Zdravím Vás, mám dotaz k zapojení hydraulického čerpadla na 24V. Mám to na návěsu a hydraulika otáčí (řídí) kolama. K hydraulickému čerpadlo vede + a - ke kabelovému ovladači vedou 4 dráty a ty ovládají cívky, až sem mi je vše jasné. Ale v DO jsou zapojený dráty (z výroby) pro mě nepochpitelně. Hnědý a černý drát je pod proudem, zelený a modrý ne. Když zmáčknu"knoflik" na DO tak se spojí černý, zelený a modrý a tím se aktivuje natáčení nápravy na jednu stranu. Když zmáčknu druhý "knoflík" spojí se hnědý, zelený a modrý drát a kola se začnou otáčet opačným směrem. Má otázka zní : proč se spojují černý, zelený a modrý drát? Přikládám foto z rozebraného DO kde jsou vidět kontakty při spojení a naopak. Předem děkuji za odpověď Jarda
Bez znalosti vnitřního zapojení neumím odpovědět. Takže jen obecně: Hnědý a černý kabel jsou napájecí, každý pro jeden směr otáčení serva. Zelený a modrý jsou nejspíš ovládací a "kostřící", bližší říci neumím.
doplněno 01.02.19 20:08:
Fotky jsou k ničemu bez znalosti vnitřního zapojení té hydraulické jednotky.
Zajímalo by mě proč jsou zelený a modrý ovladané zvlášť, když se štěně propojí buď s černým nebo hnědým vodičem. Koupil jsem DO bezdrátové a tam jsou 4 dráty + a - a dva výstupy. Potřeboval bych vědět jestli to půjde nějak zapojit Například, že spojím zelený a modrý drát proti jednomu výstupu. Přikládám ještě pár fotek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.