Zdravím potřebuji poradit neboť jsem už úplně bezradná. Mám Ford Fiesta 1.3 rok 2006 a cca v prosinci mi začalo blbnout startování. Jde o to, že když je -5 a více motor naskočí až na po 4, s tím, že musím přidávat plyn jinak se celé auto třepe a otáčky lítají. Když je tepleji tak nastartují na po 2. Jde vážně jen o studený start pokud někam dojedu nemám problém za hodinu nastartovat je problém vždy když Auto schladne. Auto dávám ke známému bylo na diagnostice vyměnil pár věcí ale furt nic. Budu auto dávat jinam ale chtěla bych vědět co to asi může být? Palivový i vzduchový filtr je nový, nové svíčky a baterka a nové teplotní čidlo + měnil nějakou část u které to právě diagnostika ukázala ale nezabralo. Prosím pokud s tímto máte zkušenost nebo víte o co by mohlo jít poraďte ať vím na co se mám připravit.. už tak mě to vše stalo nemalé peníze a auto stále nestartuje. Dekuji
Začni změřením tlaku paliva. Možná i jen vyčištěním konektoru u pal. čerpadla... A úplně nejdřív zkus přidat VIF do benzínu, nebo natankovat kvalitní benzín:
Dala jsem dost peněz - proč platíš za něco co není opraveno? Ať si zbytečně měněné díly nechá a práce zdarma. Nic neopravil, nic ce neúčtuje. Takhle bych mohl opravovat taky a čim víc se mění tim budu bohatší...
doplněno 31.01.19 12:12:
PS: jaké chyby vypsala diagnostika?
pajjus*
Ony ty filtry byly špatně svíčky taky a číslo bylo uhnite takže to vyměnit potřebovalo ale problém nezmizel. Diagnostika ukázala problém se vzduchem takže začal s nejlevnější součástkou přesně se prý nedá určit která to je? Není to člověk co by mě obral znám ho snaží se mi to dělat za pakatel ale už je to moc věcí no.
asd1
Filtry a svíce jsou spotřebák, to se mění tak jako tak...
Problém se vzduchem? Pokud tam je volnoběžný ventil tak to může dělat i on.. (u klapky)
Zkus to VIF do benzínu, vyhozené peníze to nejsou ani u auta bez problémů.
Změřit tlak paliva na liště je jedna ze základních věcí - tim ověříš palivové čerpadlo + regulaci tlaku (nízký tlak = na studený start může být málo paliva)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.