Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rosení oken v autě

Od: paveltvrdy odpovědí: 9 změna:

Prosím vás ,může mi někdo poradit jak se zbavit rosení oken. Nastartuji auto a nechám je zahřát . Dám topení naplno a ventilátor na 3. na čelní sklo. Jak se zahřeje ztlumím jak topení, tak vantilátor. Po krátké chvíli se mi začnou rosit zadní boční okna a přední boční okna. A paradox je, že když přidám na ventilátoru, tak se to vůbec nelepší. Pylový filtr jsem vyměnil. Předem moc děkuji za radu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

1x

Ověř klapky vnitřní cirkulace vzduchu, pak zatékání do ventilace před čelním sklem, těsnost chladicí soustavy jestli neubývá voda (netěsný výměník topení často nasládlý smrad). Pak vlhkost na podlaze (louže v koberečku) - dej do auta něco co pohlcuje vlhkost = pytlík rejže, odvlhčovač, balík suchých novin atd. Nech auto pořádně vyvětrat, před dojetím netopit ale vyfoukat studeným vzduchem... Pak zatékání např. do zadních dveří atd.

tiffany*
hodnocení

1x

Nevím už, kde jsem vyčetla tuto babskou radu. Kočičí stelivo, ale pozor, musí to být ty poloprůhledné bílé "krystaly" a k tomu pánské ponožky. Jednu ponožku naplnit po okraj stelivem, drunou ponožkou "převléct" v protisměru, hotový útvar uložit do auta, já to dala na podlahu dopředu u spolujezdce. Po čase vyměnit, funguje :). Pak taky aby proudil vzduch, v garáži nechám pootevřené (asi 2 cm) okénku u spolujezdce. Při event. parkování venku to ovšem nejde.

hodnocení

1x
Vypadá to že máš furt pootevřenou klapku vnitřní cirkulace vzduchu
paveltvrdy
hodnocení

Jsem lajk ,tak se jenom zeptám kde tu klapku mám hledat, a jak to udělat, aby to fungovalo. Děkuji moc za radu.

Jako laik stim asi moc nesvedeš co to je za auto
paveltvrdy
hodnocení

Je to fabia II 1,2. Rok výroby 2008.

asd1

Pod kastlíkem spolujezdce...

jezevec*
hodnocení

1x
asd1

Kilovka rejže v plátěným pytlíku ti udělá stejnou službu ;) Nebo i to kočičí stelivo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]