Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vhodné pneumatiky Hundai I10

Od: robin9 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Koupili jsme auto v bazaru které má zimní pneumatiky. Hundai I10 má psané ve velkém TP 3 druhy pneumatik. 155/70 R13 75T 165/60 R14 75T 175/50 R15 75H. Budeme kupovat letní pneumatiky. a pojedeme na STK. Které jsou vhodné? Aby nebyly problémy na STK při kontrole? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezevec*
hodnocení

1x

Tak záleží na tom, jak velký tam máš disky. Takže jestli 13 palcový, platí varianta číslo jedna, jestli 14 palcový, platí varianta číslo 2 a jestli 15 palcový, tak varianta číslo 3...

asd1
hodnocení

0x

Pro druhou sadu kol bych volil na běžné ježdění střed, tj. 165/60 R14. (předpoklad že budeš kupovat druhé ráfky - pokud jsou snímače tlaku tak se to prodraží...)

Pokud chceš zimní sundat a dát letní tak podle toho co máš na autě teď...

hodnocení

0x
Myslím že ty čísla profilu musíte mít preházené. 175 r15 a 155 r13 nemůžou mít stejný obvod takže by tachometr ukazoval totální nesmysly. To 155/15 a 175/13 už by vycházelo o moc lip
doplněno 25.01.19 16:22: Co se výběru gum týká, tak třináctky budou nejlevnější čtrnáctky nejdostupnější a patnáctky na autě nejhezčí. V tom profilu 55 je už ale cítit každý hrbol a trefená dira.

Na obvod má vliv výška profilu takže čísla přeházená nejsou .

Nojo jsem to nějak prekombinoval :) Ještě jsem se nesetkal s tím že by auto mělo povolené tři různé šířky to mě asi zmátlo. Každopádně zbytek platí. A ten profil 50 to už jsou opravdu šlupky na kterých bude cítit každý kámen.
asd1

Překombinoval jsi to dost ;) Tři šířky nejsou nic divného, pro moje auto mám 4 od 185/65 po 215/40.. A to je stará piksla..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]