Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna oleje v převodovce Fabia 1

Od: martin1983 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

jaký olej do manuální převodovky fabie HTP (BME 47kW)a jaké je množství? Mám najeto 130tis.km a chtěl bych vyměnit, sice píšou,,doživotní" náplň, ale je to nesmysl. Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Máte nějaký problém? Tchýnina fábie z r. 2002 sice má jen 86tis na tachometru, ale měnit olej v převodovce tedy nemíním ani v budoucnu... dokud nebude nějaký problém.

vernon
Není doživotní. Aspoň jednou by se měl vyměnit. Usazeniny ničí synchronizační spojky a také proto starší převodovky u kterých se neměnil olej, hůře řadí.

hodnocení

0x

Zdravím,já ho měníl po 100000km.Mužu říct,že byl pěkně černý,asi nějak jak motorový po 10000km.Olej jsem použíl převodový oleje.cz/... .Vešlo se do převodovky,něco kolem 2litrů.

kimbert*
hodnocení

0x

Na mé fabii 1,4 16V jsem si nechal vyměnit olej v převodovce v 60tkm,do servisu(škoda) jsem si přinesl petku,aby mi starý olej do něj vypustili,byl jsem u výměny a můžu vám říct ,že to bych pořádný šedivý humus co vytekl,tet mám najeto necelých 160tkm a byla další výměna,řadit jde rozhodně lépe.

jenda2*
hodnocení

0x

Doživotní je myšleno cca. 60000 km. Pokud si někdo myslí, že ložiskům dělá dobře kovový otěr z převodových kol, tak by neměl ani raději odpovídat. Měnit, až bude nějaký problém, je vtip týdne.

hodnocení

0x
Kup 2l oleje 75W90 specifikace GL-4 a vyměn ho
kupoleje.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]