cca 63 let a nepotřebuji, aby mě vodil za ruku nějaký @cyklopoutnik.
Mohl bych se tu rozepsat, ale za to mi takový truhlík jako jsi ty, nestojí. Ty jen mně, ostaním i sobě dokazuješ, že nejsi schopný zkousnout kritiku a neumíš diskutovat na úrovni. Pokud chceš pokračovat v dosavadním stylu, vezmi na vědomí, že mi nadále nestojíš za odpověď.
Jen bych tě chtěl znovu požádat, abys nekomolil můj nick a nenazýval mě "panem Satamem", ale jen satamem.
Pavle, ale on nekomolí Tvůj nick, Jen Tě oslovuje pane, to přeci jseš a nickem podle pádu. Já tam problém nevidím.
Jste na seba alergický, asi spolu nekomunikujte.
Krásný zbytek víkendu.
Pane Cukrář, já na Satama alergický nejsem, beru Satama coby poněkud psychicky mimo formu, to ano ale žádnou alergii vůči Satamovi nemám. Naopak Satam na mne asi ano, ale tak se některé diagnozy projevují. Těžko někomu vyčítat, že není duševně zzrovna OK. Jeho diagnozu pojmenovávat nebudu, tak na dálku by to nebylo zrovna košér a taky bych možná i zveřejňoval jeho osobní údaje. Jsem jen toho názoru aby se Satam obrátil na nějakého odborníka. Nebude ho to stát nic, psycholog i psychiatr pracuje na pojišťovnu.
V každém případě máte pravdu v tom že asi ta alergie na mne tady bude a že bychom spolu neměli komunikovat. S tím naprosto souhlasím a stejný návrh jsem už dříve napsal já osobně. Satamovi jsem navrhl aby na mne nereagoval. Jenže to se zjevně snadno napíše ale hůř udělá, zvláště pokud někdo má opravdu nějakou tu diagnozu. Satam to musí řešit sám, to opravdu je jen na něm, já totiž za něj žádnou ordinaci navštěvovat nemohu.
Tolik pane Cukrář k Satamovi, já myslím že jsem už svůj názor na to napsal. Jak to řešit já nevím. Snad opravdu hlídat a promazávat abychom zachovali určitou kvalitu diskuze bez urážek a vzájemných napadání mimo téma. Vám opravdu připadá normální ke kdečemu skákající smailíky předstírající veselost a smích. V realitě bych takového člověka podezíral, že je zrovna pod práškama.
Abych nezapomněl, vlastně odpovídám na Váš komentář ke mně. Že "Stačí doložit argumenty, pak s Vámi budou ostatní souhlasit." Pokud vím pane Cukrář, své argumenty jsem už napsal. Sice v jiném tématu a jiné diskuzi ale napsal. Víte to oba, Vy i Satam. Sice taky tehdejší diskuze skončila neslavně a byla nakonec uzavřena ale korespondence smazána není. Vyplývá z ní, že jsou nejméně tři možnosti i když ne každému se beze zbytku líbí, já jsem ale ty všelijaké neuvážené a na horkou jehlu odsouhlasené možnosti nevymyslel. Tož asi tak. A než jsem začal s Vámi pane Cukrář diskutovat, tak někdo jménem Xenofob tady napsal další možnost, která sice vyžaduje sponzoring naší státní pokladny ve výši 1000 Kč, je to rovněž ke zvážení. Ostatně ten erár z něčeho například ty rozbité dálnice musí platit. Takže já osobně bych to asi řešil takhle košér, poněvadž jsem spořádaný ovčan. Víc mi vadí ten tlak eráru na likvidaci historických památek, jmenovitě autoveteránů, ale to jsme už probírali než musela být ta někdejší diskuze uzavřena.
Tak mi zachovejte přízeň všichni kteří můžete a mějte se tu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.